De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Renaissance wedergeboorte.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Renaissance wedergeboorte."— Transcript van de presentatie:

1 Renaissance wedergeboorte

2 Een aantal bekende namen
Brunelesschi Rafael Michelangelo Leonardo Da Vinci

3 Brunelesschi

4 Brunelesschi was een befaamd architect, goudsmid en beeldhouwer
Brunelesschi was een befaamd architect, goudsmid en beeldhouwer. Hij maakte het ontwerp voor de basiliek in Florence

5 Rafael Santi

6 Rafael was een kunstschilder
Rafael was een kunstschilder. Toen hij 17 was schilderde hij ‘de droom van de ridder’. Hij stond ook bekend als een briljant portretschilder.

7

8 Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni

9 Michelangelo was een geweldig kunstschilder, dichter, architect en beeldhouwer. Hij werd bekend door zijn beeldhouwwerk ‘Pieta’

10 Zijn meest bekende werk is de David
Zijn meest bekende werk is de David. Michelangelo was 25 toen hij dit beeld in opdracht maakte.

11 Michelangelo schilderde de fresco's tussen 1508 en 1512 voor een bedrag van 3000 dukaten.
Om het gewelf te kunnen beschilderen, had Michelangelo een steiger nodig. De architect Bramante stelde voor om er een te bouwen die kon worden opgehangen aan het gewelf, maar Michelangelo dacht dat dit gaten zou achterlaten, en bouwde daarom zijn eigen steiger. Toen Michelangelo klaar was met het gewelf, had hij liggend op zijn rug meer dan 300 figuren geschilderd.

12 Leonardo Da Vinci

13 Leonardo was een groot kunstenaar, wetenschapper, uitvinder, architect, astronoom, dichter. Centraal stond zijn grote talent als tekenaar. Zijn schilderwerk wordt gekenmerkt door beweging en expressie.

14 Da Vinci als bioloog

15 Da Vinci als uitvinder

16 Het mysterie van de Mona Lisa
Het schilderij is vooral beroemd geworden vanwege de glimlach van de Mona Lisa, die vaak als 'mysterieus' omschreven wordt en die er bijzonder levensecht uitziet. Anderen zijn echter van mening dat de geportretteerde heel neutraal kijkt. Rondom de mysterieuze blik van de vrouw op het schilderij doen verschillende verhalen de ronde. Een vaak genoemde verklaring is dat ze zwanger is. De gelukzalige blik in haar ogen komt doordat zij in blijde verwachting is van een kind en dat schijnt vrouwen een speciale uitstraling te geven. Een andere verklaring, die vooral sinds het verschijnen van Dan Brown's "Da Vinci Code" populair is, is dat de Mona Lisa geen vrouw is. Leonardo da Vinci zou het gezicht van de persoon op het schilderij zo geschilderd hebben dat deze zowel man als vrouw is. Dit zou de reden zijn van de mysterieuze uitstraling van de Mona Lisa. Een ander verhaal is dat het Leonardo Da Vinci zelf is

17

18 Je bent vrij in je materiaalgebruik!
Opdracht Maak een andere eigen versie van de Mona Lisa. Je krijgt een kopie van de Mona Lisa die je als voorbeeld kunt gebruiken. Je bent vrij in je materiaalgebruik! Veel plezier!

19

20

21


Download ppt "Renaissance wedergeboorte."

Verwante presentaties


Ads door Google