De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

gemaakt door: Eshan-joshua & Priya

Verwante presentaties


Presentatie over: "gemaakt door: Eshan-joshua & Priya"— Transcript van de presentatie:

1 gemaakt door: Eshan-joshua & Priya

2 Inleiding van Leonardo da Vinci
1. Jeugd van Leonardo da Vinci. 2. Het begin van zijn schilderwerk. 3. Zelfstandigheid van Leonardo da Vinci. 4. De uitvindingen van Leonardo. 5. Terug naar Milaan. 6. Homo Universale. 7. De laatste jaren van Leonardo da Vinci. 8. De codex van Leonardo da Vinci. 9. Het einde van de diavoorstelling.

3 de jeugd van Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci komt uit het kleine plaatsje Vinci in de buurt van Florence. Da Vinci werd in het jaar 1452 geboren op 15 april. Zijn vader van da Vinci trouwde met een vrouw die Catarina heette.

4

5 Het begin van zijn schilderwerk.
Leonardo da Vinci begon simpel met schetsen van mooie dingen te maken. Hij maakte bijvoorbeeld tekeningen van de natuur. Hij kreeg een eenvoudige opvoeding, maar zijn leraren zagen al snel hoeveel talent hij had. Zijn vader had aan zijn vriend gevraagd of hij zijn leerling kon worden. En zo begon hij.

6 De zelfstandigheid van Leonardo da Vinci.
Op twintigjarige leeftijd werd Leonardo da Vinci officieel als schilder verklaard. Nu hij zelfstandig is maakt hij zijn eigen ontwerpen door goed en lang naar een beeld te kijken,dan begon hij zijn schetsen te maken. Hij was een vriendelijke goed geklede knappe man. Ook maakte hij zijn eerste portret met de naam De Aanbidder Der Wijzen.

7

8 De uitvindingen van Leonardo.
Leonardo da Vinci maakte veel uitvindingen. Hij schreef naar de hertog van Milaan dat hij 36 manieren had om hem te helpen met oorlogvoeren. Een paar van zijn ideeën was de tank , de helikopter en een fiets. De mensen vonden hem een beetje gek , maar vooral de Katholieke kerken , want ze zeiden: De mens is niet door god gemaakt om te vliegen.

9

10 terug naar Milaan! Op aandringen van koning Lodewijk XII laat de Florentijnse regering Da Vinci naar Milaan vertrekken. Uit deze tijd is helaas slechts een belangrijk werk bewaard gebleven,de Anna te Drieën met het lam (schilderwerk) . Leonardo leerde voor anatomie van het menselijk lichaam. Daarvoor opereerde hij dode mensen in het ziekenhuis,er wordt zelfs gezegd dat Leonardo lijken uit hun graf haalde om te ontleden.

11 Homo Universalis. De Homo Universalis is een perspectief van Leonardo Da Vinci. Hij kwam hierop het idee van de studie die hij aan anatomie had gedaan. Het is een duidelijk voorbeeld van de renaissance. Het wordt ook als een uitdrukking gebruikt voor iemand die veel kan.

12 De laatste jaren van Loenardo da Vinci
Leonardo da Vinci was in Rome weggegaan in 1526 of 1517 daar tussen in. Hij nam al zijn schilderijen mee naar Frankrijk tot aan zijn dood. Toen hij 75 jaar was stierf die in de arme van koning van Frankrijk. Zijn beroemde schilderij werd de Mona Lisa ,en werd de kostbaarste schilderij ter wereld.

13 Het is geschreven met rode inkt in spiegelbeeld.
De Da Vinci codex. De Codex Leicester is een perkament dat bestaat uit achttien vellen papier. Het is geschreven met rode inkt in spiegelbeeld. In de Codex staan ideeën over onder andere astrologie religie.

14

15 Het einde van de diavoorstelling !
Gemaakt door: Eshan ,Priya , Joshua


Download ppt "gemaakt door: Eshan-joshua & Priya"

Verwante presentaties


Ads door Google