De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DE olympische spelen..

Verwante presentaties


Presentatie over: "DE olympische spelen.."— Transcript van de presentatie:

1 DE olympische spelen.

2 Olympische medailes Je hebt drie soorten olympische medailes dat zijn goud,zilver en brons. Goud is van echt goud dus als je ze zou omsmelten naar munten dan zou je rijk kunnen zijn en het zelfde geld voor zilver en brons.

3 De sporten Bij de olympische spelen moet je natuurlijk sporten. Ik ga nu een paar sporten daarvan vertellen. Voetbal,zwemmen ,Discuswerpen,worstelenen boogschieten.

4 Pierre de Coubertin Pierre de Coubertin is degene die de moderne olympische spelen uitvond. Daar had hij drie redenen voor die redenen zijn:hij was helemaal gek van de verhalen van de olympische spelen,hij vond dat er veel te weinig gesport werd en hij wilde dat jongeren uit anderen lande elkaar beter kennen

5 Het olympische vuur Het olympische vuur is bedacht door de nederlanse architect Jan Wils. Hij was ook verandwoordelijk voor de bouw van het olypische stadion in nederland!!!

6 Fanny blankers koen Fanny blankers Koen had de bijnaam de vliegende huisvrouw.En ze heeft vier gouden medailes gehaald in een olympische spelen!!! En het mooiste was ze was een nederlandse atlete!!!

7 Olympische spelen in Nederland
De negende olympische spelen was in nederland. Toen zijn er veel medailes gehaald door nederland. De architect Jan Wils Heeft het ontwerp van het olympische stadion ontworpen.

8 De olympische ringen Er zijn 5 verschilende kleuren ringen rood,geel,zwart,blauw en groen.En ze zijn gemaakt voor de olympische spelen (natuurlijk).

9 Rintje Ritsma Rintje Ritsma is wel 6 keer wereld kampioen geworden maar het gekke is hij heeft geen goud gehaald!!!

10 Dit was mijn powerpoint


Download ppt "DE olympische spelen.."

Verwante presentaties


Ads door Google