De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemaakt door : Randy²¹ en Lorenzo ²¹

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemaakt door : Randy²¹ en Lorenzo ²¹"— Transcript van de presentatie:

1 Gemaakt door : Randy²¹ en Lorenzo ²¹
Het Heelal Gemaakt door : Randy²¹ en Lorenzo ²¹

2 Index Deze PowerPoint gaat over het Heelal.
Het gaat over de negen planeten. Maar ook over de zon en een speciale satelliet de Hubble. Wij hopen dat jullie dit een leuke PowerPoint vinden. De negen planeten zijn :Mercurius,Mars,Aarde,Venus,Pluto, Uranus,Saturnus,Jupiter en Neptunus.

3 Mercurius Een jaar bij Mercurius is 88 dagen.
Hij is 4480 diameter groot. De kleur van Mercurius is oorspronkelijk donker grijs. Mercurius is niet de grootste planeet. Het is een wat kleinere planeet. Soms kan je hem zien vanaf de aarde.

4 Mars Een dag is daar 24,6 uur. Op deze planeet is toen een bevroren meer gevonden. Ze weten niet als je op Mars kan leven. Mars is kleiner dan de planeet Aarde. Mars 686,98 dagen om om de zon te draaien.

5 Aarde De Aarde was de eerste planeet waar je op kon leven.
Vroeger dacht men dat de Aarde plat was. Ze dachten ook dat als de Aarde zou draaien dat jij er dan vanaf zou vallen. Dat klopt dus helemaal niet de aarde is rond. Een dag is 24 uur op Aarde. Een jaar op Aarde is 365 dagen.

6 Venus Op de planeet Venus kan je niet leven.
Op Venus is het 464 graden Celsius. Een jaar op Venus is 225 dagen. Venus is ongeveer even groot als onze planeet de aarde. De kleur is oorspronkelijk wit.

7 Pluto Pluto is te klein voor een planeet.
Daarom word het een dwergplaneet genoemd. Sinds 2007 is Pluto een dwergplaneet. Maar Pluto is eigenlijk weer te groot voor een dwerg planeet. Je zou het dus een middelmatige planeet kunnen noemen. Onderzoekers zijn een onderzoek ernaar gestart. Een jaar op Pluto zijn 88 288 dagen. Pluto doet 248 jaar om om de zon te draaien.

8 Uranus Een dag is daar 17 uur en 14 minuten.
Hij doet 84,07 jaar erover om om de zon heen te draaien. De planeet z’n oorspronkelijke kleur is: Cyaan. Uranus is een middelmatige planeet qua grote en breedte.

9 Saturnus Saturnus is een van de grootste planeet van ons zonnestelsel.
Saturnus is ook een Romeinse god. Om Saturnus zit ook een hele rare ring. De oorspronkelijke kleur is geel en een beetje groen. Hij is een beetje rotsig de planeet en je kunt er niet leven het is er – 130 graden Celsius.

10 Jupiter Jupiter is de grootste planeet van ons zonnestelsel.
Je kunt er niet op leven het is daar – 121 graden Celsius. De kleuren zijn : Bruin,rood en wit. Een dag is daar 9,84 uur. Hij draait 4332,71 dagen (11,86 jaar) de zon heen.

11 Neptunus Neptunus is een vrij grote planeet.
Een dag is daar 16 uur en 7 minuten. Een jaar zijn 58 700,84 dagen op Neptunus. De kleur is blauw-groen. Je kunt er niet leven wat het is er gemiddeld -220 graden Celsius.

12 De Zon De Zon is heel groot en warm.
Afstand tot aarde is km. Zo als we al zeiden is het daar heel warm: 5507 graden Celsius. De Zon is 4,57 miljard jaar oud. De Zon is ook de grootste van allemaal (van de negen planeten) En natuurlijk kun je niet op de Zon leven.

13 De Hubble De Hubble is een grote satelliet.
Ze zijn (of waren) aan de Hubble aan het werken. De Hubble is gemaakt door : De NASA en de ESA. Hij zweeft 600 km van de aarde af. Hij weegt kilo.

14 De Maan Je kent hem vast en zeker wel : De Maan.
De min tempratuur is daar min 173 graden Celsius. En de max tempratuur is daar 123 graden Celsius. Er zijn wel al veel mensen op de maan geweest. Bijvoorbeeld de: Amerikanen.

15 Einde Dit is het einde van deze PowerPoint.
Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Groetjes Randy en Lorenzo.


Download ppt "Gemaakt door : Randy²¹ en Lorenzo ²¹"

Verwante presentaties


Ads door Google