De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

HET ZONNESTELSEL. We hebben in de ruimte zoals

Verwante presentaties


Presentatie over: "HET ZONNESTELSEL. We hebben in de ruimte zoals"— Transcript van de presentatie:

1 HET ZONNESTELSEL. We hebben in de ruimte zoals
je weet dat er sterren zijn maar ook planeten. We gaan over alle planeten hebben op volgorde. Kijk maar verder.

2 We beginnen met de planeet:mercurius
staat het dichtst bij de zon. De planeet is vernoemd naar de Romeinse god Mercurius. Op mercurius duurt 1 jaar 88 dagen. Hij heeft geen manen en de kleur van de planeet is donker grijs De min. Temperatuur is -183 en Max is hij 427 graden Celsius!

3 Nu naar de volgende planeet: Venus
Venus is de tweede planeet vanaf de zon. De planeet is vernoemd naar de Romeinse god van de liefde:Venus. De planeet Venus is net zo groot als de aarde. Op Venus duurt een jaar daar 225 dagen. De kleur van de planeet is wit door het wolkendek. En de temperatuur is ongeveer 464 graden. Laat je jas maar thuis!

4 Dames en heren in de aanbieding: de aarde
De aarde is vanaf de zon de derde planeet. Dit is de enige planeet waar leven voorkomt. Radiometrische metingen zeggen dat 4.57 miljard jaar geleden de aarde is ontstaan en dat 1 miljard jaar geleden leven is gekomen. 1 jaar duurt precies 365 dagen,6uur,9 minuten en 9.54 seconden. Min temperatuur is -51 en Max temperatuur 51.

5 Volgende halte:mars Mars is de vierde planeet dus
de eerste voorbij de aarde. Hij is vernoemd naar de god van de Oorlog:Mars. Iedereen denkt dat Mars echt rood is,maar het is eigenlijk niet waar. Zijn kleur is okerkleurig. Mars heeft twee manen en 1 jaar duurt daar dagen. Hier is de temperatuur ongeveer gemeten -63 graden. Neem je winterjas maar mee want je hebt hem hard nodig!

6 Even kijken we moeten hier zijn op:Jupiter.
Jupiter is de vijfde planeet die wij kennen en ook de grootste! De planeet is vernoemd naar de Romeinse oppergod:Jupiter. De planeten heeft 63 manen en de gemeten temperatuur is -121 onder nul! De kleur van de planeet is bruin rood met wit. 1 jaar duurt op Jupiter jaar! Hoeveel verjaardagen zal je wel niet missen!

7 Even verder springen naar:Saturnus
De zesde planeet is Saturnus. hij is vernoemd naar Saturnus:de god van de landbouw. Op Saturnus is iets geks. Je komt er orkanen tegen. Op Saturnus duurt 1 jaar jaar! Hij heeft 60 manen en zijn kleur is geel en naar de polen wordt hij steeds groener. En de gemeten temperatuur is -130! zou je daar bevroren aliens tegenkomen?

8 mam,ik wil niet naar:Uranus
Uranus is de zevende planeet. Hij is vernoemd naar de god Uranus: de personificatie van de hemel. Uranus heeft 27 manen en is cyaan van kleur. 1 jaar duurt op Uranus 84.07 jaar! De hoogste van nu toe. En het is ook heel koud. Het is daar -205! Ga maar snel naar de winkel want je hebt me toch een uitrusting Nodig!

9 Kijk uit! Dat is:Neptunes.
Neptunes is de zevendeplaneet. De planeet is het verst verwijderd van de zon. Hij is vernoemd naar de Romeinse god van de zee: Neptunes. Op Neptunes duurt 1 jaar jaar! Nu is dit de hoogste Hij heeft 13 manen en zijn kleur is blauwgroenachtig. zijn gemeten temperatuur is -220! Het is een grote planeet,hoe zwaar zou die planeet zijn?

10 dit is eigenlijk geen planeet meer maar we doen het toch:Pluto
De planeet Pluto was de negende planeet. Hij is genoemd naar Pluto: De god van de onderwereld. De planeet heeft twee manen en is licht- roze van kleur. Voor zo’n kleine planeet is het daar toch behoorlijk koud. -229! En ik maar denken dat het hier zo koud is! En dat is niet alles! 1 jaar duurt op Pluto 248 jaar! Man dan is iedereen weg! `Men noemde Pluto ook wel:De dwerg- planeet. Maar toch is hij eraf gehaald

11 ik hoop dat je het leuk vond om te kijken. BEDANKT


Download ppt "HET ZONNESTELSEL. We hebben in de ruimte zoals"

Verwante presentaties


Ads door Google