Een kort overzicht van wie wij zijn. Vereniging Christelijk Basisonderwijs Kollumerland ca Wie zijn wij Wij zijn een Vereniging voor Christelijk Basisonderwijs.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geef samen met SBR kinderen met een meervoudige beperking een kans om op te groeien tussen leeftijdsgenoten zonder een beperking.
Advertisements

Een katholieke school is geen school van gelovigen, maar een school door gelovigen gedragen. Een katholieke school herken je aan haar ‘open deuren’. Ieder.
De MR op Praktijkonderwijs Zeist
vrije basisschool De Bloesem
Informatievoorziening van toezichthouders
Psalm 86 : 6 Leer mij naar Uw wil te hand’len, ‘k Zal dan in Uw waarheid wand’len; Neig mijn hart, en voeg het saam, Tot de vrees van Uwen Naam. Heer’,
(G)MR en invloed op de kwaliteit van het onderwijs
Samen op weg naar je eigen toekomst. Open voor talent Kleinschalig en gedegen Op maat en interessant Aanspreekbaar en betrokken Sociaal emotioneel dichtbij.
Gabriëlschool Hoofdlocatie/Het Kristal
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is mijn roeping?
Realisatie kindcentrum
Bijeenkomst passend onderwijs 22 november Bestuurlijk overleg: 24 schoolbesturen Stuurgroep passend onderwijs : ▪Inhoudelijke thema’s via werkgroepen.
Wie zijn wij? • Stichting Regionale Kinderopvang de Paraplu • Vanaf 1991 professionele kinderopvang in de Kempen • Begonnen met 1 vestiging in Bladel.
Kandinsky College Malderburchtstraat
Spelen(d) leren!. Visie Onderwijs en Opvang samen (5 + 7 = 12 uur) in één organisatie die hierin de regie voert! – Dezelfde identiteit – Dezelfde waarden.
Visie op HNW juni Belang van een Visie Een Visie op Werken is de overkoepelende beschrijving hoe een organisatie werk in de toekomst ziet. De visie.
Identiteit is geen kwestie van kiezen, maar van delen. SOPOW, 31 oktober 2012 Vereniging Openbaar Onderwijs.
Presentatie gemeente Beek
Pastoraal op school.
Bovenschoolse directie: Rik Zweers (a.i.) Ried 11, 9285 KK Buitenpost
Presentatie Vereniging VOS/ABB
ALV Christenunie Woerden 31 mei 2011
Bestuur Vlietlandcollege
presentatie sectorplan justitiescholen
Groot ICT-project Visie Daniëlle de Winter.
De kracht van GAC Business Solutions GAC is meer dan een leverancier van softwareoplossingen. Als business partner zorgen we samen met u voor optimalisatie.
Studie2daagse directies Unicoz 15 en 16 november 2012 Communicatie, ouderbetrokkenheid, educatief partnerschap een ideale combinatie voor.
WERKAGENDA BESTUURLIJKE EN FINANCIELE ASPECTEN Voorpublicatie Instrumentarium passend onderwijs November 2011.
First ID project Huygens College
NOV Conferentie 7 oktober 2008
Welkom Informatieavond 26 maart Doel: Doel: Aan het einde van deze bijeenkomst zijn jullie in hoofdlijnen geïnformeerd over: de wijze waarop wij.
Identiteit VBG Enkhuizen
De Wingerd: een brede school in ontwikkeling….  Ontwikkelingsarrangementen  Buurt  Kunst en cultuur.
Presentatie STOPOZ 2012 Excellent presteren.
Brede informatie bijeenkomst te Kollum
Bakens voor een tweede cyclus scholengemeenschappen basisonderwijs Visietekst: Marc Van den Brande, VVKBaO Begeleidingstraject SG 2011 DPB-Mechelen-Brussel.
Ouderavond 2012 Ouderavond 2012 Welkom Welkom. Doel van de avond Doel van de avond Nader kennis maken met elkaar. Nader kennis maken met elkaar. Reilen.
Overleg GMR - R.v.T. Hoorn 5 april 2017.
2 april 2012 Welkom Informatieavond. Programma Kernwaarden-missie/visie Spinnewiel in beweging Verleden-heden-toekomst Faseonderwijs De praktijk Vragen.
Betere prestaties op het gebied van LEZEN & MEDIAWIJSHEID Samen sterk met.
Bijeenkomst voor (G)MR passend onderwijs
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
Hoe kunnen wij vandaag Gods stem verstaan…
De levensbeschouwelijke analyse
“De Rode Draad…” De levensbeschouwelijke analyse.
11 oktober 2010 Bijeenkomst contactpersonen en coördinatoren Onderwerp: ons vrijwilligersbeleid bijeenkomst vrijwilligersbeleid 11 oktober 2010.
IKOS Introductie. Ikos-opleiding Actieve pluriformiteit Levensbeschouwing Humanisme Vervolgcursus Levensbeschouwing Islam Vervolgcursus Levensbeschouwing.
IKOS Introductie. Ikos-opleiding Actieve pluriformiteit HumanismeIslamChristendom Keuzemodules: Bijbel Geschiedenis van het christendom - Wereldreligies.
IKOS Introductie. Ikos-opleiding Actieve pluriformiteit Levensbeschouwing Humanisme Vervolgcursus Levensbeschouwing Islam Vervolgcursus Levensbeschouwing.
Workshop Identiteit?.
Welkom bij Freekids: Buitenschoolse Opvang (BSO) Peuterspeelzaal ‘t Krekeltje.
WAT maakt ons UNIEK?. We houden van aanpakken! We leren door gewoon te doen de praktijk We houden niet van boeken We zijn schatten We willen graag nu.
DOOR! & SIEN Inspiratiesessie culturele veld CantaYoung ervaringen Toon Peerboom 30 januari 2016 ECI Cultuurfabriek Roermond.
Betaalde Lio bij Meervoud. Stichting Meervoud 18 scholen Christelijke identiteit 4600 leerlingen 480 personeelsleden.
Religie, mens en samenleving (voorlichting algemeen) 1 RMS – Wat? Waarom? Voor wie? Presentatie voor de leerlingen van VWO 3 over een nieuw keuzevak in.
FOTO Siersteenlaan FOTO Maresiusstraat Siersteenlaan Maresiusstraat EZ Groningen 9746 BJ Groningen tel: tel:
Kwaliteitskompas Verus Van papier naar werkelijkheid, Van verlegenheid naar vertrouwen.
Nederlandse Dalton Vereniging Strategisch Fundament
Nederlandse Dalton Vereniging Strategisch Fundament
VTOI 7 april 2017 Hans Teegelbeckers/Wim Kuiper
De Rechtspersoon voor Doordecentralisatie
Een herziene, bestuurlijke visie op passend onderwijs en Plein 013
Ouderavond De Borgh 11 oktober Ouderavond De Borgh 11 oktober 2017.
Hoe geven wij ons onderwijs een nieuwe kleur?
Bestuur Vlietlandcollege
Bestuur Vlietlandcollege
het katholiek basisonderwijs
Van groep 8 naar klas 1 Paul Koolen muziekdocent
Advies Commissie GGDrU Regio Amersfoort 21 juni 2018
Besturen en Communiceren
Transcript van de presentatie:

Een kort overzicht van wie wij zijn

Vereniging Christelijk Basisonderwijs Kollumerland ca Wie zijn wij Wij zijn een Vereniging voor Christelijk Basisonderwijs in de gemeente Kollumerland c.a. Ons doel is basisscholen te stichten en/of in stand te houden waar hoogwaardige onderwijs aangeboden wordt vanuit een protestants christelijke levensovertuiging. Het kind leert en ervaart te leven vanuit een toekomstperspectief waarin het kind ongeacht prestaties en capaciteiten als uniek schepsel van God aanvaard wordt, maar waarin het ook leert om zorgzaam te zijn in de omgang met elkaar en met de schepping. Dit gebeurt in een sfeer van vertrouwen binnen een veilige en uitdagende leeromgeving.

Vereniging Christelijk Basisonderwijs Kollumerland ca Wie zijn wij De vereniging is in 1994 opgericht. Het ledenaantal per januari 2012 ruim 1000 leden. De VCBO is een professionele onderwijsorganisatie onder dagelijkse leiding van de algemeen directeur. De AD wordt ondersteund door de medewerkers van het bestuurskantoor. Het bestuur draagt de eindverantwoordelijkheid voor de scholen en is tevens de werkgever van het personeel. Binnen de vereniging heeft elke school genoeg ruimte om een eigen inhoudelijke koers te varen vanuit haar eigen culturele achtergrond en onderwijsconcept.

Vereniging Christelijk Basisonderwijs Kollumerland ca Wie zijn wij De vereniging werkt volgens de filosofie van een bestuur op hoofdlijnen. Formeel is het bestuur het bevoegd gezag, maar het functioneert meer als een raad van toezicht. Volgens dit model stelt het bestuur voor diverse beleidsterreinen strategische, daarmee richtinggevende uitspraken op. Doel en grondslag zijn vastgelegd in de Verenigingsstatuten. De algemene directie heeft vervolgens de opdracht om de strategische uitspraken te vertalen in concreet beleid, dat door het bestuur vastgesteld dient te worden. Het bestuur spreekt het management aan op de behaalde resultaten. Voor de doelen waarop wordt gestuurd is een managementcontract opgesteld. De schooldirecteuren op hun beurt werken op basis van deze beleidsstukken aan de uitvoering van het beleid.

Vereniging Christelijk Basisonderwijs Kollumerland ca Visie en Missie VCBO Kollumerland c.a. ziet als haar primaire taak: de zorg voor kwalitatief goed onderwijs - met de bijbel als bron – in samenhang met de omgeving, waarin ieder kind zich – ongeacht zijn geloof of levensovertuiging – in een veilig pedagogisch klimaat optimaal kan ontplooien en waarin mensen gewaardeerd worden en met plezier werken. Onze identiteit omvat onze levensbeschouwing, hoe wij in het kader van de ontwikkeling van de kinderen met elkaar omgaan (pedagogische visie en cultuur), en tenslotte wát en hoe we leren. Onze leidraad: identiteit is voor ons een werkwoord. Met elkaar werken we er actief aan om te worden wie we willen zijn.

Vereniging Christelijk Basisonderwijs Kollumerland ca Bestuur en algemene directie De vereniging werkt volgens de filosofie van een bestuur op hoofdlijnen. Formeel is het bestuur het bevoegd gezag, maar het functioneert meer als een raad van toezicht. Volgens dit model stelt het bestuur voor diverse beleidsterreinen strategische, daarmee richtinggevende uitspraken op. Doel en grondslag zijn vastgelegd in de Verenigingsstatuten. De algemene directie heeft vervolgens de opdracht om de strategische uitspraken te vertalen in concreet beleid, dat door het bestuur vastgesteld dient te worden. Het bestuur spreekt het management aan op de behaalde resultaten. Voor de doelen waarop wordt gestuurd is een managementcontract opgesteld. De schooldirecteuren op hun beurt werken op basis van deze beleidsstukken aan de uitvoering van het beleid.

Vereniging Christelijk Basisonderwijs Kollumerland ca Het bestuur Tj. Hogendorp, voorzitter M. van der Molen-Jonker, secretaris L. Bijleveld, lid

Vereniging Christelijk Basisonderwijs Kollumerland ca De algemeen directeur a.i. Correspondentieadres: Postbus 203, 9100 AE Dokkum Bezoekadres: Altenastreek 66 te Dokkum Telefoon 0519 – Mobiel J.H.M. Verstappen Johan

Vereniging Christelijk Basisonderwijs Kollumerland ca Secretaresse Correspondentieadres: Postbus 203, 9100 AE Dokkum Bezoekadres: Altenastreek 66 te Dokkum Telefoon: 0519 – J.M. Bruining-Wiegersma Jelly

Vereniging Christelijk Basisonderwijs Kollumerland ca 04IRCBS De Wegwijzer 35 leerlingen per 1 oktober 2011 Jakob de Graafstraat 1/a 9293 LS Kollumerpomp Tel.: Website: Samen leren in een warme sfeer, klaar voor de toekomst C. Spijkerman-Westra Cornelia

Vereniging Christelijk Basisonderwijs Kollumerland ca 04ITCBS De Tarissing 68 leerlingen per 1 oktober 2011 CBS de Tarissing De Wygeast KN Oudwoude Tel De tarissing wil een lerende organisatie zijn waarbinnen iedereen in een open en positieve sfeer, van en door elkaar mag leren. J.Bakker-Schuiteboer Joke

Vereniging Christelijk Basisonderwijs Kollumerland ca 05ULCBS De Bining E. Manning Erik 98 leeringen per 1 oktober 2011 De Triemen 1/a 9296 MB De Triemen Tel.: Fax: Website:

Vereniging Christelijk Basisonderwijs Kollumerland ca 07HOCBS Op de Hoogte 79 leerlingen per 1 oktober 2011 CBS “Op de Hoogte” Toutenburgstraat AJ Burum telefoon: website: Groeien, Geloven, Genieten P. Boersma Paul

Vereniging Christelijk Basisonderwijs Kollumerland ca 08UJCBS ‘t Oegh 49 leerlingen per 1 oktober 2011 Oog voor elkaar Oog voor talent Oog voor de Wereld Dit maakt onze kinderen tot wereldkinderen P. Boersma Paul

Vereniging Christelijk Basisonderwijs Kollumerland ca 09 CT CBS Prins Bernhard 168 leerlingen per 1 oktober 2011 Bernhardlaan 42, 9291 HP Kollum Tel Website: Brinnummer: 09CT Prins Bernhardschool, School in beweging PBS on the move G. Dijkstra Geert

Vereniging Christelijk Basisonderwijs Kollumerland ca 09YZCBS Koningin Juliana 193 leerlingen per 1 oktober 2011 Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat AX KOLLUM (kleuterafdeling) Jouw talent, onze uitdaging! D. Homan Dineke

Vereniging Christelijk Basisonderwijs Kollumerland ca 10IKCBS De Stapstien 318 leerlingen per 1 oktober 2011 Schoolstraat PT KOLLUMERZWAAG Tel Fertroud Fierder G.C.M. de Groot Gerard