De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Advies Commissie GGDrU Regio Amersfoort 21 juni 2018

Verwante presentaties


Presentatie over: "Advies Commissie GGDrU Regio Amersfoort 21 juni 2018"— Transcript van de presentatie:

1 Advies Commissie GGDrU Regio Amersfoort 21 juni 2018
GGD regio Utrecht Advies Commissie GGDrU Regio Amersfoort 21 juni 2018

2 Agenda Samenvatting taken GGD (10 min)
Toelichting op de taken van AB/DB (5 min) Toelichting op de Regionale Advies Commissie (20 min)

3 GGD regio Utrecht in het kort
26 gemeenten: 6 subregio’s incl. de stad Utrecht 1,3 miljoen inwoners 700 medewerkers Gemeenschappelijke regeling met beetje onderscheid tussen voormalige Midden-Nederland gemeenten en gemeente Utrecht 1, inwoners aantal provincie Utrecht via CBS basisgegevens: laatste update 30 maart 2018.

4 Maatschappelijke effecten & Kernwaarden
Werken aan maatschappelijke effecten: Inwoners wonen, leven, gaan naar school en werken in een veilige omgeving waar aandacht is voor gezondheid en elkaar Een gezonde en veilige start voor elk kind Iedereen kan zich ontwikkelen en ontplooien Iedereen kan meedoen Bedreigingen van de publieke gezondheid worden bestreden Kernboodschap GGDrU: Voor de inwoners van regio Utrecht en toekomstige generaties werken wij, samen met anderen, aan een gezond en veilig leven. Wij werken aan een samenleving, waarin iedereen wordt uitgenodigd om mee te doen en gezonde keuzes te maken, en waarin gezondheidsbedreigingen alert worden gesignaleerd. Wij willen zowel in het uitvoerende werk als in het onderzoeks-en advieswerk bijdragen aan het vertrouwen van inwoners in onze verzorgingsstaat, specifiek door te werken aan de volgende maatschappelijke effecten: Inwoners wonen, leven, gaan naar school en werken in een veilige omgeving waar aandacht is voor gezondheid en elkaar Een gezonde en veilige start voor elk kind Iedereen kan zich ontwikkelen en ontplooien Iedereen kan meedoen Bedreigingen van de publieke gezondheid worden bestreden

5

6 Toelichting AB/DB De GGDrU is een samenwerkingsverband met 26 gemeenten (5 regio’s en Utrecht stad) Elke regio heeft 1 wethouder in het DB Alle gemeenten zijn vertegenwoordigd in het AB 5 x AB/DB vergadering per jaar Rol DB: is opdrachtnemer van het AB en voert formeel de opdrachten van het AB uit en bereidt de stukken van het AB voor

7 Dagelijks Bestuur Proces van benoemen:
Voor eind augustus 2018 een wethouder voordragen per regio Leden DB worden door AB benoemd op 3 oktober (Bestuursconferentie) Taken: Voorbereiding Bestuursconferentie: opmaat voor de bestuursagenda 2019 – 2023 (meerjarenagenda) Meedenken over inhoudelijke thema’s bestuursagenda DB lid brengt voorstellen in het AB, vergelijkbaar met college van B&W dat voorstellen in de raad brengt 6 portefeuilles binnen DB: verdeling op basis van bestuursagenda De leden van het DB worden betrokken bij de voorbereiding van de Bestuursconferentie van 3 oktober.

8 Regionale Advies Commissie
Overwegingen: Alle gemeenten zitten in het AB: daar vindt de besluitvorming plaats Taken GGD basispakket en basisplus-pakket (o.a. JGZ) zijn geüniformeerd Wel verschillen in maatwerktaken en intensivering: bijvoorbeeld Gezonde Wijk, stevig ouderschap Governance GGD wordt onderzocht Discussie: Is het nodig om de inbreng van Regio Amersfoort in het DB regionaal af te stemmen? Hoe kan dit worden georganiseerd?


Download ppt "Advies Commissie GGDrU Regio Amersfoort 21 juni 2018"

Verwante presentaties


Ads door Google