De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Geef samen met SBR kinderen met een meervoudige beperking een kans om op te groeien tussen leeftijdsgenoten zonder een beperking.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Geef samen met SBR kinderen met een meervoudige beperking een kans om op te groeien tussen leeftijdsgenoten zonder een beperking."— Transcript van de presentatie:

1 Geef samen met SBR kinderen met een meervoudige beperking een kans om op te groeien tussen leeftijdsgenoten zonder een beperking.

2 Algemene informatie SBR streeft ernaar om begin 2013 in Ridderkerk te starten met een groep voor bijzondere kinderen met een meervoudige beperking. Dit doen zij in samenwerking met het reguliere basisonderwijs. Inmiddels is in obs de Botter een enthousiaste bondgenoot gevonden, die heeft aangegeven graag met SBR te willen samenwerken. Op deze manier kunnen onder andere dagelijks terugkerende contacten plaatsvinden tussen kinderen met en zonder ernstig meervoudige beperkingen om de integratie en acceptatie te realiseren van deze groep bijzondere kinderen. Stichting Bram Ridderkerk is een zelfstandige stichting. De stichting is opgericht op 10 juli 2012 en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer De stichting bestaat uit een Bestuur en een Raad van Toezicht. Alle leden doen hun werk geheel op vrijwillige basis. Het bestuur heeft een directeur aangesteld die verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding van de stichting. De directeur verricht tevens haar werkzaamheden vrijwillig. Naast de twee vaste begeleiders die op de groep werken is SBR volledig afhankelijk van sponsors en vrijwilligers! Aanmelden kan via onze website

3 Onze motivatie: SBR heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van andere kinderdagcentra in de omgeving. Deze voordelen zijn met name ontstaan vanuit onze visie. Contacten tussen kinderen met een beperking en zonder, laten zien dat de kinderen met beperking alerter worden. Die alertheid is een voorwaarde voor welke ontwikkeling dan ook. Door kinderen met en zonder beperkingen dagelijks bij elkaar te laten zijn zal de “vervreemding” minder worden. De acceptatie/intergratie van kinderen met een EMB zal op deze manier veel natuurlijker verlopen. Kinderen zonder beperking realiseren zich dat er kinderen zijn die heel anders zijn dan zij, maar er wel gewoon bijhoren. Het is een extra verrijking in de opvoeding door de kinderen de mogelijkheid te geven om zich op een zo sociaal breed mogelijk vlak te ontwikkelen. Ouders van kinderen met een beperking zullen met hun kind in de eigen omgeving minder “nagestaard” worden als hun kind ook in die omgeving naar school gaat. Ouders zouden hun kinderen met en zonder beperking naar dezelfde school in de buurt van hun woning moeten kunnen laten gaan. Daarnaast hebben ouders van kinderen met een EMB nu een keuze uit twee opvangmogelijkheden voor hun kind binnen Ridderkerk.

4 De kinderen binnen SBR:
De kinderen die starten in de klas van Stichting Bram zijn tussen de 4 en de 6 jaar en zijn kwetsbaar binnen diverse ontwikkelingsgebieden. Op lichamelijk gebied is er vaak sprake van zintuiglijke beperkingen (ernstig slechtziend of blind en/of slechthorend of doof). Ook heeft een groot deel van de kinderen lichamelijke aandoeningen en ziekten en hierdoor een grote lichamelijke kwetsbaarheid. Ondanks hun beperkingen is het voor deze kinderen en hun ouders erg belangrijk dat zij een plek hebben tussen leeftijdsgenootjes en andere kinderen zonder een beperking. Ze kunnen met elkaar spelen en van elkaar leren.

5 Kinderen met en zonder beperking bij elkaar in de klas op bezoek
Kinderen met en zonder beperking bij elkaar in de klas op bezoek. Samen spelen, leren en elkaar helpen.

6 STEM hier voor SBR Kroonappels
Stem nu op Stichting Bram Ridderkerk, we kunnen uw stem heel hard gebruiken! BEDANKT! STEM hier voor SBR Kroonappels


Download ppt "Geef samen met SBR kinderen met een meervoudige beperking een kans om op te groeien tussen leeftijdsgenoten zonder een beperking."

Verwante presentaties


Ads door Google