De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Rijdend op een paard hoeft een handicap, geen beperking te zijn. Het geeft een gevoel van vrijheid, je bouwt een band op met het paard. Het geeft je een.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Rijdend op een paard hoeft een handicap, geen beperking te zijn. Het geeft een gevoel van vrijheid, je bouwt een band op met het paard. Het geeft je een."— Transcript van de presentatie:

1 Rijdend op een paard hoeft een handicap, geen beperking te zijn. Het geeft een gevoel van vrijheid, je bouwt een band op met het paard. Het geeft je een overwinnaars gevoel als je op zo’n groot paard hebt gereden en dat het ook nog naar je luistert.

2 Stichting Huifbed-rijden Donkhorst heeft als doel om kinderen en volwassenen met een verstandelijke en /of motorische beperking het plezier van paardrijden te laten beleven. Het rijden in een huifbed maakt dit mogelijk. De deelnemers liggen op een dekzeil tussen twee paarden en deinen zo mee op de beweging van de paarden. Andere deelnemers met een beperking kunnen zittend paardrijden door aan de beperking aangepaste zadels te gebruiken, met goed geselecteerde paarden en onder gediplomeerde begeleiding. Het aangepast paardrijden kan geheel naar individuele behoefte worden ingevuld. Ontspanning kan daarbij het doel zijn, maar het kan ook gaan om sportbeoefening en training door middel van lessen. Onze stichting maakt het mogelijk om maximaal in te spelen op de individuele behoeften en de specifieke mogelijkheden van de deelnemers. Diverse spelmaterialen gebruiken we ter ondersteuning. Kinderen met verminderde spierspanning worden op speelse wijze uitgenodigd oefeningen te doen waarbij de spieren worden gestimuleerd. Stichting huifbed-rijden wordt volledig “bemand” door enthousiaste vrijwilligers. De lessen vinden plaats onder leiding van een gediplomeerd Instructrice Paardrijden Gehandicapten (IPG). De overige begeleiders zijn in het bezit van een koetsiersbewijs.

3 Huifbed-rijden vindt plaats met behulp van een huifbed waar de deelnemers liggend op een dekzeil tussen 2 paarden in deinend een rit mogen maken. Deze activiteit is een fijne en ontspannende manier van paardrijden, en geeft deelnemers met ernstige motorische beperkingen een natuurlijke massage waar de longen en darmen positief door worden geactiveerd. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en stijve spieren worden soepeler. Klik op bovenstaande filmpjes om ze te bekijken

4 Het aangepast paardrijden wordt zelden afgelast maar regen en kou zijn voor sommige kwetsbare deelnemers geen gezonde omstandigheden en plezier en ontspanning zijn dan ver te zoeken. Ook continuïteit is erg belangrijk voor onze deelnemers groep. Voorspelbaarheid en een gestructureerde dagindeling zijn belangrijk om goed te kunnen functioneren. Om continuïteit in ons aanbod mogelijk te maken is er behoefte aan een overdekte rijhal, zodat er bij slecht weer ook gereden kan worden. Naast de overdekte rijhal willen we een ruimte realiseren waar ouders, begeleiders tijdens de lessen van hun ruiter samen een praatje kunnen maken, problemen en ervaringen kunnen uitwisselen. De deelnemers kunnen hier voor en na de lessen verblijven en eventueel op vervoer wachten. Juist voor deze meest kwetsbare deelnemers met een beperking zal de aangepaste overdekte rijhal met een ontmoetingsplek een grote toegevoegde waarde bieden om hun sport te beoefenen.

5

6 Door uw stem kunnen onze ruiters hun sport optimaal beoefenen! Zie www.donkhorst.nl voor meer informatiewww.donkhorst.nl


Download ppt "Rijdend op een paard hoeft een handicap, geen beperking te zijn. Het geeft een gevoel van vrijheid, je bouwt een band op met het paard. Het geeft je een."

Verwante presentaties


Ads door Google