“…de duivel gaat om als een briesende leeuw, zoekende wien hij zou mogen verslinden…” 1 Petrus 5 vers 8.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Honger, naar GOD. Het motief om te vasten..
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Is er leven na de dood?.
Jezus vol liefde, U wilt ons leiden. Wij prijzen U als onze Heer
Toen God “de vrouw” maakte, was hij al 6 dagen aan’t overwerken.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Tussen Pasen en Pinksteren.
Heer, maak van mij een instrument van vrede…
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
IN DE KERK M/V. GEVOELIG ONDERWERP Wat staat er voor je op het spel?
Relaties Van levensbelang…….. Relaties Profetie: 19 september 2010 – Relatie met God is het belangrijkste in een mensenleven – Belangrijk om missionair.
Denkstof seizoen 3 aflevering 12
Woord van Leven April 2014.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
De christelijke boodschap
Welkom.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
De lichtstad.
Gezonde Relaties
nadat je dit gelezen hebt!!!
God en ons.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Welkom in deze kerkdienst
Godsdienst 1.
Godsdienst 1.
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
WELKOM OP TOV!.
BE3GER EN 8TERBAKS.
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Het Spel Kaarten Tekst Gerard De Vries.
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
Christelijke Vrijheid
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Verlangen naar licht.
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
In deze dienst zal voorgaan. In deze dienst zal Prof. dr. V.E. d’Assonville voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 145 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Johannes 17.
Leven zoals past bij God
de Heilige Geest van de Hemelse God
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
30 november 2014 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
In Uw licht zien wij het Licht
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Bid mee, help mee en geef!.
Bid mee, help mee en geef!. Zuid-Afrika lijdt… Armoede, gebroken gezinnen en taboes rond aids ontwrichten de samenleving. Zuid-Afrika: veel gebroken gezinnen.
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Een voorbeeld dat navolging verdient
In deze dienst zal Ds. A.M. Postma voorgaan uit Lemele-Lemelerveld. Voor de dienst zingen we Gz. 78 : 3 en 4 En na de zegen: Ps. 8 : 1, 2 en 3 Schriftlezing:
Gemeente zijn we samen Viering samen-gaan Elim en Zout & Licht Hilversum – 13 sept
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Protestantse gemeente De Hoeksteen te Benthuizen Voorganger: ds. Wil Bettenhaussen Orgel: Ben Veldstra 24 januari 2016 Aanvang: 10 uur.
Er zijn twee leiders in de Grote Strijd. Een van hen moeten wij volgen. Als wij Jezus volgen, worden wij “strijdmakkers”. Wij vechten samen aan de winnende.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Rauw en troosten.
Les 12 voor 18 juni “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
Wat zou het mooi zijn! Als er een plek zou zijn, waar:
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Transcript van de presentatie:

“…de duivel gaat om als een briesende leeuw, zoekende wien hij zou mogen verslinden…” 1 Petrus 5 vers 8

Satan riep een wereldwijde vergadering van demonen bijeen.

In zijn openingswoord zei hij:

“We kunnen de christenen er niet van weerhouden hun Bijbels te lezen en de waarheid te weten. We kunnen ze er niet van weerhouden een intieme relatie met hun Verlosser op te bouwen.

Op het moment dat ze deze relatie opgebouwd hebben, is onze macht over hen verbroken. Dus: laat ze naar hun kerken gaan; laat ze hun rijk gevulde tafels houden, maar pak ze hun tijd af, zodat ze geen tijd hebben om een relatie met Jezus te ontwikkelen. Dit is wat ik wil dat jullie doen,” zei de duivel. “Leid hen af van het vasthouden aan hun Verlosser en het onderhouden van die vitale verbinding gedurende de dag.”

“Hoe zullen we dat doen?” schreeuwden zijn demonen.

“Verleid ze om te besteden, besteden, besteden en te lenen, lenen, lenen.   Verleid de vrouwen om lange dagen te werken en de mannen om zes of zeven dagen per week te werken, 10 tot 12 uur per dag, zodat ze zich deze lege levensstijl kunnen veroorloven. Weerhoud ze ervan tijd door te brengen met hun kinderen. Als de families uit elkaar vallen, dan zal thuis geen ontsnapping meer bieden van de werkdruk,” sprak de Satan.

“Overstimuleer hun gedachten zodat ze die stille, zachte stem niet kunnen horen. Verlok hen om de radio of cassetterecorder aan te zetten wanneer ze autorijden. Om hun TV, videorecorder, cd-speler en computers steeds aan te hebben staan thuis en zie erop toe dat elke winkel en elk restaurant in de wereld constant niet-bijbelse muziek speelt. Dit zal hun gedachten blokkeren en de eenheid met Christus verbreken.”

“Vul de salontafels met tijdschriften en kranten “Vul de salontafels met tijdschriften en kranten. Bombardeer hun gedachten met het nieuws 24 uur per dag. Dring de momenten dat ze autorijden binnen met reclameborden.”

“Overspoel hun mailbox met junk mail, postordercatalogi, loterijen en elke vorm van nieuwsbrieven of reclame die gratis producten, diensten en valse hoop aanbieden.”

“Zorg ervoor dat er broodmagere, beeldschone modellen in de tijdschriften en op de TV zijn zodat hun mannen geloven dat uiterlijke schoonheid het belangrijkste is en ze ontevreden worden met hun vrouwen. Zorg ervoor dat de vrouwen te moe zijn om hun mannen ’s nachts lief te hebben. Geef ze ook hoofdpijnen! Als zij hun mannen niet de liefde geven die ze nodig hebben, zullen ze ergens anders gaan kijken. Dat zal hun families snel uit elkaar laten vallen.”

“Geef ze de kerstman als afleiding, zodat ze hun kinderen niet de ware betekenis van Kerst leren. Geef ze de paashaas zodat ze niet zullen praten over de opstandig en macht over zonde en dood.”

“Laat ze zelfs in hun vrije tijd buitensporig zijn “Laat ze zelfs in hun vrije tijd buitensporig zijn. Laat ze uitgeput terug van vakantie komen. Laat ze het te druk hebben om de natuur in te gaan en na te denken over Gods schepping. Stuur ze in plaats daarvan naar pretparken, sportevenementen, toneelstukken, concerten, bioscopen. Houd ze druk, druk, druk. En als ze bij elkaar komen voor geestelijke gemeenschap, verwikkel ze dan in roddel en geklets zodat ze weggaan met kwellende gedachten. Prop hun leven vol met zoveel goede doelen dat ze geen tijd hebben de kracht van Jezus te zoeken. Spoedig zullen ze werken in eigen kracht, hun gezondheid en familie opofferend voor het goede doel. Het zal werken!”

Het was nogal een plan! De demonen gingen verlangend aan de slag om ervoor te zorgen dat christenen het overal steeds drukker kregen en gehaaster werden, rennend van hot naar her. Zodat ze weinig tijd hadden voor hun God en hun families. Zodat ze geen tijd hadden om anderen te vertellen over de kracht van Jezus om levens te veranderen.

Is de duivel geslaagd in zijn opzet? Betekent BUSY (= druk) Being Under Satan’s Yoke (= onder de heerschappij van de Satan zijn)?

“Ziet toe, waakt en bidt; want gij weet niet, wanneer de tijd is “Ziet toe, waakt en bidt; want gij weet niet, wanneer de tijd is!” Markus 13:33

Tekst: ‘Veluwse Kerbode’, vrijdag 11 november 2005 pag Tekst: ‘Veluwse Kerbode’, vrijdag 11 november 2005 pag. 31 (licht gewijzigd) Illustraties/afbeeldingen: internet Samengesteld door Hans Alderliesten hansuitputten@myrealbox.com