De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Godsdienst 1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Godsdienst 1."— Transcript van de presentatie:

1 Godsdienst 1

2 Belangrijke christelijke feesten
Kerst (geboorte van Jezus) Goede vrijdag (Jezus ongeveer 33 jaar) Pasen Hemelvaart (40 dagen na de opstanding gaat Jezus naar de Hemel, 40 getal van de beproeving – Israël door de woestijn 40 jaar – Jezus 40 dagen vasten) Pinksteren (Pentecost betekent 50)

3

4

5 Emmaüsgangers De Emmaüsgangers gaan vol verdriet en onvermogen op weg. Weg van Jeruzalem. Waar ze hun droom hebben verloren. Jezus was dood. Heb jij wel eens héél erg op iets gehoopt dat toch niet doorging?

6 Onderweg naar Emmaüs komen ze iemand tegen. Ze weten niet wie.
Ben jij wel eens een bekende Nederlander tegengekomen zomaar ergens op straat? Herkende je die persoon meteen, of moest je eerst nog eens goed kijken?

7

8 Opeens herkennen de mannen de vreemdeling.
Dan nodigen ze de vreemde man uit om mee te eten. Iets raars gebeurd. De gast wordt gastheer en spreekt het dankgebed uit. Opeens herkennen de mannen de vreemdeling. Is jouw mond wel eens opengevallen van verbazing? Er zijn momenten dat je je ogen of je oren nauwelijks kunt geloven!

9 Terug naar Jeruzalem Lees Lucas 24:46-49 (Het Boek)
“Dus,” zei Hij, “het was al lang voorzegd dat de Christus zou lijden en sterven. En op de derde dag zou Hij weer levend worden. Van Jeruzalem uit zou dit bericht over de hele wereld uitgaan: ‘Ieder die zijn zonden aan Christus belijdt, krijgt vergeving.’ Jullie hebben nu zelf gezien dat deze woorden zijn uitgekomen. Luister: Ik zal de Heilige Geest sturen. Hij zal over jullie komen, zoals mijn Vader heeft beloofd. Blijf hier in de stad wachten tot jullie kracht uit de hemel hebben ontvangen.” Als er in de Bijbel iets voorzegd of beloofd wordt, dan mag je er op rekenen dat het al gebeurd is of zal gaan gebeuren in de toekomst. Wat belooft Jezus hier?

10 Wat vind jij moeilijk om te geloven? Welke ‘bewijzen’ zouden
jou kunnen helpen om te

11

12 Extra afbeeldingen Emmaüsgangers

13

14

15

16

17


Download ppt "Godsdienst 1."

Verwante presentaties


Ads door Google