De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!

2 Welkom kruis De wonderlijke weg die God wijst is niet een weg waarbij Hij het lijden opheft, waarbij Hij ons om het lijden heen laat gaan of er over heen tilt. De weg die Hij met ons gaat is de weg langs het kruis: met ons mee door het lijden heen naar het leven. Deze lijn komen we bij Paulus en Petrus niet zomaar toevallig, maar als basisonderwijs tegen. Een bloemlezing:

3 Rom 5:3, 4 En dat niet alleen, we prijzen ons zelfs gelukkig onder alle ellende, omdat we weten dat ellende tot volharding leidt, volharding tot betrouwbaarheid, en betrouwbaarheid tot hoop. 2Kor 4:10 We dragen in ons bestaan altijd het sterven van Jezus met ons mee, opdat ook het leven van Jezus in ons bestaan zichtbaar wordt. Fil 1:29 Aan u is de genade geschonken niet alleen in Christus te geloven, maar ook omwille van hem te lijden.

4 Fil 3:10 Ik wil Christus kennen en de kracht van zijn opstanding ervaren, ik wil delen in zijn lijden en aan hem gelijk worden in zijn dood. Kol 1:24 Ik ben blij dat ik nu voor u lijd en dat ik in mijn lichaam mag aanvullen wat er nog aan Christus’ lijden ontbreekt, ten behoeve van zijn lichaam, de kerk. 2Tim 1:8 Schaam je er dus niet voor om van onze Heer te getuigen; schaam je ook niet voor mij, die omwille van hem gevangenzit, maar deel in het lijden voor het evangelie, met de kracht die God je geeft.

5 2Tim 2:3 Deel in het lijden als een goed soldaat van Christus Jezus. 2Tim 3:12 Allen die vroom en in eenheid met Christus Jezus willen leven, zullen worden vervolgd. Petr 4:13 Hoe meer u deel hebt aan Christus’ lijden, des te meer moet u zich verheugen, en des te uitbundiger zal uw vreugde zijn wanneer zijn luister geopenbaard wordt.

6 Welkom kruis Lijden: een impasse Lijden: een passie Lijden: passief
Lijden: met compassie

7 1/4 Lijden: een impasse Gelukkig wie de impasse waarin wij mensen zitten pijn doet Gelukkig wie lijdt aan zijn of haar eigen zonde Gelukkig wie verdriet heeft om zijn eigen toestand Gelukkig wie schrikt als de Heilige Geest het licht aan doet

8 2/4 Lijden: een passie Wie vol passie achter Christus aangaat zal bloed, zweet en tranen tegenkomen: Passie voor hen die Christus niet kennen kost je wat Passie voor Christus betekent afzien van jezelf, je leven afstemmen op Hem Passie betekent jezelf verliezen aan Christus en strijden als goede soldaat

9 3/4 Lijden passief Sta niet verbaasd over lijden wat over je komt:
Ja we leven ècht in een kapotte wereld In het hele Nieuwe Testament komt naar voren dat lijden hoort bij het Christelijk leven Je bent geroepen om te delen in het lijden van Christus en te delen in het lijden van de wereld om te roepen om de komst van Gods koninkrijk. HEER ONTFERM U!

10 4/4 Lijden met compassie Compassie = mee-lijden; met ontferming bewogen zijn; warmhartigheid, barmhartigheid Compassie zet aan tot: Zoeken van recht en gerechtigheid (onrecht en ontwrichting, milieu, 3e wereld problematiek, overconsumeren) Betrokken zijn op alle mensen die in het donker leven


Download ppt "Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!"

Verwante presentaties


Ads door Google