De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Geloven in de hoop.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Geloven in de hoop."— Transcript van de presentatie:

1 geloven in de hoop

2 1 petrus 1:3-5 Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus: in zijn grote barmhartigheid heeft Hij ons opnieuw geboren doen worden door de opstanding van Jezus Christus uit de dood, waardoor wij leven in hoop. Er wacht u, die door Gods kracht wordt beschermd, omdat u gelooft, in de hemel een onvergankelijke, ongerepte erfenis die nooit verwelkt. U ziet de redding tegemoet, die aan het einde van de tijd zeker geopenbaard zal worden.

3 Gal.5:5 Want door de Geest hopen en verwachten wij, dat we op grond van geloof als rechtvaardigen worden aangenomen. SV Want wij verwachten door den Geest, uit het geloof, de hoop der rechtvaardigheid.

4 Hebr.11:6 Zonder geloof is het onmogelijk God vreugde te geven; wie Hem wil naderen moet immers geloven dat Hij bestaat, en wie Hem zoekt zal door Hem worden beloond.

5 Hebr. 11:1 Het geloof legt de grondslag (hupostasis) voor alles waarop we hopen, het overtuigt (elenkos) ons van de waarheid van wat we niet zien.

6 Hebr.11:13 Zij allen zijn in geloof gestorven; wat hun beloofd was, zagen ze geen werkelijkheid worden, ze hebben slechts een glimp ervan begroet.

7 Hebr.10:38-39 En dan zullen mijn rechtvaardigen leven door geloof, maar ook: Wie terugdeinst, ben ik niet langer welgezind. Wij echter behoren niet tot degene die terugdeinzen, en ten onder gaan, maar tot hen die door hun geloof behouden blijven.

8 Hebr.12:1-2 Nu wij door zo’n menigte geloofsgetuigen omringd zijn, moeten ook wij de last van de zonde, waarin we steeds weer verstrikt raken, van ons afwerpen en vastberaden de wedstrijd lopen die voor ons ligt. Laten we daarbij de blik gericht houden op Jezus, de grondlegger en voltooier van ons geloof: denkend aan de vreugde die voor Hem in het verschiet lag, liet Hij zich niet afschrikken door de schande van het kruis.


Download ppt "Geloven in de hoop."

Verwante presentaties


Ads door Google