De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Leven door Christus’ dood

Verwante presentaties


Presentatie over: "Leven door Christus’ dood"— Transcript van de presentatie:

1 Leven door Christus’ dood
Zondag 16 HC

2 1/5 Wat is dood? Wanneer ben je gestorven? Als je hart niet meer klopt
Als je geen adem meer haalt Als je hersendood bent Jezus Christus wil vlak voor zijn eigen dood duidelijk maken: Leven dat is God kennen, Mij kennen. Dood, is God niet kennen. Van God verlaten zijn.

3 2/5 De dood door Christus overwonnen (v+a 40, 44)
Waarom moest Jezus Christus sterven aan het kruis? Waarom niet gewoon naar de aarde komen, over God vertellen en weer naar de hemel gaan? Dood is leven zonder God. Wij hebben onszelf overgeleverd aan de dood, aan het rijk van de duivel. Hij laat ons niet zomaar gaan. Jezus Christus droeg mijn dood, jouw dood, kocht ons zo vrij van de dood.

4 3/5 Christus door God verlaten, opdat wij nooit meer door Hem verlaten zouden worden. (v+a 44)
Wil God mij wel hebben? En het vuile spel van Satan Waar is God? In ziekte en verdriet, temidden van de puinhopen?

5 4/5 Wat is sterven? (v+a 42) Als de macht van de dood gebroken is, waarom moeten wij dan nog sterven? Waar is dat nog goed voor? Als ik sterf, sterft mijn lichaam en sterft de zonde in mij. God haalt onze ziel en lichaam door dood en graf heen. Het dodenrijk mag alles houden wat daar thuis hoort: zonde, pijn, handicap, verdriet. Mijn ziel en mijn lichaam moet het dodenrijk in Jezus naam laten gaan!

6 5/5 Kies: het leven of de dood (v+a 43)
Als leven God kennen is en dood God niet kennen is, waar kies jij dan voor? God tevreden stellen is niet voldoende Leven uit de liefde van en tot God is jezelf aan Hem verliezen: is Hij je grootste schat? Leven voor jezelf houden geeft mogelijkheden. Leven aan God verliezen kost je alles. Wat doe jij?


Download ppt "Leven door Christus’ dood"

Verwante presentaties


Ads door Google