De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Denkstof seizoen 3 aflevering 12

Verwante presentaties


Presentatie over: "Denkstof seizoen 3 aflevering 12"— Transcript van de presentatie:

1 Denkstof seizoen 3 aflevering 12

2 Kies 2 plaatjes die jou iets zeggen over kerk

3

4

5

6

7 Hoe ziet jouw ideale kerk eruit?

8 Wist je dat

9 Filmpje

10 1 Petrus 2 vers 9 en 10 U bent door God uitgekozen om koninklijke priesters te zijn; mensen die voor God zijn afgezonderd om overal te vertellen hoe goed en groot Hij is, Die u geroepen heeft om vanuit de duisternis naar Zijn heerlijk licht te komen. 10 Vroeger hoorde u bij een volk dat niet bij Hem hoorde; nu bent u zelf het volk van God! Vroeger wist u niet hoe goed en vriendelijk God is; nu hebt u Zijn goedheid zelf ervaren.

11

12 Efeziers 4 vers 11 t/m 16 11 Christus heeft sommigen aan de Gemeente gegeven die apostel zijn, anderen die namens Hem spreken; sommigen die het goede nieuws aan ongelovigen vertellen, anderen die de christenen geestelijk verzorgen en weer anderen die onderwijzen. 12 Met elkaar moeten zij de christenen klaarmaken om God te dienen, zodat de Gemeente (als het lichaam van Christus) zal groeien en sterk en volwassen zal worden. 13 Het doel daarvan is dat wij tenslotte volledig één zullen zijn, door ons gemeenschappelijk geloof en doordat wij de Zoon van God allemaal even goed kennen. Dan zullen wij volledig mens zijn, volwassen geworden door alles wat Christus in ons heeft gedaan. 14 Wij zullen dan niet langer als kinderen zijn, die zomaar van gedachten veranderen. Wij laten ons dan ook niet meer door van alles beïnvloeden. Ook niet door de verkeerde leer van slimme mensen, die ons op een dwaalspoor willen brengen. 15 Nee, dan zullen wij vol liefde de waarheid volgen en alleen doen wat waar is en zo steeds meer één worden met Christus, Die het hoofd is van het lichaam, de Gemeente. 16 Door Hem wordt het lichaam prachtig samengevoegd; elk deel helpt de andere delen naar vermogen, zodat het hele lichaam gezond groeit en vol liefde is.

13

14

15

16

17 Tot nu toe … Seizoen 3 aflevering 5 – waarom zou je geloven
Seizoen 2 aflevering 9 – God is geen watje, hij oordeelt ook Seizoen 3 aflevering 3 – zondeval: waarom gaan de dingen mis Seizoen 2 aflevering 1 – afgoden: hoe gelukkig word ik Seizoen 2 aflevering 2 – wel of niet naar de hel Seizoen 3 aflevering 15 – wat betekent Kerst Seizoen 3 aflevering 12 – Waarom naar de Kerk

18

19


Download ppt "Denkstof seizoen 3 aflevering 12"

Verwante presentaties


Ads door Google