De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gods wijsheid kun je alleen aanvaarden door de Geest 1 Korintiërs 2:6-16.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gods wijsheid kun je alleen aanvaarden door de Geest 1 Korintiërs 2:6-16."— Transcript van de presentatie:

1 Gods wijsheid kun je alleen aanvaarden door de Geest 1 Korintiërs 2:6-16

2

3

4

5 Gods wijsheid: een gekruisigde Christus ‘Want zo hoog als de hemel is boven de aarde, zo ver gaan mijn wegen jullie wegen te boven, en mijn plannen jullie plannen’, zegt de HEER (Jes.55:8-9). ‘Een mens die de Geest niet bezit, aanvaardt niet wat van de Geest van God komt, want voor hem is het dwaasheid’ (vs 14).

6 Christus is Gods kracht en wijsheid (1:24) ‘wij verkondigen een gekruisigde Christus, voor Joden aanstootgevend en voor heidenen dwaas’ (1:23). ‘Door Christus worden wij rechtvaardig en heilig en door hem worden wij verlost’ (1:30).

7 Gods wijsheid: onbegrijpelijk zonder de Geest Straf op de zonde Gods Zoon sterft aan het kruis Ik kan het niet zelf

8 Onaanvaardbaar Voor religieuze mensen: Aanstootgevend. Godslasterlijk. Te gemakkelijk. Voor niet religieuze mensen: Onnodig. Gewelddadig. Door de eigen wijsheid van mensen wordt Gods wijsheid uitgevoerd.

9 Gods wijsheid: aanvaardbaar door de Geest ‘Wat het oog niet heeft gezien en het oor niet heeft gehoord, wat in geen mensenhart is opgekomen, dat heeft God bestemd voor wie hem liefheeft’ (vs 9) (een vrije weergave van Jes.64:3). ‘de Geest doorgrondt alles, ook de diepten van God’ (vs 10). ‘Zo is alleen de Geest van God in staat om God te kennen’ (vs 11).

10 Machteloos? De heilige Geest werkt, dus je hebt het niet in de hand. Maar de heilige Geest werkt wel via mensen, via jou. Dat geeft vertrouwen. Laat je in dienst nemen door de heilige Geest.

11 Volwassen in het geloof Christenen in Korinte: kinderen in het geloof. Nog gebonden aan de wereld. Jaloers en verdeeld (3:1-3). Besef je dat je in Gods majesteit mag delen (vs 7)? Weet je wat God je in zijn goedheid heeft gegeven (vs 12)? Beoordeel je alles geestelijk (vs 14-15)?

12 Om over na te denken Wij hebben niet meer van de Geest nodig. De Geest heeft meer van ons nodig.


Download ppt "Gods wijsheid kun je alleen aanvaarden door de Geest 1 Korintiërs 2:6-16."

Verwante presentaties


Ads door Google