De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”

Verwante presentaties


Presentatie over: "“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”"— Transcript van de presentatie:

1 “OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
Les 3 voor 20 oktober 2018

2 Voor Zijn offer deed Jezus voorbede voor zijn discipelen (en voor ons) voor de Vader.
Dit gebed staat bekend als het Hogepriesterlijke Gebed. Eenheid is een van de belangrijkste onderwerpen. Jezus bidt voor eenheid. Eenheid tussen Jezus en de Vader. Johannes 17: 1-5 Eenheid onder de discipelen. Johannes 17: 6-19 Eenheid onder ons. Johannes 17: 20-26 Eenheid vandaag. Eenheid onder christenen. Markus 9: 38-41 Verenigd in liefde. Johannes 13: 34-35

3 EENHEID TUSSEN JEZUS EN DE VADER
"En Ik heb hun de heerlijkheid gegeven die U Mij gegeven hebt, opdat zij één zijn, zoals Wij Eén zijn" (Johannes 17:22) Jezus begon zijn gebed met een verzoek om verheerlijkt te worden, zodat de Vader verheerlijkt kon worden. Hoe werd Jezus verheerlijkt? Jezus deed de wil van de Vader door Zichzelf als offer voor ons aan te bieden. Dat is hoe Hij de Vader verheerlijkte en Hij tegelijk door de Vader werd verheerlijkt. Het vrijwillige offer van Jezus geeft ons het eeuwige leven. En het eeuwige leven is dat we God kennen (vers 3). Een relatie met God resulteert in eenheid zoals de eenheid tussen Jezus en de Vader. Deze eenheid is eeuwig.

4 EENHEID ONDER DE DISCIPELEN
"En Ik ben niet meer in de wereld, maar dezen zijn in de wereld, en Ik kom naar U toe. Heilige Vader, bewaar hen die U Mij gegeven hebt in Uw Naam, opdat zij één zullen zijn zoals Wij.” (Johannes 17:11) Jezus maakte zich zorgen om zijn discipelen, omdat zij na zijn vertrek hun geloof zouden kunnen verliezen. Daarom vroeg Hij de Vader om voor hen te zorgen en Hij vroeg nog vier dingen: Dat zij één mogen zijn zoals de Vader en Hij (vers 11) Dat zij zich in Hem mogen verheugen (v. 13) Dat ze voor het kwade bewaard mogen blijven (vers 15) Dat zij geheiligd mogen worden door de waarheid (vers 17) Verenigd zijn, vreugde hebben, wegblijven van het kwaad en de waarheid gehoorzamen. Dat is niet iets dat ze zelf zouden kunnen bereiken. De Vader is de enige die dat gebed kon vervullen. Het resultaat: een effectief getuigenis en het verspreiden van het Evangelie.

5 EENHEID ONDER ONS "Ik bid niet alleen voor hen, maar ook voor hen die door hun woord in Mij geloven; opdat zij allen één mogen zijn, zoals U, Vader, in Mij bent, en Ik in U; opdat zij ook één in Ons mogen zijn, opdat de wereld gelooft dat U Mij gezonden hebt. " (Johannes 17: 20-21) Jezus dacht aan u voordat hij Zichzelf als een offer opofferde. Jezus had een speciaal verlangen naar ons. Jezus wilde dat we in doelstelling verenigd zouden zijn zoals de Drie-eenheid dat is. Die eenheid zal de mensen ervan overtuigen dat Jezus onze Verlosser is. En we zullen voor eeuwig verenigd zijn. Omdat Jezus bad "dat waar Ik ben, ook zij bij Mij zijn die U Mij gegeven hebt" (vers 24)

6 EENHEID ONDER CHRISTENEN
"En Johannes antwoordde Hem: Meester, wij hebben iemand gezien die demonen uitdreef in Uw Naam, iemand die ons niet volgt; en wij hebben het hem verboden, omdat hij ons niet volgt.'" (Markus 9:38) Is deze zin waar? "Als iemand de waarheid die we kennen niet accepteert, is hij of zij geen echte christen." Wij zijn de als Kerk het Overblijfsel waarover geprofeteerd is, maar dat maakt ons niet de enige ware christenen op aarde. God kent degenen die de Zijne zijn (2 Timotheüs 2:19), en Hij heeft mensen die Hem aanbidden in elke natie [en religie] (Handelingen 10: 34-35). Daarom moeten we eenheid nastreven met degenen die in dezelfde Verlosser geloven als wij. Eenheid moet gebaseerd zijn op gemeenschappelijk maatschappelijk belang. Eenheid biedt de mogelijkheid om de Bijbelse waarheden te delen.

7 VERENIGD IN LIEFDE "Hierdoor zullen allen inzien dat u Mijn discipelen bent: als u liefde onder elkaar hebt" (Johannes 13:35) "En kleedt u zich boven alles met de liefde, die de band van de volmaaktheid is." (Kolossenzen 3:14). Jezus gaf ons slechts één gebod, "dat u elkaar liefhebt; zoals Ik u liefgehad heb"(Johannes 13:34; 15:12). Van elkaar houden was niet nieuw, maar de manier waarop we van elkaar moeten houden wel; liefhebben zoals Jezus ons heeft liefgehad. Jezus sprak niet over een theoretische liefde, maar een praktische: "Als u Mij liefhebt, neem dan Mijn geboden in acht" (Johannes 14:15). Het leven van Jezus is een voorbeeld van gehoor- zaamheid, liefde en zelfverloochening omwille van anderen. Ons leven moet zijn zoals de zijne. Deze liefde is de band die eenheid genereert. Deze eenheid is het krachtigste getuigenis om God bekend te maken in onze wereld.

8 E.G. White (The Upward Look, 17 januari)
“Heiligmaking zal door de waarheid komen; eenheid met Christus —- dit is Gods intentie voor ons. Door hun heiliging en hun eenheid, moeten christenen aan de wereld bewijzen dat er een volmaakt werk voor hen is gedaan, in en door Christus. Zo moeten ze getuigenis afleggen dat God zijn Zoon zond om zondaars te redden. Wilt u Christus niet toelaten dit heilig werk in uw harten voort te zetten? U kunt allen volmaakt zijn in Hem. U hebt de zekerheid dat u door de heiliging van de waarheid in éénheid volmaakt kunt worden.” E.G. White (The Upward Look, 17 januari)


Download ppt "“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”"

Verwante presentaties


Ads door Google