Semantisatieverhaal:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
© UNIEK IN DE KLAS.
Advertisements

Semantisatieverhaal: Ik wil in de toekomst graag op vakantie naar China. De toekomst dat is de tijd die nog moet komen. Daarom ben ik nu op Chinese les.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Kennen jullie neef Nico nog
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Deze meneer is het brein achter de paperclip
Semantisatieverhaal: Het is alweer bijna Oud en Nieuw
Semantisatieverhaal: Bij mij in de buurt wordt een nieuwe voorziening gebouwd. De voorziening is iets nuttigs waarvan je gebruik kunt maken. Er wordt een.
Semantisatieverhaal: Mijn zoon maakt altijd heel veel rommel
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Heel lang geleden zag ik iemand parachute springen. Ik vond dat zo gaaf. Ik wilde ook heel graag een keer parachute springen. Begin.
Semantisatieverhaal: Kennen jullie neef Nico al
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Het is nu maart, en na maart komt april hè
Semantisatieverhaal: Mijn zus is op vakantie geweest naar Mexico en heeft iets heel bijzonders meegemaakt. Mexico is een land met veel bebouwing, dat zijn.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Een hele tijd geleden was er een erge storm in Nederland. Deze storm begon aan de kust, bij de zee, en trok landinwaarts, vanaf de.
Semantisatieverhaal: Er zijn in Nederland kinderen die niet op een sport kunnen, omdat hun ouders het niet kunnen betalen. Want sporten kost geld. Ik zie.
Semantisatieverhaal: Weten jullie al of jullie in de zomervakantie op vakantie gaan? Ik sta op het punt om een vakantie te kiezen. Ik ga bijna een vakantie.
Semantisatieverhaal: Ik was dit weekend een beetje op internet aan het kijken en toen stuitte ik op iets. Ik vond iets terwijl ik er niet naar zocht, ik.
Semantisatieverhaal: Het is misschien een beetje raar om er nu over te praten. Maar rond Oud en Nieuw willen sommige jongeren illegaal vuurwerk kopen.
Semantisatieverhaal Ken jullie het filmpje van die lachende man in het openbaar vervoer, in de metro? Openbaar vervoer is vervoer dat iedereen mag gebruiken,
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik sport elke week, want het is aangetoond dat sporten gezond is. Het is bewezen dat sporten gezond is. Ik doe aan fitness, maar eigenlijk.
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik deze vakantie heb gedaan
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik heel graag zou willen
Semantisatieverhaal: Ik had dit weekend een verrassingsfeestje voor een vriendin. Mijn vriendin mocht beslist niet weten dat ze een feestje kreeg. Beslist.
Semantisatieverhaal: Mijn buurman is tijdens de carnaval, dat betekent in de tijd van de carnaval, een echte prins. Nee, niet de broer van onze koning.
Semantisatieverhaal: Afgelopen zaterdag ben ik met mijn kinderen naar Space Expo geweest. Space Expo is een museum in Noordwijk. Het museum is bestaat.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Mijn zus is op vakantie geweest naar Mexico en heeft iets heel bijzonders meegemaakt. Mexico is een land met veel bebouwing, dat zijn.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik wil graag even jullie aandacht vragen voor iets belangrijks. Ik wil graag zorgen dat jullie gaan nadenken over iets belangrijks.
Semantisatieverhaal: Ik hoorde op de radio een grappig bericht vanmorgen. Het bericht ging over een vrouw uit de Filipijnen. De vrouw had eieren gekocht.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Jullie hadden het vast al wel gehoord
Semantisatieverhaal: Buurman Bob houdt heel veel van mountainbiken
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik las in de krant over een leuke wedstrijd
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Weet je welk spel ik heel leuk vindt. Monopoly
Semantisatieverhaal: Kennen jullie mijn buurvrouw nog
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik zag op Youtube iets bijzonders gisteren
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Mijn buurman heeft een nieuw huisdier
Semantisatieverhaal: Ik zag een heel bijzonder filmpje op Youtube
Semantisatieverhaal: Je leert op school allemaal belangrijke dingen hè
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik vroeger altijd heel graag wilde
Semantisatieverhaal: Vroeger wilde ik heel graag een huisdier
Semantisatieverhaal: Een paar weken geleden is er een ongeval gebeurd
Semantisatieverhaal: Ik ben een grote fan van zang- en dansprogramma’s op de televisie. Ik ben bijvoorbeeld gek op “Dance Dance Dance”. Kennen jullie dit.
Semantisatieverhaal: Vorige week kwam ik ‘s avonds laat met de auto terug van een feestje. Op de autoweg waren 3 rijbanen afgesloten (klik voor eerste.
Semantisatieverhaal: Mijn zoon heeft een hekel aan afwassen
Semantisatieverhaal: Mijn buurman heeft een nieuw huisdier
Semantisatieverhaal: Een paar weken geleden is er een ongeval gebeurd
Semantisatieverhaal: De vakantie is weer voorbij. Wel jammer hoor
Semantisatieverhaal: Ik woon vlakbij een industrieterrein
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Bij de vijver van mijn buurvrouw woont al jaren een dikke, groene kikker in een klein huisje. Op een dag kwam er een salamander langs.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik was gisteren in Albert Heijn
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Transcript van de presentatie:

Semantisatieverhaal: Ken jij het gekkebekkenfestival? Het bestaat echt! Dit festival is een traditie. De traditie is iets wat mensen al heel lang op dezelfde manier doen. Op het gekkebekkenfestival moet je gekke bekken trekken. Wie de gekste bek trekt, wint. Het is van oorsprong een traditie uit Engeland. De oorsprong betekent vanaf het begin. Het is begonnen in Engeland. Als je wilt meedoen moet je je houden aan de regels. Dat betekent dat je de regels en afspraken moet volgen. De regels zijn: Je mag geen make-up dragen en je mag je handen niet gebruiken. Je mag dus wel een kostuum aantrekken. Het kostuum is de verkleedkleding. Je kunt bijvoorbeeld zo’n uitbundig kostuum aantrekken. Uitbundig betekent vrolijk. Als je wint, krijg je een mooie prijs overhandigd. Overhandigen is geven. Ik wil graag een keer meedoen aan het gekkebekkenfestival in Engeland. Dat lijkt me zo leuk! Ik vroeg mijn broer om mee te gaan. Het festival is altijd op zondag. Mijn broer kan dan niet mee, want hij gaat altijd naar de kerk. Hij gaat graag naar een katholieke kerk. Katholiek betekent van een christelijk geloof, waar de paus in Rome de hoogste baas is. Toen vroeg ik of mijn neef mee wilde doen, maar ook hij kon niet. Hij is aan het vasten. Vasten is dat je een periode weinig eet of drinkt. Op een festival is allemaal lekker eten, dus dat is niet handig. Niemand wilde met mij mee. Ik heb het toen maar op de televisie gekeken. Ik had me goed voorbereid. De voorbereiding betekent het klaarmaken en regelen van alles wat nodig is. Ik had mijn telefoon uitgezet (dan kan ik niet worden gestoord) en wat eten en drinken klaar gezet. Ik heb ontzettend gelachen! Het was zo leuk. Met name, dat betekent, vooral, om dit gezicht heb ik hard gelachen. Wat voor gekke bekken kunnen jullie trekken?

Week 9 – 26 februari 2019 Niveau A Gerarda Das Mariët Koster Mandy Routledge Francis Vrielink Week 9 – 26 februari 2019 Niveau A

de traditie

van oorsprong Engeland Nederland

je houden aan

het kostuum

uitbundig

overhandigen

katholiek

vasten

de voorbereiding

met name

Op de woordmuur:

gekkenbekken festival de traditie     = iets wat mensen al heel lang op dezelfde manier doen     gekkenbekken festival Sinterklaas   beschuit met muisjes

het geloof     katholiek boeddhisme joods    

uitbundig ingetogen = vrolijk en lawaaierig = rustig en bescheiden       We hebben uitbundige kleding aan. = rustig en bescheiden      Ik wacht ingetogen op mijn afspraak.

overhandigen ontvangen = geven       Je krijgt een mooie prijs overhandigd. = in het bezit ervan komen      Hij heeft de prijs ontvangen.

de activiteit het idee de voorbereiding Ik had me goed voorbereid.     de voorbereiding het idee     = het klaarmaken en regelen van alles wat nodig is Ik had me goed voorbereid.

van oorsprong = vanaf het begin Het gekkebekkenfestival is van oorsprong een traditie uit Engeland. je houden aan = de regels en afspraken volgen Als je mee wilt doen, moet je je houden aan de regels.

het kostuum = de verkleedkleding Je mag wel een kostuum aan. vasten = een periode weinig eten of drinken Mijn neef is aan het vasten.

met name = vooral Ik heb met name om dit gezicht heel hard gelachen.