De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Semantisatieverhaal: Ik ben een grote fan van zang- en dansprogramma’s op de televisie. Ik ben bijvoorbeeld gek op “Dance Dance Dance”. Kennen jullie dit.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Semantisatieverhaal: Ik ben een grote fan van zang- en dansprogramma’s op de televisie. Ik ben bijvoorbeeld gek op “Dance Dance Dance”. Kennen jullie dit."— Transcript van de presentatie:

1 Semantisatieverhaal: Ik ben een grote fan van zang- en dansprogramma’s op de televisie. Ik ben bijvoorbeeld gek op “Dance Dance Dance”. Kennen jullie dit programma ook? Hierin dansen Nederlandse sterren bekende clips na. De ster is iemand die heel beroemd is. Sinds 2015, dit betekent vanaf 2015, is dit programma op de televisie. De shows zijn pas over een paar maanden op de televisie. Toch zijn de dansers nu al aan het oefenen. Ze worden geholpen door goede trainers. De kandidaten willen het natuurlijk heel goed doen en ze willen niemand teleurstellen. Iemand teleurstellen betekent iets niet zo goed doen als iemand had gehoopt. Toch zijn er altijd maar een paar kanshebbers. De kanshebber is iemand die volgens veel mensen kan winnen. Dit jaar is Danny de Munck met zijn dochter misschien wel een kanshebber of de zusjes van OG3NE. Het is natuurlijk onzeker wie de de finale halen. De finale is de laatste wedstrijd tussen de twee beste teams of spelers. Het publiek en de jury bepalen wie de winnaars worden. Voor de finale wil ik graag kaartjes hebben. Ik wil op de tribune zitten als de kandidaten de laatste wedstrijd moeten dansen. De tribune bestaat uit rijen met banken of stoelen die als een soort trap achter elkaar staan. Ik moet snel zijn met kaartjes kopen. Als alle drukte rond het programma losbarst, losbarsten betekent krachtig beginnen, je merkt het meteen, dan ben ik te laat. Dan moet ik de finale gewoon thuis op de televisie bekijken. Hebben jullie wel eens naar Dance Dance Dance gekeken?

2 Week 23 – 4 juni 2019 Niveau AA Gerarda Das Mariët Koster
Mandy Routledge Francis Vrielink Week 23 – 4 juni 2019 Niveau AA

3 de ster

4 sinds

5 iemand teleurstellen

6 de kanshebber

7 de finale ?

8 de tribune

9 losbarsten

10 Op de woordmuur:

11 sinds tot = vanaf = niet verder dan
    Sinds 2015 is Dance Dance Dance op de televisie. = niet verder dan    De soundmixshow was tot 2002 op de televisie.

12 iemand tevreden stellen
iemand teleurstellen iemand tevreden stellen = iets niet zo goed als iemand had gehoopt De kandidaten willen niemand teleurstellen. = iets zo goed doen als iemand had gehoopt    De jongens hebben het publiek tevreden gesteld.

13 de kanshebber de verliezer
= iemand die volgens veel mensen kan winnen De zusjes van OG3EN zijn misschien wel kanshebbers. = iemand die volgens veel mensen zal verliezen    Deze jongen kan niet dansen, hij wordt zeker de verliezer.

14 de finale de halve finale de kwartfinale
de halve finale = laatste wedstrijd tussen de twee beste teams of spelers de kwartfinale De jury bepaalt wie in de finale komt.

15 Deze mevrouw kent niemand. Zij is de onbekende.
de ster de onbekende = iemand die heel beroemd is Deze mevrouw kent iedereen. Zij is een grote ster. = iemand die niemand kent, de vreemde    Deze mevrouw kent niemand. Zij is de onbekende.

16 de tribune = rijen met banken of stoelen die als een soort trap achter elkaar staan

17 losbarsten= krachtig beginnen, je merkt het meteen


Download ppt "Semantisatieverhaal: Ik ben een grote fan van zang- en dansprogramma’s op de televisie. Ik ben bijvoorbeeld gek op “Dance Dance Dance”. Kennen jullie dit."

Verwante presentaties


Ads door Google