PAKT-site met 200 creatieve leden Wat is PAKT Een innovatief & duurzaam ondernemen in hartje Antwerpen. Naast het oude militair hospitaal van Berchem.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Van restafval naar product
Advertisements

“Vers is van vandaag en niet van gisteren!”
BioComposiet Van restafval naar product BioComposiet groep : Perry van Adrichem Ricardo Struik Tim van Paassen Arno Droogers.
Informatie over opzet onderbouw
Welkom !.
Welkom allemaal!.
De stadsboer als sociaal ondernemer!
CO2 neutraal huis Door: Thomas I, Thomas R en Karlijn.
Re-Vive From Brown to Bright
Julienne Een wekelijkse date met een gezonde gewoonte …?!
Luca CUCINA ITALIANA Inleiding Thema avond Umbrië Nieuwe koks Umbrische wijnen nieuwsbrief.
HoekscheWaardDuurzaam
De ecologische voetafdruk
BROEDERLIJK DELEN KOFFIESTOP Vrijdag 18 maart 2011.
FREINETATHENEUM DE WINGERD BUURTPROJECT. PROJECTWEEK: 24 – 28 FEBRUARI 2014 DOELSTELLING: 4 e jaars steken een project in elkaar om de buurt/buurtbewoners.
Met de steun van Welkom. Inhoud 1.Korte voorstelling Ecolife 2.Ecodriving workshops 3.Ecodriving op evenementen 4.Stand van zaken 5.Toekomstperspectief.
Netwerken met en voor ouders CREATIEVE DIALOOG NCJ Jaarcongres.
Solarled Advertising John Vonk. - Nieuwe Mediatoepassing - Reclame-uiting - Doelgroep - Sustainability.
Utopia Milieu & ruimte.
Stadsgas Biogas in de stad.
Echte Burgerparticipatie
Digitaal Presenteren 2 PowerPoint Presentatie
“What the food?” Voorop in de Vergroening Even voorstellen.
Laat bruisen de zee en alles wat daar leeft, laat juichen de wereld met haar bewoners. Laten de rivieren in de handen klappen en samen met de bergen jubelen.
Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa.
Energie en Duurzaamheid Stichtingsraad SBO, werkgroep Energie en Duurzaamheid 4 april 2013.
Algemene ledenvergadering – 21 november Verwelkoming door het bestuur Ivo Rumers – Voorzitter Annemarie De Deckers– Secretaris Wim Robersscheuten.
Welkom bij Fitnesscentre Fysiek. Het beste fitnesscentrum van Leiden en omstreken.
Sience project milieuvriendelijk gebouw Door: Ilse Bosch, Fé Bracco Gartner en Jennifer Murphy.
6/3/ Waarom Facebook? Wie zit er op? Grootste sociale netwerk in België Bijna 4,5 miljoen accounts in België Sneeuwbaleffect Opleiding: Facebook.
Doe de groentetas!. 1.Wat? 2.Waarom? 3.Wie? 4.Waar? 5.Spelregels Afhaalpunt.
Multifunctioneel gebouw Medemogelijk Gemaakt door team jvdp.
Herfst Planten in de tuin De moestuin in de 4 seizoenen.
Koninklijk Instituut Van Ingenieurs
Informatiedag verenigingen
Het fitte voorjaar Dit is jouw kans om gezellig en op een leuke manier Fit te worden/blijven! I.s.m. het management team organiseert het Feestcomité vele.
WATER MANAGEMENT.
Commissie Samenleving
Urban Smart Farm Planten, vissen en schaaldieren kweken in de stad Intensief maar duurzaam Hi-tech + natuurlijke productiemehoden Gezonde, duurzame.
Ons idee heet The Green Car, dit is de auto van de toekomst die voor zijn eigen energie zorgt. In deze auto zijn dingen verwerkt die al een keer zijn bedacht,
Hartelijk welkom aan de ouders van de leerlingen van de 2e klassen
Beco Original Een duurzame basisschool
de Korte Keten duurt het Langst
DE OVERHEID & GOED WERK.
Smart building.
BLOKBOEK NATUUR 7 LES 5 - PLANTEN.
Schaarste en voedselverspilling
Eet Lokaal 13 oktober 2017.
RIBW GO verandert. Op weg naar 2015 en verder
Ons duurzaam huis in 2050! Gemaakt door: Gijs en Nathalie
Goede contacten met collega’s en leveranciers, tevreden klanten, in een bedrijf dat voluit kiest voor een positieve impact op mens en milieu. Dit alles.
Anna, Ralf, Diederik, Noa A2 tech
Voorstellen LDW+ gemeentelijk aanspreekpunt
Wandelpad presentatie Introductie Ziekenhuis Nij Smellinghe Voeding en de situatie Eten in meten en weten Toekomst van voeding : “Smakelijk” Circulaire.
Samen Eco-actief! Velt op school.
WELKOM bij de workshop van team Economie & Ondernemen (E&O)

Brede Haven TL ‘s-Hertogenbosch /
De Punt wenst dat elke ondernemer toegang heeft tot het sociaal en duurzaam ondernemen. De Punt biedt ondernemers hierbij een resultaatgerichte en dynamische.

Havo op de Passie Sneak Peek 21 november 2018
Multiple sclerose en toch niet alleen!!!
Cijferloos lesgeven bij talen
Samana Imagination Days
Fairtrade Gemeente Regiobijeenkomst Noord 19 april 2018
Fairtrade Gemeente Regiobijeenkomst Zuid 12 april 2018
Wij zijn op zoek naar jou!
Harbers Trucks uw Volvo Truck & Bus Dealer voor de Veluwe
Vakcollege Rijnmond Welkom Opening Informatie
Verder rekenen met kommagetallen
Transcript van de presentatie:

PAKT-site met 200 creatieve leden

Wat is PAKT Een innovatief & duurzaam ondernemen in hartje Antwerpen. Naast het oude militair hospitaal van Berchem ligt een vergeten oude industriële site. In de gerenoveerde pakhuizen werkt sinds kort creatief en duurzaam ondernemend Antwerpen samen: in bedrijven, ateliers & horeca, voor evenementen of co-working,...

Wat is t’ DAK van PAKT Ecologisch samentuinproject door vzw de volle grond 2016 testfase Opstart mei 2017 een moestuin van 1800 vierkante meter waar 200 leden tal van groenten en fruit telen en oogsten. Ecologisch, met de seizoenen mee, innovatief, op hooibalen of in vaten, onder deskundige begeleiding, maar vooral samen!

Het hele jaar door bieden we op 't DAK gevarieerde workshops aan; van teelttechnisch over culinair tot inspirerend op je bord! Twee keer per jaar “pakken we uit” met lokale en internationale boeiende sprekers. De buurtbewoners en collega’s van Pakt zijn meer dan welkom om onze agenda verder aan te vullen met allerlei activiteiten! Zo kan je je eigen DAKschotel aanbieden aan vrienden, buren of collega’s. Wij verzorgen de groenten, de locatie en de KEUKEN, jij doet het culinaire werk en zorgt voor de gezelligheid! In mei 2017 gaat de samentuin open. info op Meer weten?

Regenwater Regenwater wordt opgevangen in de speciaal ontworpen groentebakken met een reservoir van 400l per bak! En worden passief opgezogen naar bovenste deel. 400l x 300= l daarboven op bassin van l. daarnaast vangen speciale matten onder de lava nog veel water op.

Lokaal cradle to cradle Regenwatergebruik Zonnepanelen 200 m Kw Koffieresten Caffènation grondstof voor oesterzwammenteelt Caffunghi in de kelder Kasserol organiseert een permanente lokale foodmarket En maakt smoothies voor de leden van crossfit Samenwerking grootste koffiebranderij Antwerpen st Michel. Zij leveren koffievliezen om te composteren tot aarde Herbruik reststromen meststoffen Compostering resten van de site om als compost voor de groenten, warmtewinning van dit proces

Verwarmt water

dakgroenten

aquaponics