De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

RIBW GO verandert. Op weg naar 2015 en verder

Verwante presentaties


Presentatie over: "RIBW GO verandert. Op weg naar 2015 en verder"— Transcript van de presentatie:

1 RIBW GO verandert. Op weg naar 2015 en verder
RIBW GO verandert. Op weg naar 2015 en verder. "Ik heb een psychiatrische of psychosociale beperking. RIBW Groep Overijssel doet wat nodig is voor mij en mijn netwerk; bij wonen, werken en leren. Ze zijn deskundig, positief en praktisch. RIBW GO!" Meedoen in de maatschappij, zelfstandigheid, werken aan je herstel of het evenwicht bewaren. Met ondersteuning lukt het om daarin je weg te vinden. RIBW GO biedt die ondersteuning, eventueel met een plek om te wonen, voor korte of langere tijd. Dit vindt RIBW Groep Overijssel daarbij belangrijk: - mens centraal - zuiver in denken en doen - toekomstgericht.

2 De Wmo zegt: - de zorg, ondersteuning en dagactiviteiten moeten zoveel mogelijk dichtbij zijn, in de wijk - versterk de eigen kracht van burgers en vergroot hun zelfredzaamheid - burgers maken in eerst gebruik van het eigen netwerk en voorzieningen in de wijk. Pas als dat niet genoeg is van professionele zorg

3 RIBW GO heeft al veel gedaan in de aanloop naar de Wmo: - zelforganisatie - wijkgericht werken - herstelgericht werken en dit jaar zijn we bezig geweest met: - ons portfolio: wat bieden wij (zie ook - de nieuwe professional: hoe doen we dat? We zijn in ontwikkeling. Ons verhaal verandert mee.

4 Wmo-proof. Wmo-proof. 1. In gesprek met de cliënt over de Wmo 2
Wmo-proof? Wmo-proof! 1. In gesprek met de cliënt over de Wmo 2. Weten waar we als RIBW GO in de zorgketen staan (wat kunnen wij en wat doen/kunnen anderen) 3. Lokaal partnerschap vormgeven in het partnerberaad 4. Resultaatgericht werken (begin en eind) 5. Werk, dagactivering of leren is onderdeel van de ondersteuning 6. Werken met arrangementen: een aanbod op basis van de behoefte van de cliënt en wat de gemeente toekent met o.a. beeldbellen, groepsgericht werken, het benutten van het informeel netwerk en het wijkaanbod 7. Tijdig de hulpvraag stellen aan collega’s, (ervarings- of gedrags)deskundigen, netwerk

5 In beweging Oplossingen kunnen we niet vinden als we op dezelfde manier blijven werken. We staan voor de uitdaging om nieuwe, meer creatieve manieren van werken te ontwikkelen. We werken met arrangementen. Dat is nieuw.

6

7 Bijvoorbeeld: cliënt heeft 120 minuten per week te besteden
Aantal contactmomenten nu: Aantal contactmomenten kan ook zijn: 120 minuten = 2x 60 minuten = 2x per week individuele begeleiding = 2 contactmomenten 120 minuten te verdelen in: 30 minuten beeldbellen ( 1 contact) 30 minuten face-to-face ( 1 contact) 6 x 10 minuten groepsbegeleiding (6 contacten)* cliëntgestuurde initiatieven (2 contacten) = 10 contactmomenten * Begeleid worden in een groep kost de cliënt 10 minuten i.p.v. 1 uur

8 Dit bieden wij Ondersteuning met verblijf RIBW GO biedt verblijf met diverse vormen van ondersteuning. Het verblijf varieert van kort (maximaal 2 x 6 weken) gericht op het oplossen van een crisis- of noodsituatie tot lang waarbij de ondersteuning gericht is op stabilisatie. Voor cliënten die uit een kliniek komen bieden we intensieve ondersteuning. Zelfstandig wonen met ondersteuning RIBW GO biedt ondersteuning aan cliënten die zelfstandig wonen. We bieden korte en praktische ondersteuning gericht op ontwikkeling van de cliënt. Sommige cliënten hebben langdurige, intensieve ondersteuning nodig om stabiel te functioneren en hebben meer tijd nodig om op onderdelen te groeien.

9 Werken en leren •. Wmo: iedereen doet mee •
Werken en leren • Wmo: iedereen doet mee • Integraal onderdeel van dienstverlening • Samen met anderen organiseren

10 Ketenaanpak naar arbeidsparticipatie

11 Het Activiteiten centrum Bregittenstraat - onzekere toekomst - minder financiële middelen - huurovereenkomst - activiteiten onderbrengen bij ketenpartners

12 Een ketenaanpak – in onze buurt is dat: - Stap 1: inloop en ontmoetingscentrum in samenwerking met Philadelphia en Frion - Stap 2, 3 en 4: (arbeidsmatige) dagbesteding ism Philadelphia, Interact Contour en Frion, Impact - Stap 5: Impact, regulier bedrijf

13 Stap 1: inloop en ontmoetingscentrum (IOC): - Langer lopend traject - Subsidie gemeente - ism Philladephia en Frion - inloop voor vragen - ruimte voor groepsaanbod - ruimte voor ontmoeting Bij een IOC kunt u denken aan een locatie waar u terecht kunt met uw zorgvragen, maar waar ook een groepsaanbod plaatsvindt en u een begeleider kunt spreken. Daarnaast is er ruimte voor ontmoeting met elkaar.

14 Stap 2, 3, en 4: - Philladelphia, huren van ruimte bij philladelphia voor arbeidsmatige activiteiten - Interact contour, huren van ruimte voor overige activiteiten - Impact, beschermde werkomgeving en begeleid werken bij een reguliere werkgever.

15 Resultaatgericht werken
Wat kent de gemeente toe? Daar gaan we mee aan de slag. Resultaatgericht werken

16 Partnerberaad Is bedoeld om ondersteuning zo goed mogelijk af te stemmen op de vraag van cliënten. formele vorm van overleg tussen cliënten en RIBW GO teams. organiseert activiteiten voor cliënten van de verschillende wijkteams, bijvoorbeeld voorlichtingsbijeenkomsten en het cliëntenfeest. belangrijke gesprekspartner voor organisaties (bijvoorbeeld Philadelphia, interact contour, JP van de Bent, Frion, de Trans) waar RIBW GO mee samenwerkt. Dit is in ontwikkeling.

17

18

19 Ondersteuning mantelzorgers
luisterend oor vrije tijd doe een beroep op RIBW Groep Overijssel!

20 Hoe ziet de overgangsregeling er uit?

21

22 Hoe kom je aan informatie?
Websites Rijksoverheid Partnerberaad Begeleider kan je ondersteunen bij zoeken naar informatie

23 • Wat er ook verandert. Ons uitgangspunt is en blijft nog steeds het leveren van goede ondersteuning aan onze cliënten: we doen wat nodig is. Dat mag u verwachten van uw begeleider, van het team en van alle andere medewerkers van RIBW GO. RIBW Groep Overijssel Dr. Klinkertweg 2 8025 BS Zwolle Tel:


Download ppt "RIBW GO verandert. Op weg naar 2015 en verder"

Verwante presentaties


Ads door Google