De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Multiple sclerose en toch niet alleen!!!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Multiple sclerose en toch niet alleen!!!"— Transcript van de presentatie:

1 Multiple sclerose en toch niet alleen!!!
wat nu??? MS-HUIS

2 PROJECTINFO: MS-HUIS MENEN
ORGANISATIE DOELSTELLINGEN WAT KAN U VERWACHTEN? DOELGROEP WAAR? ACTIVITEITEN CONTACT

3 ORGANISATIE VZW Lidwina voor MS: 1999 Oprichting VZW Lidwina 2008
Lidwina = oudste gekende persoon met MS (15e eeuw) Doel: activiteiten opzetten voor MS, specifiek en op maat van de betrokkenen Kenniscentrum rond MS opbouwen 2008 MS-HUIS Hasselt (Limburg) 2009 MS-HUIS Menen (West-Vlaanderen) 2011 MS-HUIS Lichtaart (Antwerpen)

4 ORGANISATIE (1) MS-HUIS Menen: 2009 Oprichting MS-Huis Menen 4 leden
2012 Kortrijkstraat 148 te Menen > 30 leden Eind 2012 AZ Delta Roeselare-Menen Lokaal dienstencentrum Allegro Menen Volkslaan 302 75 leden Eind 2017

5 MS huis Menen wordt zelfstandige vzw.
In het Belgisch Staatsblad, neergelegd : Benaming: MS Huis Menen – Samen voor MS De zetel van de vereniging is gevestigd te 8930 Menen, Volkslaan 302 en valt onder het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen. Ondernemingsnummer:

6 DOELSTELLINGEN Sociale integratie van mensen met MS ↑
Een waardevolle bijdrage leveren aan de steun en opvang van personen met MS!!! Sociale integratie van mensen met MS ↑ Verstrekken van informatie aan personen met MS zelf en aan hun omgeving Fysieke en psychische welbevinden van personen met MS ↑ Informeren hulpverleners rond de ziekte en de evolutie ervan Verbeteren van het maatschappelijk beeld rondom MS

7 WAT KAN U VERWACHTEN? De MS-verpleegkundige biedt steun tijdens periode van diagnose maar ook daarna. De MS-verpleegkundige helpt de patiënt & familie aan te passen aan de gewijzigde omstandigheden en hierin een inzicht te verwerven. De MS-verpleegkundige is als het ware een verlengstuk van de huisarts en neuroloog.

8 We richten ons tot alle personen met MS, ook mensen die reeds langere tijd door deze ziekte zijn getroffen. We zorgen ervoor dat de patiënt in alle discretie zijn vragen, bemerkingen of verhaal kan brengen. De wijze waarop de patiënt omgaat met de ziekte wordt ten volle gerespecteerd. We kunnen de patiënt de nodige kennis en inzicht bijbrengen in de problematiek van MS, informatiefolders bezorgen of voor de patiënt de nodige info opzoeken. We kunnen praktische oplossingen aanreiken voor zaken waarmee de patiënt in zijn dagelijks leven wordt geconfronteerd. Waar nodig kunnen we de patiënt doorverwijzen naar andere hulpverleners. Ook de partner, familie of vrienden van de patiënt kunnen beroep op ons doen.

9 Naast individuele begeleiding en ondersteuning…
Een plaats waar bezoekers met MS elkaar kunnen ontmoeten. Een plaats waar samen activiteiten worden georganiseerd. KORTOM een huis waar we ervaringen met lotgenoten kunnen delen of we gewoon gezellige momenten kunnen beleven.

10 DOELGROEP Het MS-Huis Menen zet de deur open voor:
Alle personen met de diagnose MS (mobiel of minder mobiel, anoniem of bekend, recente diagnose of niet) De familie, de vriendenkring en omgeving van deze personen met MS Hulpverleners, studenten of wie op zoek is naar kennis en informatie over de ziekte De stand van zaken: wetenschappelijk onderzoek Huisartsen, neurologen, ziekenhuizen, kinesisten… die MS-patiënten met praktische medische vragen discreet doorverwijzen naar een ervaren MS- verpleegkundige met een luisterend oor Opleidingscentra voor verpleegkundigen of verzorgers in contact met de doelgroep

11 waar kan je ons vinden ?

12 Hoe te bereiken ? Volkslaan 302 A19 afrit Menen

13 Dienstencentrum Allegro

14 CONTACT Site: http://www.mshuismenen.be
Contactpersoon: MS verpleegkundige Marleen Deruytere of Tel: 0493/


Download ppt "Multiple sclerose en toch niet alleen!!!"

Verwante presentaties


Ads door Google