De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

CO2 neutraal huis Door: Thomas I, Thomas R en Karlijn.

Verwante presentaties


Presentatie over: "CO2 neutraal huis Door: Thomas I, Thomas R en Karlijn."— Transcript van de presentatie:

1 CO2 neutraal huis Door: Thomas I, Thomas R en Karlijn

2 Isolatie

3 We maken gebruik van een groen dak, dat houd in dat je het hele dak bedekt met gras en/of vetplantjes. Dit zorgt ervoor dat het in de zomer koel blijft en dat in de winter de warmte binnen blijft.

4 De bakstenen die we gebruiken zijn gevuld met staalwol dit isoleert het huis tegen kou (of warmte) en geluid. Tussen de muren doen we een isolatie laag die bestaat uit verschillende lagen noppenfolie met daar tussen reflecterende folie (die dus warmte reflecteert). Naast vloerverwarming hebben we ook muurverwarming, want als de muren warm zijn geeft dat een aangenaam gevoel. In de vloer zit ook verwarming met daarop tegels. Alle verwarming in het huis wordt continu aangedreven door een warmte pomp. Deze geeft het water een constante temperatuur rond de 20 graden.

5 Op alle buitendeuren zitten drangers die de deur vanzelf weer dicht trekken.
Ook zitten er op alle ramen en deuren tochtstrips zodat er geen koude lucht van buiten kan komen als de deuren/ramen gesloten zijn. Al onze ramen zijn dubbelzijdig HR++

6 Huishoudelijk gebruik

7 Al onze lampen zijn spaarlampen, hierdoor besparen we 5% op ons energie verbruik
De lampen hebben tijdschakelaars zodat, wanneer er niemand in de ruimte is de lampen uitgaan. dit bespaard energie. Naast ons huis staat een compost hoop waar alle groente en fruit resten heengaan Het water dat van het dak afkomt wordt opgevangen in een regenton en dat water gebruiken we voor de planten enz. We hebben een hotfill-(af)wasmachine, die is aangesloten op de warmwaterkraan. We gebruiken de slaapstand van apparaten niet want ze gebruiken nog steeds energie ook al lijkt het dat ze uitstaan.

8 Onze energie wekken we op twee manieren op:
We hangen een , niet te grote zeppelin op die ronddraait om zijn eigen as. In de as zit een dynamo die de beweging omzet naar stroom. Zonnefolie, onze zeppelin is bedekt met zonnefolie. dit weegt bijna niets en heeft dus geen effect op de zeppelin.

9 We maken ook gebruik van een warmte pomp
We maken ook gebruik van een warmte pomp. Deze pompt water de grond in, naar een diepte waar het ongeveer 20 graden is. Als je het weer oppompt krijg je water met een temperatuur rond de 20 graden. Op dit water kan je de verwarming laten lopen met een constante temperatuur.

10 Een zonneboiler deze slaat de warmte van de zon op en verwarmt daarmee het water. 

11 constructie

12 - de hoogte van het dak wordt 2
- de hoogte van het dak wordt 2.50 meter zodat de warmte beneden blijft maar dat je er wel goed onderdoor kan lopen. -alle betonstaal wordt vervangen door glasvezel want dit geleid geen kou. - ons huis is een soort halve donut. Waarvan de bolle kant op het zuiden is gericht  en dus van s'morgens vroeg tot s'avonds laat in de zon staat. we doen grote ramen in het huis zodat het lekker warm is. - op onze vloeren in het huis gebruiken we tegels want die houden de warmte goed vast


Download ppt "CO2 neutraal huis Door: Thomas I, Thomas R en Karlijn."

Verwante presentaties


Ads door Google