De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Luca CUCINA ITALIANA Inleiding Thema avond Umbrië Nieuwe koks Umbrische wijnen nieuwsbrief.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Luca CUCINA ITALIANA Inleiding Thema avond Umbrië Nieuwe koks Umbrische wijnen nieuwsbrief."— Transcript van de presentatie:

1 Luca CUCINA ITALIANA Inleiding Thema avond Umbrië Nieuwe koks Umbrische wijnen nieuwsbrief

2 INLEIDING Het is tijd om wat van Da Luca te laten horen, want er is nogal wat veranderd bij ons. Ik heb veel nieuws te vertellen en vandaar deze ‘nieuwsbrief’. Ik heb mezelf wel voorgenomen dit vaker te gaan doen (met regelmaat?), want wat hieronder staat; de nieuwe wijnen, de nieuwe koks, de Umbrische avond: dat gaat allemaal gebeuren Vanaf de maand oktober!

3 UMBRISCHE AVOND Waar ik jullie alvast voor wil uitnodigen is de Umbrische avond. Ik kreeg van jullie veel verzoeken om de Umbrische keuken nog een keer centraal te stellen. Dat heb ik nu vastgezet in de week 43, op de dinsdag 23, woensdag 24 en donderdag 25 oktober.De Umbrische keuken lijkt veel op die van Sardinië en daarom hou ik daar ook zo van: typische verse producten, puur eenvoudig volgens eeuwenoude traditie: er komt op tafel wat het seizoen te bieden heeft. De bekendste producten zijn ongetwijfeld wel de truffel en de donkergroene olijfolie. Ik heb ook al de Umbrische wijnen weer uitgezocht (ik hoop dat ze op tijd binnen zijn!) Naast de culinaire feestelijkheden heb ik Margaret Breukink uitgenodigd (een zeer ervaren kunsthistorica, kijk op www.margaret-art.nl) om een inleiding te verzorgen over de Etrusken en wat er zoal aan kunst in Umbrië te zien is. Ik nodig jullie uit om je al aan te melden, want het zou zonde zijn als er geen plekje voor jullie meer zou zijn. Dit zijn nu typisch avonden voor de echte fijnproevers! Je kunt ook de wijnen bij mij bestellen. Als jullie niet in de gelegenheid zijn om mij te bezoeken wil ik jullie een dienst bewijzen, door de wijnen ook bij jullie thuis te brengen. Maar liever natuurlijk zie ik jullie aan de Hoofdstraat in Hoogeveen. Nogmaals bedankt voor jullie steun en vertrouwen.

4 DE NIEUWE KOKS Voor u een mooie gelegenheid om kennis te maken met onze nieuwe koks in de keuken, die Marco moeten doen vergeten. Zij zijn in augustus al gekomen, maar door hun ervaring hadden ze al snel de goede smaak te pakken en wil ik ze graag nu al aan jullie voorstellen. En vanaf deze plek willen wij Marco bedanken voor zijn goede werk en natuurlijk zijn lekker eten.

5 DE UMBRISCHE WIJNEN Umbrië biedt al duizenden jaren een goede thuis aan de wijnbouw en dat is vooral toe te schrijven aan de volgende factoren: de zacht glooiende heuvels met een goede blootstelling aan de zon, de rijkdom aan rivieren en wateren, het continentale maar zachte klimaat, de bodemstructuur die meestal bestaat uit goede kleiachtige kalksteen. Al deze gunstige voorwaarden hebben de inwoners van het gebied reeds vroeg er toe aangezet met de productie van wijn te beginnen, zodat de Umbrische wijnboeren vandaag kunnen bogen op een oude traditie van wijnmaken. Voor rode kwaliteitswijn is vooral de Sangiovese- en de Sagrantino-druif van belang, terwijl witte wijn vooral van Grechetto- en Malvasia-druiven wordt gemaakt De hoofdstad van de regio is Perugia. De regio bestaat uit twee provincies: Perugia en Terni.

6 Cordiali saluti da Stefano RISTORANTE DA LUCA Hoofdstraat 2 7901 JP HOOGEVEEN 0528-233460 www.ristorantedaluca.nl info@ristorantedaluca.nl


Download ppt "Luca CUCINA ITALIANA Inleiding Thema avond Umbrië Nieuwe koks Umbrische wijnen nieuwsbrief."

Verwante presentaties


Ads door Google