De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BROEDERLIJK DELEN KOFFIESTOP Vrijdag 18 maart 2011.

Verwante presentaties


Presentatie over: "BROEDERLIJK DELEN KOFFIESTOP Vrijdag 18 maart 2011."— Transcript van de presentatie:

1 BROEDERLIJK DELEN KOFFIESTOP Vrijdag 18 maart 2011

2 Wat vragen we? Schenk koffie bij je thuis, op het werk, aan de schoolpoort, tijdens een activiteit van je vereniging,… overal! Wij sturen je een Koffiestop-pakket en je kan aan de slag. Het enige dat je moet doen is koffie maken en je vrienden, familieleden, collega’s, buren en voorbijgangers uitnodigen om in ruil voor een (h)eerlijke kop koffie, een vrije bijdrage te leveren voor het werk van Broederlijk Delen.

3 Wanneer? We kiezen een vaste dag om uit te pakken met dit nieuwe model in Vlaanderen. De Koffiestop 2011 vindt plaats op vrijdag 18 maart 2011. Op een schooldag, om ook scholen te betrekken. Op een werkdag, zo kunnen vrijwilligers ook op de werkvloer een Koffiestop organiseren.

4 Waarom? Met de Koffiestop willen we fondsen werven voor het werk van Broederlijk Delen. Elke koffiedrinker stopt een vrije bijdrage in de Koffiestop-collectebus en steunt zo groepen mensen in het Zuiden in hun strijd tegen armoede en onrecht. Een Koffiestop is gezellig. Het brengt mensen samen. Het doet bovendien praten over Broederlijk Delen en het werk van Broederlijk Delen.

5 Wat doet Broederlijk Delen? –strijdt tegen armoede en onrecht –gaat uit van de eigen plannen en groeikracht van mensen in het Zuiden –steunt 250 projectorganisaties in 20 landen: –met geld, tijdelijke medewerkers, het organiseren van uitwisseling van ervaring en kennis –met politiek werk –met sensibilisering en educatie in Vlaanderen –focust op duurzame landbouw, mensenrechten en democratisering –doelgroepen: kleine boeren, vrouwen, kinderen en inheemsen

6 Een succes In 2007 waren er 1.175 Koffiestops. In 2008 zaten we al aan 1.473 Koffiestops. In 2009 klokten we af op 1.774 Koffiestops

7 Zij steunen de Koffiestop - Colruyt - Oxfam Fairtrade en de Wereldwinkels - Radio 2 - Horeca Vlaanderen - BV’s

8

9 De website: voor meer info en meedoen Elke kop koffie telt!


Download ppt "BROEDERLIJK DELEN KOFFIESTOP Vrijdag 18 maart 2011."

Verwante presentaties


Ads door Google