De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Spreekbeurt Kinderarbeid

Verwante presentaties


Presentatie over: "Spreekbeurt Kinderarbeid"— Transcript van de presentatie:

1 Spreekbeurt Kinderarbeid
Evita Duivenvoorden 10 april 2012

2 Onderwerpen Waarom dit onderwerp Uitleg over kinderarbeid
Waar kinderarbeid voorkomt Wat wij eraan kunnen doen Vragen voor de klas

3 Waarom ik mijn spreekbeurt over kinderarbeid hou
Zielig voor de kinderen Niet eerlijk Ik hou mijn spreekbeurt over kinderarbeid want ik vind het heel erg wat er met kinderen gebeurt.

4 Wat is kinderarbeid Werken op jonge leeftijd Niet naar school kunnen
Geld verdienen voor eten Zelfs ook zwaar werk Kinderarbeid is dat kinderen al op heel jonge leeftijd moeten werken, ze kunnen niet naar school. Dat komt omdat de ouders niet genoeg geld hebben. Om eten te kunnen kopen hebben ze meer geld nodig en daarom laten ze de kinderen ook werken. Vaak willen de ouders dit eigenlijk niet, maar het moet toch om eten te kunnen kopen. De kinderen moeten ook zwaar werk doen. Bijvoorbeeld stenen rapen of in de mijnen of op een koffieplantage werken.

5 Waar komt het voor In arme landen Afrika
Azië, bijvoorbeeld in India en China Maar ook in Zuid Europa (Portugal) Het komt vaak voor in arme landen.

6 Wat kunnen wij doen? Fairtrade producten kopen
Producten tegen eerlijke prijs zonder kinderarbeid Geld geven aan kinderen, bijvoorbeeld via Unicef Unicef helpt kinderen naar school te gaan, zodat ze niet meer hoeven te werken. In Nederland hebben we geen kinderarbeid, maar toch kunnen wij er iets tegen doen. We kunnen bijvoorbeeld producten in de winkel kopen die niet door kinderarbeid zijn gemaakt. De produkten van Fairtrade zijn nooit door kinderen gemaakt.

7 Video van Unicef http://youtu.be/xonJvgBNbF0
Wat kunnen de toeschouwers nadat deze training is voltooid? Vertel in het kort de doelstellingen en hoe de toeschouwers hun voordeel kunnen doen met deze presentatie.

8 Hebben jullie goed opgelet? Quiz..
Waar komt kinderarbeid voor? 1 Wat voor werk doen ze? 2 Wat kan JIJ doen? 3 afrika, azie, india, china, zuid europa, portugal, maar ook nog veel andere landen Simpel en soms ook zwaar werk : mijnen werken, stenen rapen, koffieplantage, Fairtrade produkten kopen of geld geven aan Unicef.

9 Einde Dit was mijn spreekbeurt. Hebben jullie nog vragen?


Download ppt "Spreekbeurt Kinderarbeid"

Verwante presentaties


Ads door Google