De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas."— Transcript van de presentatie:

1

2 Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt, geïnspireerd door Mattheüs 25, de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging.

3 De geschiedenis 1980 Opgericht door Dirk Jan Groot in Andijk.
Dorcas is ontstaan uit de Christelijke Stichting voor Hulp aan Gewetens-vervolgden (CSHG). Deze stichting zette zich in voor christenen die om hun geloof vervolgd werden. Nu Wereldwijde organisatie. Ondersteunt de armen en kwetsbaren ongeacht nationaliteit, ras, geloof of politieke overtuiging.

4 De naam ‘Dorcas’ De hulporganisatie Dorcas ontleent haar naam aan een van de eerste christenen, de vrouw Dorcas uit Joppe. Zij was 'overvloedig in goede werken en aalmoezen', staat er in Handelingen 9:36 over haar. De organisatie Dorcas wil haar voorbeeld volgen en voor de armen zorgen.

5 Mattheüs 25:35,36 ‘Want ik had honger en jullie gaven mij te eten, ik had dorst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen mij op, ik was naakt, en jullie kleedden mij. Ik was ziek en jullie bezochten mij, ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe.’

6 Want Ik had honger en jullie gaven Mij te eten
Straatkinderen in Rusland ontvangen voedsel en zorg

7 Ik had dorst en jullie gaven Mij te drinken

8 Huisvestingsproject in Nazareth
Ik was een vreemdeling, en jullie namen Mij op Huisvestingsproject in Nazareth

9 Ik was naakt, en jullie kleedden Mij
Kinderen in Kenia ontvangen kleding

10 Ik was ziek en jullie bezochten Mij
Gezondheidsprojecten Moldavië

11 Ik zat gevangen en jullie kwamen naar Mij toe
Gevangen in Rusland ontvangen zorg en hulpgoederen

12 Dorcas geeft via lokale partners vier soorten hulp:
Wat doet Dorcas? Dorcas geeft via lokale partners vier soorten hulp:

13 Noodhulp Als er ergens in de wereld een ramp plaatsvindt, komt Dorcas in actie met noodhulp. Dorcas helpt direct met voedsel, kleding en medicijnen.

14 Sociale hulp Dorcas komt in actie voor mensen die niet meer in eigen onderhoud kunnen voorzien en geen hulp van anderen krijgen. Dorcas geeft hen hulp in natura, bijvoorbeeld in de vorm van voedsel en kleding.

15 Structurele hulp Duurzame hulp zodat de mensen op eigen benen verder kunnen, dat is structurele hulp. Dorcas werkt in de wereld aan blijvende verbetering van de leefomstandigheden.

16 Financiële adoptie Sponsors ondersteunen een oudere, kind, gezin of student op basis van een vast maandbedrag. Met deze vorm van financiële adoptie helpt Dorcas de allerarmsten in de vorm van voedsel, kleding, scholing en gezondheidszorg. Ook op langere termijn.

17 Een greep uit de projecten van Dorcas
Arbeid en inkomenstrainingen in Lesotho

18 Voedselpakketten in Oost-Europa

19 Sponsoring van kinderen in Oost-Europa en Afrika

20 Sociale hulp aan gezinnen in Roemenië

21 Huizenbouwproject in Tanzania

22 Hulp aan ouderen in Oost-Europa

23 Landbouwprojecten in Afrika

24 Gaarkeuken in Ethiopië

25 Kinderkampen voor kansarme kinderen uit Oekraïne

26 Kleding en voedsel in Zuid-Afrika

27 In Nederland zijn ruim 6.000 vrijwilligers actief betrokken bij het werk van Dorcas via:
Projectgroepen Winkels Huis-aan-huiscollectes Voedselactie Transporten Depots Ophalen van kleding en hulpgoederen

28 Wat kunt u doen? Het werk van Dorcas zou onmogelijk zijn
zonder de steun van vele betrokken Nederlanders! Er zijn diverse manieren waarop u het werk van Dorcas kunt ondersteunen: Het geven van geld Het sponsoren van een kind, gezin, student of granny Het investeren van tijd als vrijwilliger Het geven van goederen

29 Kom ook in actie voor de allerarmsten!
Kijk op


Download ppt "Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas."

Verwante presentaties


Ads door Google