De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Smart building.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Smart building."— Transcript van de presentatie:

1 Smart building

2 Wat is smart Building? - Een Smart Building kan worden gedefinieerd als een duurzaam, energie-efficiënt gebouw dat geconnecteerd is met andere gebouwen en infrastructuren, en dat ingebed is in zijn omgeving. - Smart building is eigenlijk een verzamel naam voor tal van technologische snufjes in een gebouw. Haast kan je zeggen computers met een dak erop.

3 Voordelen Voordelen van smart Building: - Op korte termijn lager energie verbruik. - Op lange termijn een meer facilitaire besparing, dat wil zeggen minder installatie en onderhoudspartners, lagere onderhoudskosten en lagere operationele kosten. - Hoger comfort.

4 Terugverdientijd De hoogte van de investering en de terugverdientijd zijn erg verschillend bij smart buildings. De vierkante meterprijs word steeds meer afhankelijk van de slimheid per vierkante meter.

5 Voorbeeld smart building
The Edge. Dit gebouw heeft het BREEAM Outstanding-ontwerpcertificaat ontvangen en heeft nu het oplevercertificaat voor meest duurzame kantoorgebouw ter wereld ontvangen Het gebouw is geheel energieneutraal. Zo maakt het gebruik van Zonne energie, wordt regenwater verzameld en hergebruikt en is er een warmte-koudeopslag installatie met een dubbele open bron. Daarnaast is the Edge het eerste gebouw dat gebruik maakt van het Philips Ethernet-powered LED connected lighting systeem. Dat biedt medewerkers de mogelijkheid om het klimaat en licht van hun individuele werkplek te reguleren door middel van een applicatie op hun smartphone.

6

7 einde


Download ppt "Smart building."

Verwante presentaties


Ads door Google