De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zwemmergie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zwemmergie."— Transcript van de presentatie:

1 zwemmergie

2 Manieren voor het omzetten van energie:
Stromend water Zonne-energie Warmtepomp Wind Beweging

3 Stromend water het stromende water van een glijbaan bij het zwembad kan opgevangen worden in een turbine die gaat draaien en een generator in werking zet waarin elektrische energie wordt opgewekt. Met deze elektrische energie kunnen bijvoorbeeld de lampen van het zwembad werken.

4 Zonne-energie Dit systeem is nog niet zo oud. Het is een vrij ingewikkeld systeem de omzetting van licht naar elektriciteit regelt. Met zonne-energie kan via het licht en de warmte van de zon die op de zonnepanelen terechtkomt het water worden verwarmt.

5 Een warmtepomp is een elektrisch verwarmingstoestel dat handig is voor tal van toepassingen. Een ervan is het verwarmen van het water van een zwembad. Dat kan door een elektrische verwarmer aan te sluiten op de waterpomp. Dat is gewoon een soort elektrische weerstand die warm wordt als er stroom doorgaat. Op die manier kan het water van het zwembad rechtstreeks opgewarmd worden. Een warmtepomp gebruiken om je zwembad te verwarmen is milieuvriendelijk, en bovendien economisch erg voordelig. warmtepomp

6 Wind Als er wind langs een windmolen komt, word er elektriciteit opgewekt door middel van beweging.

7 Beweging Bewegingsenergie het stromende water van een glijbaan bij het zwembad wordt opgevangen in een turbine die gaat draaien en zo een generator in werking zet waarin elektrische energie wordt opgewekt. Met deze elektrische energie kunnen bijvoorbeeld de lampen van het zwembad werken.

8 Glijbaan Turbine Generator Zwembadlamp


Download ppt "Zwemmergie."

Verwante presentaties


Ads door Google