GGZ RIBW. GGZ Psy-Portaal Psy-Portaal is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van psychische en psychiatrische klachten voor cliënten vanaf.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De POH-GGZ in de huisartsenpraktijk
Advertisements

Gezamenlijke uitwerking adoptiegroepen Wijkwerkers & Gezinswerkers
Zorg voor autonomie van ouderen met een psychiatrische achtergrond in het verzorgingstehuis Lambert Liza.
Prima Pleegzorg Op volle kracht vooruit! 12 juni 2012
DORDRECHT Voorveld. Agenda Civil society Preventie Competenties Toeleiding Regiefunctie.
Andrée van Es Prijs 2011 Pilot Menskracht. De pilot Menskracht verbetert; De hulpverlening aan multiproblemgezinnen door hulp en regie in één hand te.
Psychiatrische verpleegkunde: Een vak apart!
PROGRAMMA WORKSHOP Wie zijn wij en wat doen we: (30 minuten)
Harry Meijerink.
Expertise team ACT Jeugd BAVO-Europoort
“We willen dat jeugdigen kansen krijgen zich te ontwikkelen en naar vermogen mee te doen in de samenleving” Visie Eigen KrachtIntegrale AanpakMaatwerk.
Herstellen & Versterken van Gezond Functioneren
Presentatie Interculturele Communicatie: theorie
Dove en slechthorende kinderen
Een aanzet tot deeltijdbehandeling
Context CJG = Focus op talenten en competenties, op wat de jeugd (al) wél kan = eigen kracht Leefwereld van jeugd en ouders staat centraal.
Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (Hulp aan Huis)
Anders kijken naar zorgsignalen. Het is pas zorg als
Directe Hulp bij Huiselijk Geweld
Ik heb iets van autisme of zo
Residentiële hulpverlening Drs. C.P.G. Tilanus. Wat is residentiële hulpverlening? = de persoon krijgt dag en nacht opvang en begeleiding in een tehuis.
Doorgaande zorg na jeugdzorg
Gezondheid, basis voor jouw toekomst!
INTRODUCTIE Hoog en laag IQ Thuis situatie Externe locatie(s) Intensief begeleidingstraject Kortdurend en langdurend Nazorg Coaching Voorlichting.
Zorg voor jeugd in Achtkarspelen. Waarom jeugdwet? Jeugdzorgstelsel is versnipperd Samenwerking schiet tekort Druk op gespecialiseerde zorg te groot Afwijkend.
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
Ambulante Ondersteuning in de Wmo 2015
Opnieuw samen leven met elkaar Presentatie Congres 25 november 2014.
GGZ voor Chronische problemen anno 2014
Innovatielab MH Carrot and Stick (Balans) 8 juli 2015.
Feroaringen yn’e soarch foar it individu en it doarp ledengearkomste feriening doarpsbelangen Garyp Doeke A. Fokkema / Wethâlder gemeente Tytsjerksteradiel.
Social work: Het verschil dat jij maakt.
Sandra Rijk / Paul Harmsen
Tussen wal en schip 2 februari Wie is De Lichtenvoorde? De Lichtenvoorde ondersteunt en begeleidt mensen met een lichte, matige of ernstige verstandelijke.
Jeugdgezondheidszorg Wat doet de JGZ als ruggengraat van het Centrum voor Jeugd en Gezin? , Gabrielle Geerdink.
Over de organisatie: Afdelingen: AWBZ. Verpleging & Verzorging.Gespecialiseerde Ambulante Begeleiding WMO: Hulp bij het Huishouden Particulier en PGB.
‘Kennis delen = Kennis vergroten’. Programma Kennis delen, hoe doen wij dat Werken met trainingsacteur Kennis vergroten: toekomst plannen.
Samenhang in het sociaal domein Sociale visie, decentralisaties Commissie S&V 17 april 2012.
JAN PIETER HEIJE Cheyenne Cubuk & Erwin Duits. ● VOBC, LVB behandelcentra in Nederland ● Pluryn  Hietveld, Beele, Hoenderloo Groep, JOBSTAP, Werkenrode,
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
Bestuurlijke conferentie jeugdzorg Gelderland Workshop 2. Specialistische (bovenlokale) Jeugdzorg op nieuwe leest Inleiding van Mw. Van de Maat bestuurder.
1 30/05/ Transformatie Zorg voor Jeugd Bijeenkomst “Veiligheid en transitie van de jeugdzorg” 24 juni 2014 Gemeente Utrecht Paul van Dijk.
Hervorming langdurige zorg: AWBZ en Jeugdwet drs. Aaltje Hartholt-Hofstee, Directie Langdurige Zorg. 21 juni 2013.
E EN VERSTANDELIJKE BEPERKING … TOCH NAAR DE “ GEWONE ” BASISSCHOOL. Een kans of een bedreiging?
Bed Bad brood Laagdrempelige opvang van thuislozen Jasmine Marechal-1Basw AO.
De zorgzame leraar Schijndel 1 oktober Doel van deze workshop Onderzoek..... Wat maakt een leraar zorgzaam?
(L)VB – Jeugd Naar maatschappelijke participatie.
Transformatie/transitie jeugdzorg Zeeland Cora Schout 16 april 2013.
Visie van Eigen Kracht Eigen Kracht Centrale. Werkt aan een samenleving waarin participatie en samenredzaamheid van burgers centraal staan Waarin burgers.
Samen bouwen aan een passend, veilig en duurzaam traject
Participatiebijeenkomst Donderdag 23 februari 2017
Voorlichtingsavond 2e fase en profielkeuze
De wijkteams: de Rotterdamse aanpak
Project Interculturele Palliatieve Zorg
Werken met verslavingsproblematiek. Les 5
‘’DOOR MIDDEL VAN EEN CULTUREEL GENOGRAM VAN KRACHTEN EN KWALITEITEN, EEN TIJDSLIJN EN DROMEN VOOR DE TOEKOMST.’’
MEE maakt meedoen mogelijk
Tussen wal en schip 2 februari 2016.
Humanitas afdeling Nijmegen en omstreken
De Kracht van Communicatie
Michael Groeneweg, kinderarts - MDL
Vakmanschap voor jongeren in het sociale domein
RIBW GO verandert. Op weg naar 2015 en verder
Inzet VHT bij ambulante hulpverlening aan LVB gezinnen
Lespakket Opleidingen
Agenda: Vragen over het Wraparound Care Model Korte herhaling 10 principes, 5 vragen Wie schakel je in: Team Jeugd.
Complexe problematiek vereist integrale jeugdzorg
Basistekst : Talentontwikkeling
Huiselijk Geweld en Kindermishandeling
Culturele Interview.
Transcript van de presentatie:

GGZ RIBW

GGZ Psy-Portaal Psy-Portaal is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van psychische en psychiatrische klachten voor cliënten vanaf 18 jaar. Psy-Portaal biedt kortdurende behandeling, kort gezegd de BGGZ. Dit is voor behandeling van lichte psychische klachten waarbij het dagelijks functioneren nauwelijks wordt beperkt en waarbij men zo veel last heeft van de problematiek dat het dagelijks functioneren er fors onder te lijden heeft. Intensieve behandeling: Zodra er echter een vermoeden is of sprake is van meervoudige diagnostiek (co morbiditeit) en een hoge complexiteit, is verwijzing naar de SGGZ op zijn plaats.

Enkele voorbeelden van therapieën:  Cliëntgerichte therapie  Cognitieve therapie  Directieve therapie  Gedragstherapie  Oplossingsgerichte therapie  Psychoanalyse en psychoanalytische psychotherapie

RIBW Cumulus Home: Cumulus Home biedt diagnostiek, second opinion, begeleiding en behandeling aan kinderen, jongeren en gezinnen die door (complexe) psychiatrische / psychische problematiek zijn vastgelopen in hun ontwikkeling. De zorg wordt ambulant geboden. Daarnaast bieden we ook behandeling bij het gezin thuis. Bij Cumulus Home kunnen complexe casussen terecht, waarbij eerdere hulp vaak niet toereikend is gebleken.

Producten:  Individuele begeleiding  Dagbesteding  Wijkverpleging  Persoonlijke verzorging  Kinder- en jeugd GGZ Methodieken Cumulus Home, o.a.:  Vraaggerichte methodiek: Cliënt in zijn kracht coachen in en met de directe woonomgeving. De regie wordt zoveel mogelijk bij de cliënt gelaten, maar samen met Cumulus Home vormen we een team. Samenwerken vanuit wederzijdse respect en gelijkwaardigheid.

 Cliëntgerichte benadering: Cumulus Home richt zich op de persoonlijke kant van de cliënt. Op basis van persoonlijke gegevens is Cumulus Home bewust van wie tegenover haar zit. Cumulus Home weet welke beperkingen cliënt heeft en weet wat cliënt zou willen bereiken. CH heeft in deze een gezonde / professionele dosis belangstelling heeft voor de cliënt.  Sociaal psychiatrische benadering: Voor cliënten bekend met complexe langdurige psychiatrische problematiek. Het aangrijppunt van deze begeleiding is niet de stoornis zelf, maar het functioneren van de cliënt met de stoornis. Cumulus Home leert cliënt effectiever omgaan met de beperkingen ten gevolge van de psychiatrische problematiek. Met als gevolg het beter benutten van de mogelijkheden van cliënt dat resulteert in een verbeterde interpersoonlijk en sociaal functioneren.

 Presentie methodiek: Gesteld kan worden dat menselijke waardigheid de centrale waarde van de presentiebenadering is. Er zijn voor de ander, alles draait om de goede en nabije relatie (veel meer dan het oplossen van problemen) om zorg, om de waardigheid van de ander, het erkennen van de ander, om wederzijdsheid, om verhalen, om een nauwgezette afstemming op de leefwereld van de ander, om de wil de ander tot zijn of haar recht te laten komen en niemand ooit af te schrijven.

De aanpak van bovengenoemde organisaties is multicultureel, persoonlijk en resultaatgericht. Samen worden de volgende talen gesproken: Engels, Papiamento, Surinaams, Spaans, Duits, Frans en natuurlijk Nederlands.

Ik-cultuur  De meeste mensen hebben een duidelijke eigen mening over dingen, ze nemen niet de mening van een groep over. Wanneer ze iets zeggen wordt hier ook vaak nadruk op gelegd: "ja maar, ik vind..." Nederlandse ouders leren hun kinderen ook vaak: 'Het maakt niet uit wat anderen van je denken. Het gaat er om wat je over jezelf denkt.' Ook in het onderwijs wordt hier vaak de nadruk opgelegd. Wij-cultuur  Cultuur waarin de groep centraal staat;  Cultuur waarin de groep belangrijker is dan het individu;  Cultuur waarin het wij belangrijker is dan het ik.

Soorten communicaties:  Verbale communicatie  Non verbale communicatie  Schriftelijke communicatie  Visuele communicatie  Formele en informele communicatie  Verticale en horizontale communicatie

Interculturele communicatie: Kan globaal worden omschreven als communicatie tussen personen met verschillende culturele achtergronden. Ouderen uit andere culturen en hulpverlening, hoe leuk kan het zijn. Behandel de ander zoals u zelf behandeld wenst te worden.