De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda: 9.00-12.00 1. Vragen over het Wraparound Care Model Korte herhaling 10 principes, 5 vragen 2. Wie schakel je in: Team Jeugd.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda: 9.00-12.00 1. Vragen over het Wraparound Care Model Korte herhaling 10 principes, 5 vragen 2. Wie schakel je in: Team Jeugd."— Transcript van de presentatie:

1 Agenda: 1. Vragen over het Wraparound Care Model Korte herhaling 10 principes, 5 vragen Wie schakel je in: Team Jeugd of het Samenwerkingsverband Delft voor elkaar Sociaal team Verwijsindex Casuïstiek regie, match, rol van het onderwijs als professional, samenwerken team Jeugd Voor vragen mail je naar Jannet Doeleman of Sandra Klokman Jannet: Sandra:

2 Bij welke vraag schakel je wie in?
Wanneer het samenwerkingsverband? Wanneer Team Jeugd

3 Delft voor elkaar (voor veld)
Samen werken van verschillende zorg- en welzijnspartners Vragen over: vrijwilligerswerk, mantelzorg, leven met een beperking, sporten en bewegen, financiën, relaties, vervoer etc. Delft voor Elkaar bereikbaar tot uur op (015) Een kunt u sturen

4 Sociaal team Complexe hulpvraag: intensieve zorg en ondersteuning. Brede deskundigheid en specialisaties op het gebied van complexe hulp en zorg voor jeugd en volwassenen. Wie zitten er in het team: GGZ, MEE, Bureau Jeugdzorg, Careyn, Kwadraad, Jeugdformaat, Ipse de Bruggen, Steunpunt Huiselijk Geweld en de gemeente Delft (jongerenloket, financiële winkel en het team Werk en Inkomen en Werkse!). .

5 Jeugdbeschermingstafel
De jeugdbeschermingstafel biedt een extra station tussen vrijwillige-en gedwongen hulpverlening Aanmelden door professional bij een van de volgende organisatie: Sociaal Team van de gemeente Delft professionals van de gemeente Delft Stichting MEE Gecertificeerde instellingen voor jeugdzorg Raad voor de Kinderbescherming Veilig Thuis Het advies- en meldpunt voor iedereen die met huiselijk geweld en/of kindermishandeling te maken heeft of krijgt.  .

6 Jeugdbeschermingstafel
Bij verzoeken tot onderzoek die gevraagd worden aan de Raad van de Kinderbescherming. De gezinssituatie is onveilig voor het kind. Veiligheidsplan (SoS), Taxatie (CFRA) De huidige (vrijwillige) hulpverlening blijkt ontoereikend, komt niet op gang De hulpverlening of de Raad voor de Kinderbescherming denkt dat er minder vrijblijvende hulpverlening ingezet moet worden, of er moet een kinderbeschermingsmaatregel komen. Het kind woont niet meer thuis en er wordt verzocht om onderzoek bij de Raad voor de Kinderbescherming naar een gezagsbeëindigende maatregel. Renske Vreugdenhil )

7 Verwijsindex Haaglanden Per 1 juli Jeugdigen tussen 0 tot 23 jaar Melden van algemene gegevens BSN, naam, geboortedatum, woonplaats, geslacht. Een tweede signaal in de VIR: match en overleg. Voor informatie uitwisselen wordt toestemming gevraagd aan de ouders en/of jeugdige vanaf 12 jaar (Wet bescherming persoonsgegevens) Geen toestemming vereist, op grond van geldende wetgeving zoals de Leerplichtwet. Men informeert ouders over melding Verwijs Index Aangesloten bij landelijke VIR

8 Wat is het doel van VIR? Vroegtijdige signalering van problemen zodat tijdige, effectieve en gecoördineerde hulp geboden kan worden. Bijdragen aan een sluitende aanpak voor jeugdigen door samenwerking te realiseren tussen alle betrokken organisaties in de jeugdgezondheidszorg, jeugdzorg, onderwijs en justitiële organisaties.

9 Aandachtspunten uit het onderzoek VIR:
1. Onder professionals leven bezwaren om te signaleren. 2. Professionals ervaren een drempel om te signaleren omdat zij bang zijn het vertrouwen te verliezen van ouders/verzorgers. 3. Ouders/verzorgers hebben angst voor registratie in een systeem. 4. Voorafgaand aan het signaleren in de verwijsindex is voor een professional niet duidelijk of het signaal in de verwijsindex opportuun is. Wordt aan gewerkt door deze items op te nemen in de training VIR

10 De 10 Wraparound principes
Veilig voor iedereen Het gezin spreekt zich uit en kiest. Professional is cultureel bekwaam. Eigen kracht als basis. In de eigen leefsituatie. In samenwerking met andere professionals. Netwerkondersteuning is effectief. Op maat. Resultaatgericht. Met doorzettingsvermogen. Wraparound Care biedt, op basis van uitgebreid internationaal onderzoek, de randvoorwaarden voor effectieve interventies.

11 De vijf vragen 1. Wat wilt u veranderen? 2. Wat moet er veranderen?
3. Hoe gaat u dat doen? 4. Hoe kan ik u helpen? 5. Wie hebben we nog meer nodig?

12 Afsluiting: Evaluatie (tevredenheidsformulieren en feedback)
Deelname certificering Terug komst bijeenkomst?


Download ppt "Agenda: 9.00-12.00 1. Vragen over het Wraparound Care Model Korte herhaling 10 principes, 5 vragen 2. Wie schakel je in: Team Jeugd."

Verwante presentaties


Ads door Google