18de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar de lofzang bidden wij tot de handen van Jezus (“Ad manus” v Buxtehude) die de Broden vermenigvuldigden Regina.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Honger, naar GOD. Het motief om te vasten..
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Ik wens je De kracht van god.
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30. LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30.
Water, schapen en vrouwen
Discipelschap.
vijf broden en twee vissen
Jezus onze Hogepriester
Het profiel van een christen
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
Jezus vroeg zijn leerlingen: `Wie is de Mensenzoon volgens de mensen?' Matt 16/13.
Zingen Vers 1 Ik ben het levensbrood, Ik red je van de hongersnood.
God en ons.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Welkom Voorganger: br. Organist: br. Eventuele opmerkingen kunt u melden bij de leden van het BeamTeam: Derk Rouwhorst,
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
WELKOM OP TOV!.
Welkom op TOV!.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
‘voor de kinderen’.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De “Dialoog” tss Paulus en Jezus, op de weg naar Damascus (Mendelssohn) nodigt uit tot de ontmoeting met Hem 14de vd Tijd door het Jaar.
Verlangen naar licht.
Oktober 2014 Woord van Leven “Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst.
Zing voor de Heer een nieuw lied, vertel iedereen hoe groot Hij is!
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: J. Korthoef
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
O Heer, wat ben ik moe!.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Achtiende Zondag door het Jaar Cyclus B
14de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar “Ad Faciem” van Buxtehude, eren we het geliefde gelaat van Jezus, verworpen door de mensen van Nazaret Regina.
Welkom op TOV! Thema voor vanavond: Getuigen Enthousiast zijn over Jezus.
20ste vd Tijd door het Jaar B Het zeer mooie adagio voor klarinet van Mozart (6’30) kan het leven over de dood heen oproepen Regina.
19de van de Tijd door het Jaar B Laat ons bidden bij het beluisteren van de zeer mooie muziek van het “Heer Jezus” van Th. L. De Victoria Regina.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
De koperen slang!. Heer’, wij komen vol verlangen, op Uw roepstem naar Uw dis, want door schuld met schrik bevangen zoekt ons hart vergiffenis: slechts.
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Het Evangelie naar JOHANNES studie november 2016 Bodegraven.
Muziek: “Hosanna” van Dufay
Transcript van de presentatie:

18de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar de lofzang bidden wij tot de handen van Jezus (“Ad manus” v Buxtehude) die de Broden vermenigvuldigden Regina

JEZUS - BROOD INLEIDING: Welk Brood? Joh 6, Jezus is het die het ware Manna geeft ( teken van het Oude Testament) Joh 6, Zondag Zijn Lichaam en zijn Bloed zijn het Brood van de christenen (teken vh Nieuwe Testament) Jo 6,41-51 Zondagen REACTIES: Geloven wij erin? Joh 6,60-68 Zondag 21 Synagoge van Kafarnaüm waar Jezus zijn rede over de Eucharistie uitsprak

Huis en synagoge van Kafarnaüm

De Dom van Siënna Afbeeldingen van Duccio Buoninsegna. Siënna 13de eeuw

Joh 6,24-35 In die toen de mensen bemerkten dat noch Jezus noch zijn leerlingen daar waren, gingen zij in de boten en voeren in de richting van Kafarnaüm op zoek naar Jezus. Joh 6,24-35 In die tijd toen de mensen bemerkten dat noch Jezus noch zijn leerlingen daar waren, gingen zij in de boten en voeren in de richting van Kafarnaüm op zoek naar Jezus.

Een Redder die zin geeft aan onze weg Bewust of onbewust zoeken wij allen een Redder: op spiritueel, economisch, of politiek of politiekvlak

Zij vonden Hem aan de overkant van het meer en zeiden: 'Rabbi, wanneer bent U hier gekomen?' Jezus nam het woord en zeide: 'Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Niet omdat gij tekenen gezien hebt, zoekt ge Mij, maar omdat gij van de broden hebt gegeten tot uw honger was gestild.

Vaak is men tevreden met het materiële En men loopt voorbij aan de spirituele GAVE

Werkt niet voor het voedsel dat vergaat, maar voor het voedsel dat blijft om eeuwig te leven en dat de Mensenzoon u zal geven. Op Hem immers heeft de Vader, God zelf, zijn zegel gedrukt.

Jezus verbreekt niet enkel onze ketens maar Hij spreekt tot het hart (Hosea 2,16). Zich voeden met Hem is de LIEFDE smaken Het Brood dat Jezus ons geeft zijn sprankels eeuwigheid Profeet Hosea (Tekst: “Uit Egypte heb Ik mijn zoon geroepen” Hos. 11,1)

Daarop zeiden zij tot Hem: 'Welke werken moeten wij voor God verrichten?' Jezus gaf hun ten antwoord: 'Dit is het werk dat God van u vraagt: te geloven in Degene, die Hij gezonden heeft. Daarop zeiden zij tot Hem: 'Welke werken moeten wij voor God verrichten?' Jezus gaf hun ten antwoord: 'Dit is het werk dat God van u vraagt: te geloven in Degene, die Hij gezonden heeft. '

« God heeft heimwee naar uw vroegere liefde… Hij klaagt erover dat je Hem nu niet meer zoekt… Je hebt je goden gewijzigd. Ja, de misdaad begaan door mijn volk is dubbel : zij verlaten Mij, Mij, de bron van levend water, om zich waterputten te graven, gebarsten waterputten die het water niet kunnen behouden ». (Jer 2) Het geloof, de natuur overstijgend, stelt u in staat binnen te treden in het Mysterie van de Liefde, zonder het te ledigen Profeet Jeremia

Zij zeiden tot Hem: 'Wat voor teken doet Gij dan wel, waardoor wij kunnen zien dat wij in U moeten geloven? Wat doet Gij eigenlijk? Onze vaderen hebben het manna gegeten in de woestijn, zoals geschreven staat: Brood uit de hemel gaf hij hun te eten.' Jezus hernam: 'Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: wat Mozes u gaf was niet het brood uit de hemel; het echte brood uit de hemel wordt u door mijn Vader gegeven;

Als we de aardse tekenen niet ontdekken, zullen wij de tekenen van de hemel niet zien en onze twijfels zullen blijven! Heel het leven van Jezus is een teken om te geloven

want het brood van God daalt uit de hemel neer en geeft leven aan de wereld.'

Zijn verrijzenis is het nieuwe leven, dat leeft in de wereld Het Brood van God is de verrezen Jezus

Zij zeiden tot Hem: 'Heer, geef ons altijd dat brood.' Jezus sprak tot hen: 'Ik ben het brood des levens: wie tot Mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in Mij gelooft, zal nooit meer dorst krijgen.

Hem eten, is de armen openen opdat allen verzadigd zouden worden; en gelukkig zijn je leven te geven voor de armsten, voor de stemlozen, de thuis- lozen, de meest hongerigen Zijn LEVEN staat open voor iedereen

Jezus, geef dat onze lichamen even solidair mogen zijn als het Uwe, gegeven in dienst van de menigte.

Monialen v St Benedictus v Montserrat