De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)

Verwante presentaties


Presentatie over: "1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)"— Transcript van de presentatie:

1 2 Kronieken 6:1 Toen zeide Salomo: De Here heeft gezegd in donkerheid te willen wonen

2 1 Johannes. 1 v. 1-4 (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze (eigen) ogen, hetgeen wij aanschouwd hebben en onze handen getast hebben van het Woord des levens - het leven toch is geopenbaard en wij hebben gezien en getuigen en verkondigen u het eeuwige leven, dat bij de Vader was en aan ons geopenbaard hetgeen wij gezien en gehoord hebben, verkondigen wij ook u, opdat ook gij met ons gemeenschap zou hebben. En onze gemeenschap is met de Vader en met zijn Zoon Jezus Christus. En deze dingen schrijven wij, opdat onze blijdschap volkomen zij.

3 Dit Leven is nu ons deel en ook wij zijn uit de dood overgegaan in het Leven ván en met Hem Johannes 5 v En dit is het getuigenis: God heeft ons eeuwig leven gegeven en dit leven is in zijn Zoon. Wie de Zoon heeft, heeft het leven; wie de Zoon van God niet heeft, heeft het leven niet. Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt.

4 1 Johannes 3 v. 14 Wij weten, dat wij overgegaan zijn uit de dood (denk aan Egypte) in het leven, omdat wij de broeders liefhebben. Wie niet liefheeft, blijft in de dood. Joh 5 v.24 Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, wie mijn Woord hoort en Hem gelooft, die Mij gezonden heeft, heeft eeuwig leven en komt niet in het oordeel, want hij is overgegaan uit de dood in het leven. Joh 11 v.25, Jezus zeide tot haar: Ik ben de opstanding en het leven; wie in Mij gelooft zal leven, ook al is hij gestorven, en een ieder, die leeft en in Mij gelooft, zal in eeuwigheid niet sterven; gelooft gij dat? Joh 6 v.40 Want dit is de wil mijns Vaders, dat een ieder, die de Zoon aanschouwt en in Hem gelooft, eeuwig leven hebbe, en Ik zal hem opwekken ten jongsten dage. 1 Joh 2 v En dit is de belofte, die Hij zelf ons beloofd heeft: het eeuwige leven.

5 Dit Eeuwige leven dragen wij in ons als getuigenis in de wereld
Dit Eeuwige leven dragen wij in ons als getuigenis in de wereld. Zo treedt God naar buiten. Joh 8 v.12 Wederom dan sprak Jezus tot hen en zeide: Ik ben het licht der wereld; wie Mij volgt, zal nimmer in de duisternis wandelen, maar hij zal het licht des levens hebben. Joh 9 v.5 Zolang Ik in de wereld ben, ben Ik het licht der wereld. Mat 5 v.14 Gij zijt het licht der wereld. Een stad, die op een berg ligt, kan niet verborgen blijven.

6 Wij hebben gemeenschap met Hem én met elkaar.
1 Joh 1. Als het goed is getuigd onze wandel van onze gemeenschap. Joh 17 v ….opdat zij allen een zijn, gelijk Gij, Vader, in Mij en Ik in U, dat ook zij in Ons zijn; opdat de wereld gelove, dat Gij Mij gezonden hebt. En de heerlijkheid, die Gij Mij gegeven hebt, heb Ik hun gegeven, opdat zij een zijn, gelijk Wij een zijn: Ik in hen en Gij in Mij, dat zij volmaakt zijn tot één, 1 Kor 1:9 God is getrouw, door wie gij zijt geroepen tot gemeenschap met zijn Zoon Jezus Christus, onze Here. 1 Kor 10:16 Is niet de beker der dankzegging, waarover wij de dankzegging uitspreken, een gemeenschap met het bloed van Christus? Is niet het brood, dat wij breken, een gemeenschap met het lichaam van Christus?

7 1 Joh.5 v Wij weten, dat wij uit God zijn en de gehele wereld in het boze ligt. Doch wij weten, dat de Zoon van God gekomen is en ons inzicht gegeven heeft om de Waarachtige te kennen; en wij zijn in de Waarachtige, in zijn Zoon Jezus Christus. Dit is de waarachtige God en het eeuwige leven. Kinderkens, wacht u voor de afgoden.


Download ppt "1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)"

Verwante presentaties


Ads door Google