Beste leerlingen, De KLM is op zoek naar een nieuw vliegtuig voor de vluchten naar de Verenigde Staten. We overwegen drie modellen: Een ‘traditioneel vliegtuig’,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Luchtvaart techniek en krachten
Advertisements

Digitaal wedstrijd formulier Presentatie voor coaches en aanvoerders Versie september 2013.
Uitslag enquête over online pesten
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
Themaweek Water Sectie Techniek.
Digitaal wedstrijd formulier Presentatie voor coaches en aanvoerders.
Knikkerbaan maken Maria Al; september
Powerpoint presentatie Het openen van wijn
Uiltje- Hoot hoot! Nodig: Stofschaar Stof Plastick zakje van de c1000
“Ontwerp een eigen school” Leerarrangement KC Macht en Regels
Dag 10. Dag 10 Dag 10 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Daar ben ik weer. Oh jongens en meisjes…het is toch niet te geloven. Wederom gaat er van.
Eerst bespreken we de eerste sport van de ladder,het eerste wat we moeten doen is afval proberen te voorkomen,het beste wat je kunt doen! Je kunt bijvoorbeeld.
De internet-encyclopdie voor kinderen
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Schrijf een artikel over een ‘Europees’ onderwerp dat voor jou van belang is ! Ga als volgt te werk !
Sollicitatiegesprek.
Alle kennis die je nodig hebt om hier te dealen! Gemaakt door kilibra Sommige plaatjes zijn filmpjes, hou je muis erop om te kijken of het een filmpje.
VBS De Bron Meester Ronny Marc Horst
De Paasquiz.
Kats en coaching doe, leer, ontwikkel jezelf
Gemaakt door Bhanu & Nitesh
Lesgeven en begeleiden
Van doelen naar reflectie
Modaliteiten binnen bewegen
V2G2 techniek: vlechten / knopen
Doelstellingen formuleren
DE SOLLICITATIEBRIEF = VISTEKAARTJE NUMMER 1
Tulpen tellen Dit is een voorbeeld van een les voor leraren die kinderen willen leren tellen, aan de hand van concreet materiaal. Doel: kinderen leren.
Presentatie resultaten monitor INFORMATIEVAARDIGHEDEN landelijk versus lokaal maart 2014.
Programmeer les voor gevorderden
De dag van het solliciteren Blok 1
Waterraket Stappen Stap 1 de uitleg Stap 2 plaatjes Stap 3 filmpjes
EEN BERICHT Een powerpoint van
De surprise … een verrassend cadeautje. jouw lootje maandag 29 oktober krijg je jouw lege lootje mee naar huis.
Wees scherper dan je mes
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
In een jeugdgevangenis
Hoe maak je een preparaat?
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Trillingen Klik op de pijltjes van je toetsenbord om naar de volgende of vorige dia te gaan. Hallo allemaal, we gaan het hebben over: dubbelklik.
MUZIEKPIETJES MAKEN Leven van een juf. BENODIGDHEDEN Per leerling: 1 gekleurd vel papier 4 satéprikkers 1 ballon 1 wc rol 3 of 4 strookjes gekleurd papier.
OPMERKING: To change the image on this slide, select the picture and delete it. Klik vervolgens in de tijdelijke aanduiding op het pictogram Afbeeldingen.
RECLAMEFOLDER Wat moet je doen? Materiaal Doe het zo Klaar?
1. Wat gaan we vandaag doen ?
JULLIE WETEN DAT IK HET HEB, MAAR WAT IS HET?
De gemiddelde leerling…
Moleculen Mo eculen Les 5 Zoek het uit! deel 1.
Wachten Genesis “God zei tegen Abraham: Ik zal Sara een zoon van jou geven. En er zullen later volken en koningen van haar afstammen.’ Abraham maakte.
In 7 dagen Genesis 2:1 "Zo werden de hemel en de aarde gemaakt, en alle prachtige dingen die daarbij horen. Op de zevende dag was God klaar met zijn werk.”
Groentestempels Opdracht: (Let op: Kinderen kunnen deze opdracht niet alleen doen.) Hier gaan we stempelen met groente en fruit! Neem de Chinese kool,
OPDRACHT Voor de leerkracht: Druk de volgende twee blaadjes af.
NSCCT Instructie groep 4
Thema 4: Zo bereik je meer
Een instructie schrijven
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
NSCCT Instructie groep 5
NSCCT Instructie groep 7
NSCCT Instructie groep 6
JULLIE WETEN DAT IK HET HEB, MAAR WAT IS HET?
Slopen 2 Kronieken 34:3b-5 "Toen Josia twaalf jaar koning was, zorgde hij ervoor dat de offerplaatsen niet meer gebruik werden. Ook liet hij de heilige.
Schrijven Zakelijke brief.
Onderzoekend leren Wat gebeurt er in een onderzoekend-leren-klas?
opdrachtkaart opdrachtkaart wat ga je doen? wat ga je doen? stap 1:
NSCCT Instructie groep 4
NSCCT Instructie groep 5
NSCCT Instructie groep 6
NSCCT Instructie groep 7
Maak een Powerpoint of Reader van een Product
Filosofie voorspellen.
Transcript van de presentatie:

Beste leerlingen, De KLM is op zoek naar een nieuw vliegtuig voor de vluchten naar de Verenigde Staten. We overwegen drie modellen: Een ‘traditioneel vliegtuig’, met vleugels Een nieuw ontwerp van de NASA, het ‘NASA-vliegtuig’ Een raketvliegtuig.   We willen jullie advies over het beste vliegtuig. Het vliegtuig moet lang in de lucht blijven, en niet al te zwaar zijn. Ik kijk uit naar jullie advies! Met vriendelijke groet, Karel de Vlieger Directeur KLM Nederland

Belangrijke informatie vooraf: Wanneer je een vraag wilt stellen aan de directeur van de KLM, kun je dat doen door een e-mail aan hem te sturen via jouw juf of meester: juf-meester@voo.nl

Weet je zelf een beter ontwerp? Maak hem, en test hem uit! STAP 1 Een traditioneel vliegtuig We gaan met papier een modelvliegtuigje maken. Er zijn vier soorten vliegtuigjes (op de volgende pagina’s). Kies per persoon één vliegtuig, en kijk in een wedstrijd welk vliegtuig het beste is. Gebruik het vliegtuigschema om de testresultaten te noteren. Weet je zelf een beter ontwerp? Maak hem, en test hem uit! Het beste vliegtuig? Wat is dat? Moet een vliegtuig lang in de lucht blijven? Moet hij juist heel snel gaan? Moet het vliegtuig erg ver komen? Of moet het vliegtuig rechtdoor gaan?

SUPER VLIEGTUIG DEFENDER

THE BIRD DE DRAAK

Tip: Knip het buigbare stukje van het rietje. Gebruik het lange stuk. Het ‘NASA-vliegtuig’ Met een rietje, stroken papier en plakband kun je een vliegtuig maken. Maak ieder een vliegtuig, en kijk welk vliegtuig het beste is. Tip: Knip het buigbare stukje van het rietje. Gebruik het lange stuk. Wat gebeurt er als je de stroken smaller/breder maakt? En als je het rondje kleiner maakt? Moet het voorste rondje kleiner zijn dan het achterste? Kan dat ook anders?  Welk model vliegt het beste?

STAP 3 Het raketvliegtuig Maak een raket van een wcrol. De onderkant moet open zijn, de bovenkant moet een (dichte) punt worden. Om de raket te lanceren doe je het volgende: 1 Strooi het bakpoeder in de lege fles 2 Giet hier azijn op 3 Druk snel de kurk losjes in de hals van de fles 4 Plaat jouw zelfgemaakte raket op de kurk Benodigdheden: o 1 lege fles o 1 dop (kurk) o 1 zelfgemaakte kartonnen raket o ½ glas azijn (10cl) o ½ glas bakpoeder (50g) o 1 trechter

Schrijf een brief aan de directeur van de KLM. STAP 4 Welk type vliegtuig raden jullie aan? Op welke dingen letten jullie? Schrijf een brief aan de directeur van de KLM. Leg daarin uit hoe jullie de vliegtuigen hebben onderzocht. Vertel ook welk vliegtuig volgens jullie het beste is en waarom.