De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Filosofie voorspellen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Filosofie voorspellen."— Transcript van de presentatie:

1 Filosofie voorspellen

2 Mix & Ruil Het is een aantal jaren later dan nu
Mix & Ruil Het is een aantal jaren later dan nu. Je komt een klasgenoot tegen en je hebt een gesprek. Hoe gaat het met je? * school / werk * relatie / gezinsleven * bezigheden

3 Je krijgt een kaartje. 5 jaar later dan nu 10 jaar later dan nu

4

5 Welke dingen zijn te voorspellen?
Welke dingen zijn voorspelbaar en welke niet? Waar hangt het vanaf of iets te voorspellen is?

6 Bedenk wat je met deze brief wilt doen.
Schrijf een brief aan jezelf als je dertig bent en vertel aan jezelf-van-dertig hoe jij nu graag zou willen dat je leven er dan uitziet. Bedenk wat je met deze brief wilt doen.

7 Filosofeer over de volgende vragen:
Kun je de loop van je leven voorspellen? Waar hangt het vanaf hoe je leven zal zijn? Kun je iets doen om de voorspelling uit te laten komen? Aan welke dingen kun je wel en aan welke dingen kun je niet iets doen om ze uit te laten komen? Kun je het leven van anderen voorspellen? Op welke punten wel en op welke punten niet? Hoe groot is toeval in je leven en hoe groot de rol van voorspelbare dingen? Druk dat uit in percentages. Is je toekomst makkelijker te voorspellen, omdat je in Nederland woont? Is het in sommige landen moeilijker te voorspellen? Waarom wel of niet?

8 Morgen voorspellen Beschrijf uitgebreid wat jij denkt dat er morgen allemaal gaat gebeuren, zowel op school als thuis. Kijk morgen aan het eind van elk dagdeel wat er van je voorspelling is uitgekomen. Welke dingen zijn goed te voorspellen en welke niet?


Download ppt "Filosofie voorspellen."

Verwante presentaties


Ads door Google