De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Powerpoint presentatie Het openen van wijn

Verwante presentaties


Presentatie over: "Powerpoint presentatie Het openen van wijn"— Transcript van de presentatie:

1 Powerpoint presentatie Het openen van wijn

2 Benodigde materialen Side-plate met randje Kelnersmes
Wijndoekje (klein servet van linnen of papier)

3 Open de wijn in 8 stappen

4 1. Laat de wijn aan de gast zien zodat de gast kan controleren of het de wijn is die de gast besteld heeft.

5 2. Plaats de wijn op een side-plate met randje op de tafel of de guéridon. Zet de fles zo neer dat de gast het etiket kan zien. Draai de fles nu niet meer, de fles blijft stilstaan !

6 3. Snij met het mesje van je opener de capsule los
3. Snij met het mesje van je opener de capsule los. Doe dit onder de druppelrand. Dit is een oude gewoonte uit de tijd dat de capsules nog van lood waren. Na het schenken van het eerste glas bestond namelijk de kans dat er een druppel in aanraking kwam met het lood en dan in het tweede glas zou komen. Dit zou loodoxyde met zich meebrengen en dat is ongezond. Verwijder de capsule en leg hem op het side-plate naast de fles.

7 4. Maak met het doekje de flessenhals en de kurk schoon. (indien nodig)

8 5. Druk de spiraal loodrecht in het midden van de kurk en draai hem zonder neerwaartse druk te geven rechtsom de kurk in. Zorg er goed voor dat de fles niet beweegt. Als de fles depot (bezinksel) bevat wordt dit dan vermengd met de wijn. De spiraal niet door de kurk heen draaien, dan kan er een stukje kurk in de wijn komen. De spiraal wel ver genoeg in de kurk draaien anders kan de kurk breken.

9 6. Plaats de hevel op de rand van de fles en geef tegendruk met je vingers zodat wanneer je de kurk omhoog hefboomt de hevel niet van de rand afschiet. Laat de kurk geruisloos uit de fles komen.

10 7. Controleer de kurk door eraan te ruiken, indien de kurk muf ruikt kan de wijn bedorven zijn. Dan moet hij even geproefd worden. Ruikt hij goed druk hem dan in de capsule en leg het op de side-plate.

11 8. Maak met het doekje de boven- en binnenkant van de flessehals schoon.

12 © www.gastheerschap.com
Veel succes ! ©


Download ppt "Powerpoint presentatie Het openen van wijn"

Verwante presentaties


Ads door Google