De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Techniek en gezichtsbedrog

Verwante presentaties


Presentatie over: "Techniek en gezichtsbedrog"— Transcript van de presentatie:

1 Techniek en gezichtsbedrog

2 Wat je hersenen wel niet allemaal kunnen
 Wat je hersenen wel niet allemaal kunnen!  Lees onderstaande tekst maar eens, ook al ziet het er een beetje raar uit... Vlgones een sduite aan ene elgnese unvirestiet mkaat het neit uit in wlke vlgrodoe de lttrees in een wrood satan, het eigne dat blagnrijek is, is dat de ersete en de ltaatse ltteer op de gdoee palats satan. De rset kann ttaaol oiznn zjin maar tcoh kun je het geod leezn. Dit kmot dradoot we neit ltteer voor ltteer arpat lzeen maar wodoren in zjin gheeel.

3 Wat zie je eigenlijk draaien?

4 Kijk nu maar eens goed naar volgende plaatjes....

5 Want eigenlijk...

6 ...eigenlijk bewegen ze helemaal niet!

7 ...verlopen die rode, horizontale lijnen parallel?

8 Wat zie je hier? Is het een spiraal of zijn het toch cirkels?

9 Concentreer je op het kruisje in het midden en na een tijdje zul je zien dat de bewegende lila cirkel GROEN wordt! Als je nu nog langer naar het kruisje in het midden kijkt, zul je zien dat de lila cirkel totaal VERDWIJNT en alleen de groene cirkel overblijft, die dus eigenlijk lila is.....

10 Kijk naar de punt in het midden en beweeg je hoofd naar voren en naar achteren!

11 Zoals je nu zelf hebt kunnen meemaken
Is het zeer gemakkelijk Om de menselijke hersens Te kunnen misleiden. We gaan nu met behulp van techniek zelf een staaltje gezichtbedrog creëren. We gaan namelijk een knikkerspiraal maken:

12 Pak een buigtangetje of gebruik je handen.
1. 1. Steek het uiteinde van een stuk ijzerdraad (= zo’n 60 cm) door het gat in de stok. Draai de ijzerdraad helemaal rond de stok. Draai strak en regelmatig. Knip met de zijkniptang de ijzerdraad bij het begin los bij de juf. 2. Pak een buigtangetje of gebruik je handen. Buig een oogje aan één uiteinde van de spiraal. Het oogje moet in het midden komen. Tip: schuif de spiraal tijdens het buigen, nog even op de stok. 3. Knoop een dun draadje aan het oogje. Duw voorzichtig de knikker in de spiraal. Is de spiraal nog mooi recht? Draai de spiraal rustig rond. Het lijkt nu net alsof de knikker omhoog of omlaag beweegt. Hoe zou dat komen? Vergeet niet je naam op het kaartje te zetten en aan de andere kant van het touwtje te knopen.

13 En we gaan zelf twee tekeningen maken met gezichtsbedrog.

14 1. Zet een punt op een wit tekenvel.
2. Trek met potlood en liniaal een even aantal lijnen vanuit die punt naar de kant. In totaal 10 of 12 vlakken is het mooist. 3. Teken om en om holle en bolle lijnen tussen de strepen die je al gezet had. 4. Kleur de vakken om en om zwart (viltstift) in totdat het papier vol is. 5. Kies twee kleuren potlood, één voor de bolling en één voor de holling. 6. Kleur de zijkanten van de witte vlakken stevig in en laat dit verlopen naar heel licht. Let op: alleen de zijkanten dus niet in het midden. Veeg de kleuren met je vinger een beetje weg.

15 En tot slot maken we deze tekening. Maar wat is dit?


Download ppt "Techniek en gezichtsbedrog"

Verwante presentaties


Ads door Google