De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Flockfolie oogjes + strijkijzer

Verwante presentaties


Presentatie over: "Flockfolie oogjes + strijkijzer"— Transcript van de presentatie:

1 Flockfolie oogjes + strijkijzer
Birrrrrd! Nodig: Flockfolie oogjes + strijkijzer Stofschaar Stof Patroon Vilten snavel Lint Touwtje Naaimachine

2 Knip Knip het patroon uit met een gewone schaar. Knip de snavel er af.
Speld het patroon op twee lagen stof. Delen die je 2x nodig hebt kan je dubbel gevouwen stof leggen (met de goede kant naar binnen!) of 2x los er op leggen. Knip de stof op ± 0,5 cm vanaf de rand van het patroon uit.

3 Klaarleggen Leg de gelijke delen met de goede kant op elkaar Leg de snavel met de scherpe punt naar binnen toe tussen de stof. Vouw een stuk stevig lint of touwtje dubbel en doe dit bovenaan de kop met de lus naar binnen tussen de stof.

4 Lijfje Gebruik een kleine steeklengte (1,5) voor controle in de bochten. Naai vanaf de lange kant van de staart tot iets na de snavel op 0,5 cm vanaf de rand aan elkaar.

5 Buikje Vouw de staart open en leg de onderkant met de goede kant tegen de goede kant. Naai de onderkant aan de zijkant vanaf de staart tot 0,5 cm voor de punt van de onderkant.

6 Onderkant dicht Naai de onderkant ook aan de andere zijkant. Stop ook hier op 0,5 cm voor het einde van de onderkant. Vouw de onderkant dubbel en naai het resterende stukje dicht.

7 Knip en keer Maak met een stofschaar v-tjes tot 2 cm van de naad. Hierdoor wordt de vogel mooi rond na het keren. Nu lijkt het meer een dino, maar als je het beestje door zijn staart keert, eventueel met hulp van een potlood, komt het vogeltje weer tevoorschijn.

8 Ogen Verhit een strijkijzer tot ± 170 graden (tot iets voor het 3de stipje bij die van de hema). Leg het oogje met de v naar achteren, en de wittige kant boven. Leg hier een stukje bakpapier op en druk met het strijkijzer 15 seconden. ! Strijk niet op het vilt! Laat even afkoelen en haal het plastick beschermlaagje eraf als het goed vastzit. Doe deze stap ook voor de andere kant.

9 Vullen Eventueel kan je nu een belletje in zijn buikje stoppen voor een rammelaar. Vul de vogel met kussenvulling, hier kan je ook het potlood handig voor gebruiken.

10 Staart maken Vouw het lint 3 of 5 keer dubbel zodat je grote lussen krijgt. Naai het aan een kant aan elkaar.

11 Afwerken Vouw de stof van de staart naar de binnenkant, begin bij de naden en vouw de rest ook naar binnen. Doe de lusjes ertussen en naai (met de hand) dicht.

12 Made By: Marijke van Wubbel
Klaar! Hang het vogeltje vrolijk aan je sleutelbos, in de kerstboom of aan een mobil! Birrrrrd! Made By: Marijke van Wubbel Vragen of Feedback? Mail naar


Download ppt "Flockfolie oogjes + strijkijzer"

Verwante presentaties


Ads door Google