De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sushi Workshop. Sushi Workshop Wat gaan we behandelen? Wat is Sushi? Wat heb je nodig? Wat gaan we maken?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sushi Workshop. Sushi Workshop Wat gaan we behandelen? Wat is Sushi? Wat heb je nodig? Wat gaan we maken?"— Transcript van de presentatie:

1

2 Sushi Workshop

3 Wat gaan we behandelen? Wat is Sushi? Wat heb je nodig?
Wat gaan we maken?

4 Wat is Sushi? Sushi is ontstaan in Zuidoost-Azië en heeft zijn weg vervolgd naar Japan in de 7e eeuw. Het is een manier om vis te bewaren door middel van fermentatie. Hoewel in eerste instantie rauwe vis het belangrijkste ingrediënt is voor sushi, zitten in sommige Japanse sushi geen rauwe vis maar in plaats daarvan gebakken vis, schelpdieren of andere ingrediënten. Sushi is gezond en voedzaam want het heeft een laag vetgehalte en hoge percentage in omega-3 vetzuren, zeewier bevat ijzer, groenten bevat vitaminen en de rijst bevat complexe koolhydraten.

5 Wat heb je nodig? Ingredienten: Rijst Rijstazijn Suiker en zout
Nori (zeewierblad) Sojasaus Wasabi Gember Viseitjes Sesam zaadjes Kom water met rijstazijn Zeewiersalade Vis en overige

6 Wat heb je nodig? Materiaal: Snijplank Grote platte schaal (rijst)
Kom (water) Sushi rolmatje Eetstokjes Koksmes Suiker en zout Vis en overige

7 Wat gaan we maken? Soort: Maki Wat heb je nodig: Wasabi Sushimatje
Norivellen Sushirijst Sushibeleg (rauwe tonijn, rauwe zalm, komkommer) Scherp mes, snijplank en een handdoek Hoe: Leg het sushimatje neer met de bamboestokjes horizontaal. Neem een ½ norivel. Leg deze horizontaal neer op het sushimatje met de ruwe kant naar boven. Spreid wat sushirijst netjes en gelijkmatig over de hele oppervlakte van het norivel maar laat een strook vrij van 1 cm. aan de bovenzijde. Tip: wees niet te enthousiast met de rijst anders krijg je de rol niet meer dicht. Op 1/3 van de onderkant maak je een geultje en smeert hier een beetje wasabi in. Bepaal wat je de sushi als beleg wilt doen. Leg het sushibeleg in de wasabi geul. Leg de onderkant van het norivel precies gelijk met de onderkant van het sushimatje. Til met je duimen de onderkant van het sushimatje en norivel op en rol over (houdt met je andere vingers de ingrediënten op hun plek) totdat de onderrand van je matje de vrije strook nori raakt. Druk het norivel met het sushimatje stevig aan. Trek het sushimatje een beetje omhoog en rol de sushi mooi rond. Laat de sushirol 1 minuut ‘rusten’ op de nori-rand.

8 Wat gaan we maken? Soort: Temaki Wat heb je nodig: Rijst ½ norivel
Vulling van bijv.: gerookte kip, rauwe zalm, rauwe tonijn, komkommer, daikon, kampayo, lente ui, japanse mayonaise, pittige kruidenmix Hoe: Kies meerdere ingrediënten en snij alles klein en vermeng dit met een beetje mayonaise en de kruiden. Maak een handroll (frietzak) met een ½ norivel, zet hem vast met een rijstkorreltje. Eerst een beetje rijst onderin, dan de helft van de gekozen vulling, weer rijst en weer vulling en sluit af met een beetje rijst.

9 Wat gaan we maken? Soort: Nigiri Wat heb je nodig: Rijst Norivel
Omelet (maak deze van eieren, sojasaus en beetje peper) Hoe: Pak met je hand een bolletje rijst en vorm hier een rijsttonnetje van, doe er wat wasabi op en beleg dit met een plakje omelet. Wikkel er een reepje norivel (1 cm breed) omheen, zet het vast met een rijstkorrel. Je kunt de nigiri ook beleggen met een plakje rauwe tonijn of zalm. Maar ook een garnaal (gamba) smaakt er heerlijk op

10 Wat gaan we maken? Soort: California Roll Wat heb je nodig: Norivel ½
Rijst Sesamzaadjes of viseitjes (in meerdere kleuren verkrijgbaar) Surimi Avocado Japanse mayonaise Komkommer Hoe: Neem een half norivel en leg het op de sushimat met de ruwe kant omhoog. Doe flink wat rijst op de nori. Strooi wat gebakken sesam of viseitjes op de rijst. Knip een stuk folie af en leg dit op de rijst. Keer nu het hele zaakje om. Doe wasabi + ingrediënten op het norivel vanaf een derde van de onderkant (vergeet de Japanse mayonaise niet). Leg het norivel gelijk aan de onderkant van je sushimatje en ga rollen maar zorg ervoor dat je niet je sushimatje en folie in de sushi rolt.

11 Vragen?


Download ppt "Sushi Workshop. Sushi Workshop Wat gaan we behandelen? Wat is Sushi? Wat heb je nodig? Wat gaan we maken?"

Verwante presentaties


Ads door Google