De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch"— Transcript van de presentatie:

1 Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch
Brunchen met brood Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch

2 Simpel! Alles wat je lekker vindt voor een laat ontbijt.
Wat serveer je bij een brunch? Simpel! Alles wat je lekker vindt voor een laat ontbijt. Toastjes Belegde sandwiches Verloren brood Suikerbrood Notenbrood met kaas Chocoladebroodjes Croissants Krentenbrood Eieren Gerookte zalm, tonijnsla Seizoensfruit Yoghurt Cava, champagne, wijn Vers fruitsap Koffie en thee Zoete lekkernijen

3 Lekker brunchen met brood, vers van je bakker

4 Mini croque-monsieur Wat heb je nodig? 1 wit lang brood, gesneden
plakjes jonge kaas en gekookte ham 1 gehakte ui, tomaat boter Mini croque-monsieur Besmeer de boterhammen aan de buitenkant met boter. Leg op de onbesmeerde kant telkens een plakje jonge kaas, gekookte ham en wat tomaat of gebakken ui. Maak er sandwiches van en bak in het croque-monsieur- apparaat of in de pan. Snijd de croque-monsieurs telkens in 4 of 6 mini croque- monsieurs.

5 Pistolet met roerei en gerookte zalm
Wat heb je nodig? 1 pistolet 2 plakken gerookte zalm 2 eieren 2 el melk dille, peper en zout Pistolet met roerei en gerookte zalm Snijd de pistolet in de lengte doormidden. Rooster beide helften in de broodrooster. Maak een roerei van twee eieren, twee eetlepels melk, peper, zout en dille. Beleg de beide pistolethelften met een plakje gerookte zalm, het roerei en een takje dille. Variatie: vervang de gerookte zalm door plakjes gebakken bacon. Bak in dit geval het roerei met fijngeknipte bieslook en garneer met bieslook.

6 Open sandwich met avocadosalsa en grijze garnalen
Wat heb je nodig? artisanaal stokbrood 2 rijpe avocado’s, 100 g grijze garnalen 8 kerstomaatjes, 1 pijpajuintje, 1 chilipepertje, 2 el olijfolie, sap en zeste van 1 citroen, zwarte peper en grof zout Snijd de geschilde avocado’s in kleine stukjes. Besprenkel met citroensap om verkleuren te voorkomen. Snijd de kerstomaatjes in stukjes en hak het pijpajuintje fijn. Meng dit onder de avocado met de rest van het citroensap en de olijfolie en breng op smaak met chili, citroenzeste, peper en zout. Verdeel de avocadosalsa over de broodjes en schep er flink wat garnalen op.

7 Chocoladecroissant met peer
Wat heb je nodig? 1 (chocolade)croissant 1 peer 1 el boter 1 el suiker 1 el chocoladeschilfers Chocoladecroissant met peer Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd hem in plakjes. Smelt de boter in een pan en bak de peer goudbruin. Voeg de suiker toe en laat hem smelten op een laag vuur. Halveer de croissant. Leg de gebakken peer ertussen en bestrooi met de chocoladeschilfers.

8 Tips: gezellig brunchen
Bij mooi weer: dek de tafel in open lucht op een schaduwrijke plek. Frisse lucht zorgt ervoor dat je zin krijgt in hartige dingen. Brunchen is heerlijk traag genieten met vrienden en familie. Feest! Versier de tafel, steek kaarsjes aan en gebruik leuke servetten.

9 Altijd een lekker idee bij je bakker
Meer inspiratie op

10 Altijd een lekker idee bij je bakker
Meer inspiratie op

11 Altijd een lekker idee bij je bakker
Meer inspiratie op


Download ppt "Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch"

Verwante presentaties


Ads door Google