De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Eerst bespreken we de eerste sport van de ladder,het eerste wat we moeten doen is afval proberen te voorkomen,het beste wat je kunt doen! Je kunt bijvoorbeeld.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Eerst bespreken we de eerste sport van de ladder,het eerste wat we moeten doen is afval proberen te voorkomen,het beste wat je kunt doen! Je kunt bijvoorbeeld."— Transcript van de presentatie:

1 Dit is een slide show gemaakt door mij,Urta Berani,het gaat hier over afval,Ladder Van Lansink,…

2 Eerst bespreken we de eerste sport van de ladder,het eerste wat we moeten doen is afval proberen te voorkomen,het beste wat je kunt doen! Je kunt bijvoorbeeld een brooddoos gebruiken.

3 Als het niet lukt om afval te voorkomen kun je ook je afval hergebruiken,dat is ook nog zeer goed! Je kunt bijvoorbeeld glazen flessen gebruiken

4 Recycleren is ook niet zo slecht maar als je gaat recycleren moet je ook sorteren! Je probeert afval te bewerken zodat er nieuwe grondstoffen ontstaan om nieuwe dingen te maken.

5 Afval verbranden is niet het beste wat je kunt doen,maar als je echt niets anders kunt doen dan moet het wel! Het slechte aan verbranden is is dat er giftige stoffen in de lucht komen.

6 Het slechtste wat je kunt doen is afval storten,het staat dan ook helemaal onderaan de Ladder Van Lansink! Het afval dat gestort wordt is zwerfvuil dat kan heel lang blijven rondzwerven een blikje kan wel 50 jaar blijven rondzwerven.

7 Doe niet aan verspillingen,zet de verwarming uit als het raam open staat,laat niet het licht aan staan,…

8 We hebben verschillende soorten pictogrammen om te laten zien wat je moet doen met afval!
Hier vind je een vuilbak.  ‘Het groene punt’  Deze fles moet in de glasbak.  Dit product kan gerecycleerd worden.  Dit afval mag niet in de gewone vuilbak. 

9 We hebben verschillende soorten afval!
PMD=Plastiek,Metaal en Drankartons Restafval Papier en Karton Glas KGA=Klein,Gevaarlijk Afval GFT=Groenten,Fruit en Tuinafval AEEA=Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten

10 Hier nog enkele woorden die je kunt onthouden over afval
Hier nog enkele woorden die je kunt onthouden over afval! Wie afval vermijdt,krijgt later geen spijt!!! Hergebruiken-Verbranden-Voorkomen-Zwerfvuil-Recyclage-Vuilnis-Lansink-Afval

11 Hier nog een filmpje,over afval!
Wat doen wij met restafval?

12 Hopelijk hebben jullie genoten van mijn slide show!


Download ppt "Eerst bespreken we de eerste sport van de ladder,het eerste wat we moeten doen is afval proberen te voorkomen,het beste wat je kunt doen! Je kunt bijvoorbeeld."

Verwante presentaties


Ads door Google