De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Moleculen Mo eculen Les 5 Zoek het uit! deel 1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Moleculen Mo eculen Les 5 Zoek het uit! deel 1."— Transcript van de presentatie:

1 Moleculen Mo eculen Les 5 Zoek het uit! deel 1

2 We hebben al veel geleerd over moleculen!
Wat zien we op deze plaatjes? Wat hebben ze met moleculen te maken? Schrijf het in je werkboekje.

3 De laatste twee lessen gaan we zelf op moleculenonderzoek.
Jullie gaan antwoorden vinden op onderzoeksvragen die je zelf hebt bedacht. Vandaag gaan we die onderzoeksvragen bedenken. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Een goede onderzoeksvraag bedenken?! Wetenschappers bedenken al heel lang sappige onderzoeksvragen. Zo gaan we een filmpje kijken van Het Klokhuis over het allerkleinste deeltje, dus nog kleiner dan een molecuul of een atoom. Welke onderzoeksvragen hebben wetenschappers uit het filmpje bedacht?

4 Voorbeelden van onderzoeksvragen uit het filmpje:
-

5 Onderzoeksvragen zijn vragen waarop niemand het antwoord weet.
Maar....met de spullen die je hebt kun je wel het antwoord vinden! Twee vragen: Wat gebeurt er als ik het raam open doe? Hoe komt het dat de lucht koud is? Kunnen we deze vragen onderzoeken met de spullen die we in de klas hebben? Een vraag die we kunnen onderzoeken met spullen die we hebben, begint vaak met: Wat gebeurt er als......?

6 We hebben deze spullen:
Wat gebeurt er als..... Welke onderzoeksvragen kunnen we met deze spullen beantwoorden?! Schrijf het in je werkboekje! 2 minuten....

7 De antwoorden op deze vragen kunnen we vinden met deze spullen:
Wat gebeurt er als..... Onderzoeksvragen! De antwoorden op deze vragen kunnen we vinden met deze spullen: -

8 Volgende week krijgen jullie een aantal ingrediënten.
Met die ingrediënten kunnen jullie antwoorden vinden! Antwoorden op onderzoeksvragen. Wat zit er in het onderzoekspakket? - ijsklontjes - touw - suiker - zout - houten plankje - ijzeren pannetje - glas water Wat zou jij met deze ingrediënten willen onderzoeken? Schrijf het op je werkblad.

9 Voorbeelden van sappige onderzoeksvragen:
- Nu al zin in volgende week! Dan vinden we hopelijk een heleboel antwoorden!

10 Moleculen Mo eculen Les 5 Zoek het uit! deel 2

11 Deel 2: op onderzoek! Vorige week hebben jullie allemaal onderzoeksvragen bedacht. Vandaag ga je in groepjes de antwoorden vinden! 1. Maak de groepjes 2. Overleg met elkaar, welke onderzoeksvragen willen jullie onderzoeken? 3. Doe een voorspelling. Wat denk je dat er gebeurt? 4. Haal de materialen. 5. Voer het experiment uit. 6. Schrijf het antwoord op, wat gebeurde er bij het experiment? 7. Tevreden? Kies dan een nieuwe vraag. Veel antwoorden gevonden? Schrijf dan aan het eind van het werkblad op wat je hebt geleerd. Kan je ook bedenken wat jullie antwoorden met moleculen hebben te maken?


Download ppt "Moleculen Mo eculen Les 5 Zoek het uit! deel 1."

Verwante presentaties


Ads door Google