De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De overstap naar het voorgezet onderwijs!

Verwante presentaties


Presentatie over: "De overstap naar het voorgezet onderwijs!"— Transcript van de presentatie:

1 De overstap naar het voorgezet onderwijs!
Lees de instructie hieronder vooraf goed door!

2 Vraag aan groep 8 leerlingen:
“Stel dat je volgende week zou moeten overstappen naar de brugklas, wat zou je dan willen weten om je veilig te voelen?” Je hebt vast heel veel vragen! “We zullen de komende 20 minuten jullie graag antwoord geven op al je vragen. Jullie hebben ook vragen voorbereid, maar we hebben de vragen ingedeeld in een aantal categorieën. Wanneer je denkt dat je vraag in de categorie thuis hoort mag je hem stellen nadat we de vragen hebben behandeld van het scherm”.

3 Vragen in 5 categorieën De school De leerkrachten
Lessen-vakken-lesrooster Huiswerk Sociale omgang (vriendschap; pestgedrag) We delen de vragen in in 5 categorieën, die zie je hier op het bord.

4 De school Hoe lang duurt de pauze? Hoe vaak heb je pauze?
Waar blijf je over in de middagpauze? Hoe groot is de school? Hoeveel groepen /kinderen zijn er? Tot welke klas gaat de school? Waarom hebben jullie voor Sandrode gekozen? Geef antwoord op de vragen door middel van hele zinnen. We hebben op school drie pauzes, ‘s morgens om 10 over 10 die duurt 15 minuten. ‘s middags pauzeren klas 1-2 en 3-4 apart die pauze duurt 25 minuten. We hebben driehonderd leerlingen 13 klassen

5 De leerkrachten Zijn de docenten aardig en kan ik ze vertrouwen?
Hoeveel docenten heb ik er op een dag? Geven ze goed les? Hoe is het om meerdere docenten te hebben? Een mentor, hoe werkt dat? Zijn de leerkrachten behulpzaam? Eerlijk antwoorden!

6 Lessen-vakken-lesrooster
Welke vakken krijg je in de eerste klas? Hoe laat begint en eindigt een dag? Hoe lang duren de lessen? Wat vinden de meeste kinderen geen leuk vak? Wat doe je bij uitval van een lesuur? Hoeveel kinderen zitten er in de klas? vVertel vooral vanuit jezelf. Lesuitval: meestal is er opvang, soms vallen uren uit meestal aan het begin of einde van de dag.

7 Huiswerk Heb je veel proefwerken? Zijn ze moeilijk?
Krijg je de eerste dag al huiswerk? Hoeveel tijd heb ik ervoor nodig? Als je je boeken of huiswerk bent vergeten, wat dan? Heb je genoeg tijd om je toetsen te leren?

8 Sociale omgang (vriendschap; pestgedrag)
Hoe is de sfeer? Wat moet je doen om je op je gemak te voelen? Hoe worden nieuwe leerlingen ontvangen? Wat doen ze met pestkoppen? Is het veilig op school? Sfeer is goed, mede door de kleinschaligheid.

9 En zijn er nog vragen over?

10 SPEL: Denk in het rond!

11 een filmpje! (Klik erop)


Download ppt "De overstap naar het voorgezet onderwijs!"

Verwante presentaties


Ads door Google