WAT IS GELOOF? & HOE GELOOF TE OEFENEN.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Woord van Leven Juli 2013.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Gods wijsheid kun je alleen aanvaarden door de Geest 1 Korintiërs 2:6-16.
30 maart 2014 Rotterdam 1. 2 Romeinen 4 17 (...) van die God Voor het aangezicht van die God, in wie hij geloofde, die de doden levend maakt en het niet.
9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad
Welkom in de samenkomst
Gods leiding in ons leven en De Heilige Geest CSR Delft 6 september 2011 Drs. G.C. Vreugdenhil 1.
DE GEMEENTE Jezus wil ons leiden naar,de tot volle wasdom gekomen volheid van Christus. Zalige gemeente van de Here Jezus Blessed, gezegend, bevoorrecht.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Prijs hem Prijs Hem door de bijbel te lezen
Welkom.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Woord van Leven Woord van Leven April 2012 April 2012.
Godsdienst.
De weg terug Miljoenen mensen over de hele wereld
Genade en veroordeling
Romeinen 16:17-23 ernstige slotwoorden. En ik spreek jullie aan, broeders, hen in het oog te houden die onenigheden (twee- stand) teweegbrengen en struikelblokken.
De charismatische beweging is een beweging in het christendom die wordt gekenmerkt door een grote nadruk op persoonlijk geloof, en de ervaring hiervan,
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Vertrouwen dat God onze voorbeden verhoort
Dopen.
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
Welkom op TOV!.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Preek thema: Zeker weten?.
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Woord van Leven November 2012.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
“De andere kant van de medaille”
Thema: Het wonder dat God voor een Verlosser zorgt, geeft ons enorme troost 1) Wij kunnen het niet 2) God doet het.
Wat doet de Heilige Geest?
Geen twijfel aan Gods zorg…
Uw koninkrijk kome Want van u is het koninkrijk. Jezus onthult de aard van Gods koninkrijk.
Beloften. Gods liefde heeft de vorm van een belofte.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
U BENT GEMAAKT VOOR HET PLEZIER VAN GOD
Welkom op TOV!.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
God Vertrouwen is Jezus kennen
“Met Christus opgestaan”
Koen Minderhoud 30 november 2014
Leven zoals past bij God
Preek Jakobus 2:
In Uw licht zien wij het Licht
Psalm 111 Vers 1 Looft, halleluja, looft de HEER. Ik breng met heel mijn hart Hem eer, met allen die oprecht Hem zoeken. Groot zijn Gods werken en zeer.
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
Sola Scriptura - alleen de Schrift Solus Christus – alleen Christus Sola Gratia – alleen genade Sola Fide – alleen geloof Soli Deo Gloria – alleen GOD.
September 2014 Woord van Leven “Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard.” Brief aan de Romeinen 15,7.
De doop in de Heilige Geest
“Ga de weg van de liefde.”
Geloof is je inlogcode Op zoek naar God?.
Durf te dromen.
Vertrouwen.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
De zonde zit diep in je Leerdienst zonde DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom`
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 1 De boodschap waar wij voor gaan.
DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
In God geloven Wat is geloven? Tot geloof komen Bestaat God? God laat Zich kennen.
Brief aan de Galaten -13- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Transcript van de presentatie:

WAT IS GELOOF? & HOE GELOOF TE OEFENEN.

GELOOF IS VERTROUWEN OP GOD GELOVENDE DAT HIJ ONS LIEFHEEFT EN HET BESTE WEET WAT GOED VOOR ONS IS.

HET DOET ONS DUS ZIJN WEG EN NIET ONZE WEG KIEZEN.

HET AANVAARDT ZIJN WIJSHEID IN PLAATS VAN ONZE ONTWETENDHEID, ZIJN KRACHT IN PLAATS VAN ONZE ZWAKHEID, ZIJN RECHTVAARDIGHEID IN PLAATS VAN ONZE ZONDIGHEID.

ONS LEVEN, WIJZELF, KOMEN HEM REEDS TOE; HET GELOOF ERKENT ZIJN EIGENDOMSRECHT EN AAN- VAARDT DE ZEGEN DAARAAN VERBONDEN.

WAARHEID, OPRECHTHEID, REINHEID ZIJN AANGEWEZEN ALS DE VERBORGENHEDEN VAN SUCCES IN HET LEVEN. EN HET IS GELOOF, DAT ONS IN HET BEZIT STELT VAN DEZE BEGINSELEN.

ELKE GOEDE AANDRANG OF ELK GOED STREVEN IS EEN GAVE VAN GOD; DOOR HET GELOOF WORDT VAN GOD HET LEVEN ONTVANGEN DAT ALLEEN DE WARE WASDOM EN DOELMATIGHEID KAN VOORTBRENGEN….

HOE HET GELOOF GEOEFEND KAN WORDEN, MOET BIJZONDER DUIDELIJK GEMAAKT WORDEN. TEGENOVER ELKE BELOFTE VAN GOD STAAT VOORWAARDEN.

WANNEER WE BEREID ZIJN WIL TE DOEN, STAAT AL ZIJN KRACHT TOT ONZE BESCHIKKING. WELKE GAVE HIJ OOK BELOOFT, DEZE LIGT BESLOTEN IN DE BELOFTE ZELF.

“ HET ZAAD IS HET WOORD GODS “. LUCAS 8:11. ZO ZEKER ALS DE EIK IN DE EIKEL IS, ZO ZEKER IS DE GAVE GODS IN ZIJN BELOFTE. WANNEER WE DE BELOFTE AANVAARDEN, HEBBEN WE DE GAVE.

HET GELOOF DAT ONS IN STAAT STELT GODS GAVEN TE ONTVANGEN, IS OP ZICHZELF EEN GAVE DIE ELK MENSELIJK WEZEN IN EEN ZEKERE MATE WORDT VERLEEND.

HET GROEIEN WANNEER HET GEOEFEND WORDT DOOR TE TOEËIGENING VAN GODS WOORD. WILLEN WE HET GELOOF VERSTERKEN, DAN MOETEN WE HET VAAK IN CONTACT MET GODS WOORD BRENGEN.

BIJ HET BESTUDEREN VAN DE BIJBEL MOET MEN DE SCHOLIER OP DE KRACHT VAN GODS WOORD OPMERKZAAM MAKEN. BIJ DE SCHEPPING “ SPRAK HIJ EN HET WAS ER; HIJ GEBOOD EN HET STOND ER “.

HIJ “ ROEPT HET NIETZIJNDE TOT AANZIJN “ ( PSALM 33:9 & ROM 4:17 ), WANT WANNEER HIJ DAT ROEPT, IS HET ER. ( K.V. / P – 255 ). Y.M.E.