Kwaliteitszorg in het Schotse onderwijs

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
School Coach Student Docent/ Professional Lerende Persoon.
Advertisements

Leerlingenraad Leerlingenraad Laat je stem horen!!
Reflecteren over het zorgbeleid van de school
Sociale Agenda Presentatie van Krijn van Beek voor de Actuele Tafel NGB en ROI, 18 oktober 2006.
Het gaat om onderwijs! Welkom! Workshop Professionele Leer Gemeenschap
De Kor f Openbare basisschool Montessori Welkom.
OBS Twekkelerveld Op 18 maart 2007 heet OBS Twekkelerveld voortaan een BOOM school. BOOM staat voor Beter Onderwijs Op Maat. In de nu volgende PowerPoint.
Identiteit is geen kwestie van kiezen, maar van delen. SOPOW, 31 oktober 2012 Vereniging Openbaar Onderwijs.
Samenwerken in kennen en kunnen Onderwijs ontmoet zorg, 4 oktober 2013.
Meervoudige intelligentie
Case study format Organisatie Gewenste toestand
Onderwijs en kinderarbeid
samenhang Resultaten Processen Persoon Wat het oplevert Wat je doet:
Andere Tijden? Informatie over een continurooster met gelijke schooldagen voor alle kinderen van de Twirre.
Kwaliteitszorg SPO Utrecht
Een gezamenlijke uitdaging!
SBL conferentie lerarenregister
SAMENWERKING FOCUS - FONTYS
Samenwerken in burgerschap
Lerarenopleiding: opleiding bachelor lager onderwijs
Mediacentrum Windesheim na 23 dingen. Hoe nu verder?
Portfolio
Handelingsgericht werken als schakel naar passend onderwijs
Impressie van het bezoek aan Boulvard Hazenkamp In Blerick.
Samen Deskundiger Elleke Verwaijen; HS Domstad Manon Beuker, Sandra de Jong; HS Domstad Ine Verheyen; Basisschool de Klimop Paul Veringa; Kennisnet.
Kwaliteitszorg als ontsluiter voor professionele ontwikkeling op school Opleiden in School (OiS) (V)SO Start-upconferentie.
Functionaliteit en decoratie Interactieve les 17 juni 2009 Gemeente Museum Den Haag Leo van Rutten – rk basisschool De Fontein.
Lees- en Taalonderwijs op de Beatrixschool: ‘naar een zo hoog mogelijk niveau van functionele geletterdheid’ Jaarplan 2011.
TOM keurmerk Marius Berendse.
De start... De start.. Overwegend positief ingevulde items Bij mijn begeleider kon ik een luisterend oor vinden. Mijn begeleider kon mij oppeppen.
Gedragsproblemen bij kinderen samen te lijf
Pass’t Montessorionderwijs ?
TEVREDENHEIDONDERZOEK 2014 GEMAAKT DOOR: NICK HENRIQUEZ.
Yacht & P4C.
Welkom. Even voorstellen. Wie is Silvo Steenkamer?
Groepsouderavond 10 september. Agenda uurkoffie en thee uurWelkom door directeur Korte inleiding uurBezoek in de klas van uw kind
De kracht van focussen Volgehouden aandacht en concentratie centraal Executieve functies in de dagelijkse praktijk op school en thuis.
Programma Opening door Tilly Film Shift Happens Presentatie Visie op Slim Fit Stelling bespreken met behulp van de gekleurde hoeden Film van Slim Fit op.
CITO (onderdeel van het leerlingvolgsysteem)
Wie zijn wij? 25 jaar docent Voortgezet Speciaal Onderwijs Schakelklas
Regels kun je omzeilen, principes niet.
3umH3H0. Studie reis Canada Renate en Henco (14 t/m 22 november 2014)
Levensbeschouwelijk kringgesprek Thema: Inclusie in het onderwijs.
Haal het beste uit jezelf en anderen! Toekomstbestendige Bloei.
Hoe volgen wij de kinderen?
De leerlingenraa d Laat je stem horen!.
Informatie-avond Dinsdag 15 september 2015 WELKOM Agenda: 1 e deel Inloop: uur Algemene gedeelte: uur Informatie Weekend Academie:
Hostmanship Wat is het? Waar gaat het om?
“Met Kinderen Leren” Wat gaan we doen in ?
Welkom! voorlichting mavo Vrijdag: vanaf uur ieder half uur Zaterdag: vanaf uur ieder half uur.
Effectief communiceren en samenwerken: geen discussie, maar dialoog! 11 en 12 november 2014 Conferentie Passend onderwijs en (hoog)begaafdheid.
Informatieavond schooltijden. Informatieavond   Aanleiding   Warming-up   Algemene info   Pauze   Aan de slag   Afsluiting en vervolg.
Welkom Dinsdag 2 april uur Andere schooltijden.
Weblog. Waarom?? Ouders de school in halen Kinderen over ervaringen laten schrijven en tekenen Samen werken aan een eindproduct ICT bij jonge kinderen.
De leerlingenraa d Laat je stem horen!
United Action for Children Kameroen ligt in Afrika.
Pilot november 2011 Utrecht. GRONINGEN DLL en REFERENTIENIVEAUS.
Talentontwikkeling “Zoek en vind het talent van ieder kind”
Welkom. Waarom ben je naar de Meervouddag gekomen? 1.Lijkt me een interessant programma 2.Het is toch verplicht? 3.Gezellig met mijn collega’s een dagje.
Introductieworkshop Rinelle van den Top. Een opwarmer!
Wat gaan we doen? 20.00u: Inloop 20.10u: Opening 20.15u: Start presentatie 21.00u: In groepjes uit elkaar 21.30u: Terugkoppeling 21.40u: Afsluiting 22.00u:
Trasbash 2017.
Unitonderwijs en continurooster
Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg
Een herziene, bestuurlijke visie op passend onderwijs en Plein 013
Ouderbetrokkenheid 3.0 Uw kind Onze leerling.
Een visie gebaseerd op feiten en meningen,
OGI Een datamuur in de klas.
Scholenmarkt 17 mei 2017 OBS ‘t hout.
Transcript van de presentatie:

Kwaliteitszorg in het Schotse onderwijs STUDIEREIS SCHOTLAND Kwaliteitszorg in het Schotse onderwijs SKO DE DIJKEN OKTOBER 2009

Wat waren de doelen van onze reis? Kennis nemen van de structuur van de kwaliteitszorg van het Schotse onderwijs, de verbetercyclus, toetsinstrumenten en de mate van resultaatgerichtheid. Observeren van de praktijk van de Schotse kwaliteitszorg: de inbedding in de dagelijkse routine en de resultaten. Kennisdeling/expertise-uitwisseling tussen Nederlandse directeuren (en Schotse experts)   Teambuilding

Kennismaking met CULTUREEL Schotland

DE DIJKEN- GROEP…………….

Oud en nieuw…… Groot en klein….. Stad en platteland….. Openbaar en particulier….. Mooi en wat minder……

Op alle scholen zijn we erg welkom!

The Curriculum for Excellence Een curriculum (beschrijving) voor uitmuntendheid

Responsible citizens Verantwoordelijke burgers Confident individuals Individuen met zelfvertrouwen In de maatschappij betekent dit dat je zorgt dat kinderen in staat zijn…….. te leren te doen te zijn samen te leven Succesfull learners Succesvolle leerlingen Effective contributors Krachtige medewerkers

De sterren van iedere klas en de gouden groepen………. Samen bouwen aan een muur van succes en bereikte doelen…………… En trots op je eigen klas! De sterren van iedere klas en de gouden groepen……….

Gedrag is belangrijk en zelfevaluatie hoort daarbij.

De scholen gebruiken nauwelijks methoden en maken veel zelf. De levels – niveaus – stelt de school zelf vast en daar wordt op getoetst

Zelfevaluatie is erg belangrijk, (ook voor leerkrachten!)

Alle scholen waren erg bezig met het milieu en konden een keurmerk halen: The Green Flag. Sommige scholen hadden er al twee.

Opvallende dingen in het Schotse onderwijs Schooluniformen…. Volle, drukke klassen…. ( Warme) lunch op school voor € 1,50…. Pupil council (lln raden)….

Hebben we onze doelen bereikt? Kennis nemen van de structuur van de kwaliteitszorg van het Schotse onderwijs, de verbetercyclus, toetsinstrumenten en de mate van resultaatgerichtheid en observeren van de praktijk van de Schotse kwaliteitszorg: de inbedding in de dagelijkse routine en de resultaten. Dit doel is ruimschoots gehaald. Doel 2: Kennisdeling/expertise-uitwisseling tussen Nederlandse directeuren en Schotse experts. Iedere middag waren er lezingen: Inspecteurs van het onderwijs, een ontwikkelaar van het curriculum, de verantwoordelijke voor de scholing van alle leerkrachten in Schotland, een lid van het Schotse parlement. Dit doel is ruimschoots gehaald.

Doel 3: teambuilding samen eten, drinken, lachen…….. Met 12 collega’s samen 5 dagen optrekken samen scholen bezoeken…………… samen eten, drinken, lachen……..

Samen genieten van schotse collega's en kinderen, Samen verbaasd zijn en nieuwsgierig…………. samen kijken, luisteren, praten, samen opdrachten maken en evalueren………

In onderlinge verbondenheid! dat levert nog meer teamgevoel op dan er al was, Daar groei je samen van…. In onderlinge verbondenheid!

Wat is er over 5 jaar zichtbaar bij de Dijken... ..als gevolg van deze reis? onze school / het Dijkenkantoor is zichtbaar in de regio trots en profilering staat nog beter op de kaart kinderen en leerkrachten hebben meer zelfverantwoordelijkheid Ik ben trotser op de school en mezelf en laat dit zien Doelen staan centraal in de school voor team , ouders en kinderen Er wordt doelbewust gewerkt  aan resultaten door kinderen, leerkrachten, directie, bovenschools management Over 5 jaar staan we aan de top!