De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Trasbash 2017.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Trasbash 2017."— Transcript van de presentatie:

1 Trasbash

2 Ook in 2017 kwamen de afvalbutlers langs.

3 Aan ons de taak om de leerlingen bewust te maken van het belang van een schone schoolomgeving.
De eerste en tweedejaars leerlingen werden betrokken in dit project. Het bleek al gauw dat de ene klas actiever was dan de andere, maar aan ideeën ontbrak het zeker niet. Vorig jaar had Het Atrium gewonnen, zou dat nu weer gaan lukken??

4 Plannen ontstonden al snel
Plannen ontstonden al snel. Er werden flyers gemaakt en opgehangen door de school. Posters werden besteld en opgehangen en uiteraard werden de afbraaktijden van zwerfafval geleerd. Concrete ideeën die meteen in werking werden gebracht: Dinsdag plasticdag (met bijbehorende afvalbakken) Schoonmaakploegen voor buiten met ieder een eigen stuk om schoon te maken en te houden. Ideeën bedenken en kijken wat verder uitvoerbaar is.

5 Het schoonmaken en opruimen was in volle gang
Het schoonmaken en opruimen was in volle gang Zelfs de roosters voor de school werden weggehaald en daaronder werd er geveegd en opgeruimd. Ideeën werden ook hier geboren: Een bord neerzetten dat ze geen vuil in de bosjes moeten gooien. Een grote magneet gebruiken achter een vuilniswagen Alle blikjes en dingen zouden naar de magneet worden getrokken. Er was wel een nadeel….misschien zou er teveel ijzer aangetrokken worden met zo’n zware magneet. Meer dan alleen blikjes in ieder geval. Meer afval scheidden. - Projecten maken met afval (bijvoorbeeld met blikjes of flesjes).

6 Wat er gedaan is: Er zijn extra vuilnisbakken neergezet, overal in school. Alle leerlingen werden op de hoogte gebracht d.m.v. posters en flyers. Directie had contact met de gemeente voor extra mogelijkheden om vuil af te voeren (en natuurlijk ergens in op te vangen). Leerlingen zijn in en rondom de school vuil gaan opruimen. Er zijn meerdere lessen geweest over vuil, straatafval enzovoorts. Leerlingen (en leerkrachten) werden bewust gemaakt van hun eigen gedrag en de consequenties die daar bij horen.

7 Tweede plaats! Uiteraard enigszins teleurgesteld, maar toch ook zeer trots waren (zijn) we met de tweede plaats. Iedereen heeft zijn best gedaan en best veel geleerd tijdens dit project.

8 Leerpunten: Het was soms lastig om met groepjes naar buiten te gaan. Dit zou beter verdeelt kunnen worden onder alle klassen. Meer foto’s en bewijsmateriaal opsturen naar de afvalbutlers. We waren heel druk bezig in en rondom de school, maar hadden dat meer aan de buitenwereld kunnen tonen. Het was erg gericht op de onderbouw. Dit was het tweede jaar dat Het Atrium mee heeft gedaan en de bovenbouw weet daardoor automatisch wat er speelt als de butlers langskomen. Het gaat geleidelijk aan meer leven door de school heen.

9 Er waren heel veel mooie ideeën die we eigenlijk niet hebben kunnen uitvoeren. Voor een volgende keer andere leerkrachten en vakken meer betrekken. Bijvoorbeeld techniek en handvaardigheid. De bedachte ideeën meenemen naar een volgend jaar en die op tijd uitwerken en uitvoeren.

10 Conclusie: Trasbash is een project dat steeds meer gaat leven en groeien. De leerlingen (en leerkrachten) worden bewuster van hun aandeel aan een schone leefomgeving. Het jaarlijks terugkeren van de afvalbutlers zorgt dat het blijft leven bij de leerlingen die er actief aan mee hebben gedaan. Voor de leerlingen die er nieuw aan mee doen is het een uitdagend project waar bewustwording op een leerzame en leuke manier wordt bijgebracht.

11 Afvalbutlers, namens Het Atrium: Bedankt!!!


Download ppt "Trasbash 2017."

Verwante presentaties


Ads door Google