De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerkrachten 2 de graad.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerkrachten 2 de graad."— Transcript van de presentatie:

1 Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerkrachten 2 de graad

2 Doelstelling Focusgroep Op zoek gaan naar de reden van het ontbreken van een MOS- werking in de tweede graad, door: 1.de huidige werkwijze in vraag te stellen 2.mee na te denken over het onderwerp 3.suggesties te doen over wat nodig is om dit te veranderen De conclusies die uit de focusgroep voortkomen, kunnen als basis gebruikt worden om verbeteringen in te voeren en een schoolbeleid in verband met Milieuzorg Op School op te zetten.

3 Werkwijze Focusgroep Er worden diverse stellingen voorgelegd die te maken hebben met Milieuzorg Op School. Uw mening in verband met deze stelling is van belang: licht deze toe en bediscussieer waar nodig. De moderator leidt dit gesprek in goede banen, doch neemt niet inhoudelijk deel aan de focusgroep.

4 Inhoud Focusgroep Er wordt gewerkt rond 3 niveau’s: 1.De leerlingen 2.De leerkrachten 3.De school / de directie

5 1. De leerlingen “Leerlingen tweede graad hebben geen nood aan activiteiten in verband met het milieu.” Stelling 1:

6 1. De leerlingen Stelling 2: “Leerlingen tweede graad hebben voldoende basis om zelfstandig rond MOS bezig te zijn.”

7 1. De leerlingen Stelling 3: “Leerlingen tweede graad hebben geen zin meer in MOS na de eerste graad.”

8 1. De leerlingen Stelling 4: “Leerlingen tweede graad moeten blijvend warm gemaakt worden ivm MOS.”

9 1. De leerlingen Samenvatting globale conclusie in verband met de leerlingen Richtlijnen: 1.Waar hebben leerlingen nood aan? 2.Hoe kunnen we dit concreet maken? 3.Mogelijke suggesties

10 2. De leerkrachten Stelling 5: “Iedere leerkracht dient zelf te beslissen of hij/zij het onderwerp in zijn/haar les opneemt.”

11 2. De leerkrachten Stelling 6: “Leerkrachten dienen een zo gevarieerd mogelijk aanbod ivm MOS aan de leerlingen aan te bieden.”

12 2. De leerkrachten Stelling 7: “Leerkrachten dienen te overleggen om overlap/herhaling van MOS in lessen te voorkomen.”

13 2. De leerkrachten Stelling 8: “Leerkrachten tweede graad hebben nood aan een MOS-werking ter ondersteuning van hun activiteiten.”

14 Samenvatting globale conclusie in verband met de leerkrachten 2. De leerkrachten Richtlijnen: 1.Waar hebben leerkrachten nood aan? 2.Hoe kunnen we dit concreet maken? 3.Mogelijke suggesties

15 3. De school / de directie Stelling 9: “Om op een constructieve wijze in de 2 de graad rond MOS te werken, is er nood aan een goede en degelijke ondersteuning van de directie.”

16 Stelling 10: 3. De school / de directie “Om leerlingen en leerkrachten op een constructieve manier rond MOS te laten werken, is er nood aan een duidelijk beleid voor de ganse school.”

17 3. De school / de directie Samenvatting globale conclusie in verband met de school Richtlijnen: 1.Waar heeft de school nood aan? 2.Hoe kunnen we dit concreet maken? 3.Mogelijke suggesties

18 Afronding Focusgroep met oprechte dank voor uw komst en essentiële bijdrage


Download ppt "Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerkrachten 2 de graad."

Verwante presentaties


Ads door Google