De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Functionaliteit en decoratie Interactieve les 17 juni 2009 Gemeente Museum Den Haag Leo van Rutten – rk basisschool De Fontein.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Functionaliteit en decoratie Interactieve les 17 juni 2009 Gemeente Museum Den Haag Leo van Rutten – rk basisschool De Fontein."— Transcript van de presentatie:

1 Functionaliteit en decoratie Interactieve les 17 juni 2009 Gemeente Museum Den Haag Leo van Rutten – rk basisschool De Fontein

2 Overzichtje van de schatkamer: Functionaliteit en Decoratie. Klik maar op de film

3 Functionaliteit Iets is functioneel als het ergens voor dient. De kraan in de klas, de deurkruk, een sleutel. Maar ook kleding.

4 Mobieltjes zijn handig (functioneel). Maar je kunt er ook verschillende frontjes voor kopen om hem aan te passen aan jouw smaak!

5 Decoratie Decoratie betekent: versierd. Iets mooi maken dus. Kleding kun je extra mooi maken, maar misschien is de kraan in jullie keuken thuis ook erg mooi. En ja, je snapt het waarschijnlijk al, een deurkruk kan ook extra mooi zijn.

6 Hier een filmpje over een stoel. Klik er maar op.

7 Schatkamers In het Gemeentemuseum in Den Haag zijn in de kelder allemaal ‘schatkamers’. Iedere kamer gaat over een ander onderdeel. Ik heb voor deze les gekozen voor de schatkamer over functionaliteit en decoratie. Maar wat is dat nou eigenlijk?

8 Surfkleding. Houdt je lekker warm in het koude water van een meer of de zee Maar ziet er ook mooi uit!

9 Functionaliteit en decoratie Functionaliteit en decoratie gaan dus vaak samen. In de schatkamer in het Gemeente Museum in Den Haag kun je daar allerlei voorbeelden van zien.

10 Naaipatroon Oude tekening van een keuken Kunst, gemaakt van allerlei materiaal

11 In sommige culturen versieren mensen ook hun lichaam met tatoeages bijvoorbeeld. Hier zie je twee voorbeelden van mensen die hun gezicht versierd hebben. De bovenste met een soort kraaltjes die onder de huid zijn ingebracht, De onderste met tatoeages en piercings.

12 Opdracht Vraag aan je leerkracht een digitale camera en maak binnen de school een serie van 5 foto’s. Meer mag ook maar kies er uiteindelijk 5 uit! Sla ze op in jouw map of de map van je groep. Maak vervolgens een opstel over functionaliteit en decoratie en verwerk je foto’s erin.

13 Stoelen

14 Naar het museum Misschien vind je het leuk om eens in het Gemeente Museum te gaan kijken. Dat kan in de vakantie of het weekend met je ouders, maar ook met de klas. Klassen uit Den Haag kunnen gratis busvervoer krijgen naar het museum. Wie weet…

15 Veel succes! Einde


Download ppt "Functionaliteit en decoratie Interactieve les 17 juni 2009 Gemeente Museum Den Haag Leo van Rutten – rk basisschool De Fontein."

Verwante presentaties


Ads door Google