De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Scholenmarkt 17 mei 2017 OBS ‘t hout.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Scholenmarkt 17 mei 2017 OBS ‘t hout."— Transcript van de presentatie:

1 Scholenmarkt 17 mei 2017 OBS ‘t hout

2 Inhoud presentatie Onze school De kernwaardes Eigenaarschap

3 Onze school + 505 kinderen + 46 medewerkers
OBS 't Hout is in 1974 op initiatief van een groep ouders opgestart. Het is de enige openbare basisschool in Mierlo-Hout. Ons motto: niet a-p-a-r-t maar samen. Samen met ouders, kinderen en leerkrachten werken we aan de toekomst van onze leerlingen en 'onze' school. Kinderen komen op OBS 't Hout in een veilige, gezellige en duidelijk gestructureerde omgeving terecht. Leren, ontdekken, creativiteit, zelfvertrouwen, welbevinden en omgaan met elkaar, zijn belangrijke thema's bij ons op school. Met veel aandacht voor het individuele kind en zijn/haar behoeftes, helpen we leerlingen maximaal presteren. Een openbare bibliotheek in de school Een Schakelklas, een Topklas en 2 Hi/Level groepen Engels in alle groepen (1 t/m 8)  Officiële Rots & Water school Goede resultaten Gespecialiseerd in meer-en hoogbegaafdheid en dyslexie Extra instructie aan kinderen die het nodig hebben We zijn trots op onze school en de steun die we krijgen van ouders en instanties uit Mierlo-Hout. + 505 kinderen + 46 medewerkers

4 De kernwaardes Creativiteit Verwondering Welkom voelen
Respectvol samen

5 Creativiteit talent om nieuwe dingen te verzinnen het vermogen om iets nieuws te maken of te bedenken Met originele oplossingen komen voor problemen die met de functie verband houden. Door verbeeldingskracht nieuwe werkwijzen bedenken. de scheppingsdrang, de vernieuwingsdrang

6 Verwondering Verwondering vraagt openheid, vertrouwen hebben in elkaar en in kinderen. In nieuwsgierig zijn naar de ander en de wereld om ons heen. Het is een wonder om te zien hoe ieder kind zijn /haar eigen talenten ontwikkelt. Door het creëren van rust en stilte geef je verwondering een kans. Zo maak je ruimte om je te laten raken door situaties waar je anders misschien makkelijk aan voorbij gaat.

7 Welkom voelen Als mensen zich ergens thuis voelen, voelen ze zich ook gewenst. Ergens thuis voelen betekent namelijk ook “erbij horen”.

8 Respectvol samen Respectvol samen houdt in dat iedere leerling zich tot een zelfbewuste volwassene ontwikkelt, die positief in het leven staat en het vermogen heeft om met anderen respectvol samen te werken en te leven. We luisteren naar elkaar, accepteren elkaars verschillen en zien elkaars krachten en kansen. Een open en dynamische houding ten opzichte van alle geloofsovertuigingen. Dat betekent dat iedere leerling ook zichzelf goed moet leren kennen, waardoor elk kind een respectvolle relatie met een ander op kan bouwen. Vanaf groep 1 leren onze leerlingen spelenderwijs samen te spelen en te leren.

9 eigenaarschap Op OBS ’t Hout zijn we sinds vorig schooljaar ( ) volop bezig met een innovatie traject. Ons doel is om meer eigenaarschap bij de kinderen te creëren. We werken met een stuurgroep en een leerwerkgemeenschap die het traject in goede banen leiden. Het hele team wordt tijdens de studiedagen bij dit traject betrokken, zodat we iets neer kunnen gaan zetten waar iedereen bij ons op school achter staat. Dit schooljaar ( ) zijn we begonnen met het in kaart brengen van de huidige situatie en hoe we een doorgaande lijn door de hele school kunnen creëren wat betreft eigenaarschap. Op dit moment zijn we met de leerwerkgemeenschap een weektaak/dagplanner aan het ontwerpen die door de hele school wordt ingezet. Komend schooljaar willen we ons graag verder gaan verdiepen in het anders vormgeven van de lessen (meer zeggenaarschap bij de kinderen) en willen we ons gaan richten op talentmiddagen. Ben jij innoverend en ga je graag op onderzoek uit, dan pas jij misschien wel in onze leerwerkgemeenschap!


Download ppt "Scholenmarkt 17 mei 2017 OBS ‘t hout."

Verwante presentaties


Ads door Google