De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

CITO (onderdeel van het leerlingvolgsysteem)

Verwante presentaties


Presentatie over: "CITO (onderdeel van het leerlingvolgsysteem)"— Transcript van de presentatie:

1 CITO (onderdeel van het leerlingvolgsysteem)
Oktober 2014

2 Wat betekent CITO? Centraal Instituut voor Toetsontwikkeling.
De CITO toets afname is een onderdeel van het leerlingvolgsysteem. Andere onderdelen zijn bijvoorbeeld: observaties, methode toetsen, gesprekken enz.

3 Doel van toetsen Niveau van de leerling vaststellen.
Ontwikkeling van de leerling volgen. Diagnostische informatie verzamelen. Voorspellen waar een leerling uitkomt/wat bij hem past.

4 Wat meet een CITO toets? Een van de middelen om kennis en vaardigheden van onze kinderen in kaart te brengen. Evaluatie van het onderwijs. Vragen over leerstof die nog niet behandeld is.

5 Toets resultaten Grafiek brengt de groei in beeld.
Twee keer per jaar in het verslag . 5 niveaus: I t/m V Per niveau: 20 % I t/m III voldoende en IV en V onvoldoende/ zwak

6 CITO toets op de Heijenoordschool
Beleid van de Heijenoordschool. Uitgangspunt SLO leerlijnen. CITO is één van de middelen om kennis en vaardigheden in beeld te brengen.

7 Opwaardering normering
Juni 2014: brief van CITO via school. Waarom aangepast. Meer goede antwoorden om hetzelfde niveau te halen Wat betekent dit in de praktijk: b.v. 80 goed was niveau I en nu niveau II.

8 Toetsen in de kleutergroepen
Alle kinderen doen mee waarvan de leerkracht weet dat de leerling het aankan. Lukt het niet. Stoppen Vanaf M1 : alle kinderen.

9 Overgang PO naar VO Advies naar VO Advies van de leerkracht
Werkhouding Interesse Methode gebonden toetsen Gedrag Observaties Dagelijks werk Kind gesprekken Diagnostische gesprekken CITO LVS Eindtoets Basisonderwijs


Download ppt "CITO (onderdeel van het leerlingvolgsysteem)"

Verwante presentaties


Ads door Google